“TEFAF behoort tot meest prestigieuze kunstbeurzen ter wereld”

In Maastricht vindt nog tot 18 maart de prestigieuze beurs TEFAF plaats. Naast enkele Picasso’s en een Magritte van 29 miljoen euro, was ook Art Secure aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de kunst. En dat in het gezelschap van een 30-tal cliënten die getrakteerd werden op een attractieve rondleiding.

Art Secure op TEFAF

Het aanbod van kunstbeurs TEFAF strekt zich uit van archeologie over oude meesters tot moderne en hedendaagse kunst. Daarnaast is er aandacht voor design en werk op papier.

“TEFAF is één van de meest prestigieuze beurzen ter wereld”, zegt Annamaria Englebert, Head of Global Communications bij AXA ART. “Het is vooral de speciale atmosfeer, de mooie mix aan kunstvormen en de hoge kwaliteit van de aanwezige galerijen die de kunstbeurs in Maastricht elk jaar opnieuw tot een topevenement maken.”

Contacten met verzekeraars verder uitbouwen

Voor Art Secure, de gespecialiseerde kunstafdeling van Vanbreda Risk & Benefits, is een bezoek aan TEFAF een jaarlijks en hoog aangeschreven evenement.

“Als expert in kunstverzekeringen moeten we hier aanwezig zijn”, zegt Jan Van Hecke van Art Secure. “Samen met een dertigtal cliënten hebben we de beurs bezocht. Daarnaast is dit voor ons een mooie gelegenheid om onze contacten met gespecialiseerde internationale kunstverzekeraars verder uit te bouwen. We hadden dit jaar ook de unieke eer om als eerste Belgische makelaar ooit uitgenodigd te zijn op het exclusieve diner van AXA Art voor topverzamelaars.”

Van Hecke, die zelf kunstverzamelaar is, had ruim de tijd om de tienduizenden schilderijen en kunstvoorwerpen van dichtbij te bewonderen.

“Binnen de afdeling moderne en hedendaagse kunst viel mij de aanwezigheid van ZERO en aan ZERO verwante kunst sterk op. Dat deze beweging ook op TEFAF in de lift zit, is niet nieuw. Maar dit jaar staat deze kunstbeweging meer dan ooit centraal. Andere stromingen zijn iets minder fervent aanwezig, zoals Cobra en Pop Art. Ooit is dit anders geweest. Kortom: ook TEFAF ontsnapt niet aan trends. Hierbij merk je een interessante wisselwerking tussen vraag en aanbod, tussen handelaar en consument met op de achtergrond de invloed van curatoren en kunstcritici.”

Mooie standen tillen het niveau nóg wat hoger

Eén van de aanwezige cliënten was Alexander Van Roey van de Groep Van Roey. Hij was vooral onder de indruk van de uiteenlopende kunst die TEFAF hem voorschotelde. “Je vindt hier werkelijk alles: Afrikaanse maskers, oude meesters, moderne kunst, … Dit triggert je om je in alle mogelijke kunststijlen te laten onderdompelen.”

Alexander Van Roey op TEFAF 2018

Ook de mooie standen van de exclusieve kunstgalerijen sprongen Alexander in het oog. “Het is opvallend hoe alle standen in perfecte harmonie zijn met de kunstwerken zelf. Ze tillen de kunst naar een nóg hoger niveau.”

Wij zijn er voor u.