Autoverzekering: groene verzekeringskaart is kleurloos sinds 1 juli 2020

Op 1 juli 2020 heeft de internationale motorrijtuigenverzekeringskaart enkele wijzigingen ondergaan. Deze kaart geldt als bewijs dat uw wagen verzekerd is en moet u te allen tijde kunnen voorleggen. Wat is er precies veranderd?

Autoverzekering: groene verzekeringskaart is kleurloos sinds 1 juli 2020

De groene verzekeringskaart fungeert als verzekeringsbewijs van uw wagen. Bij een controle van de boordocumenten moet u deze kaart kunnen voorleggen. Maar ook bij een aanrijding is het aangewezen om ze bij de hand te hebben aangezien ze belangrijke gegevens bevat over uw verzekering. Op de kaart staan onder meer uw polisnummer, uw verzekeraar, de geldigheidsperiode van uw verzekering, de landen waarin u verzekerd bent, de naam en het adres van de verzekeringsnemer, de nummerplaat, enzovoort.

Wat is er precies veranderd?

De verzekeringskaart is niet langer groen maar wit. Ook is de achterzijde nu blanco. Daarmee zijn de landcodes en de contactgegevens van het bureau van elk land verdwenen.

Waar de verzekeringskaart in het verleden steeds per post naar u werd verzonden, kan dit nu ook digitaal. U kan deze op uw smartphone bewaren of op een blanco wit papier afdrukken. Het blijft weliswaar verplicht om dit document bij controle te kunnen voorleggen. Dit kan zowel digitaal als op papier. We raden u aan om als back-up steeds een afgedrukt exemplaar ter beschikking te hebben, in geval de batterij van uw smartphone het laat afweten of een andere bestuurder uw voertuig gebruikt.

Geldigheid verzekeringskaart

Heeft u nog een groene kaart? Geen probleem, u hoefde ze niet voor 1 juli 2020 in te ruilen. De groene kaart blijft geldig tot de datum vermeld op de kaart, met 31 december 2021 als uiterlijke datum. Vanaf 1 januari 2022 is enkel de witte kaart nog geldig en zal een groene kaart niet meer aanvaard worden.

Onze dienstverlening

Vanbreda Risk & Benefits zal haar bedrijfscliënten bij elke nieuwe inschrijving na 1 juli 2020 automatisch een witte verzekeringskaart (zie blanco voorbeeld hieronder) bezorgen.

Werkt uw bedrijf al met VanbredaConnect, ons digitaal platform waarmee u al uw bedrijfsverzekeringen online kan beheren? Dan kan u uw verzekeringsbewijs daar ook steeds terugvinden en afdrukken.

Gunther Lemmens

Wij zijn er voor u.

Indien u hierover meer info wenst, neem dan zeker contact op met uw account manager of contacteer ons via vlootverzekering@vanbreda.be.