Beheer uw bedrijfsvloot efficiënt met Vanbreda Fleet

Fleet managers verwachten vandaag meer van hun verzekeringsmakelaar dan alleen een goed polisbeheer en een snelle schadeafhandeling. Een verdere optimalisatie van de workflows, ondersteund door digitale tools, is nodig om het vlootrisico efficiënt te beheren. Met het Vanbreda Fleet-model speelt Vanbreda Risk & Benefits in op deze behoefte.

Beheer uw bedrijfsvloot efficiënt met Vanbreda Fleet

Erik Blankaerts, Deputy Director Accident & Car/Fleet bij Vanbreda, stelt vast dat bedrijven met een vloot steeds meer op zoek zijn naar een overkoepelende aanpak om hun vloot eenvoudig en digitaal te beheren. “Dit blijkt uit een onderzoek dat we hebben gedaan bij de fleet managers van onze bedrijfscliënten”, zegt Erik Blankaerts. De voornaamste resultaten zijn:

  • De fleet manager steekt (te) veel tijd in administratie en wil meer tijd kunnen vrijmaken voor het beheren van de vloot.
  • Fleet managers willen ontzorgd worden door meer verantwoordelijkheid te geven aan de bestuurders van de voertuigen.
  • Fleet managers verwachten dienstverlening op maat van hun bedrijf. Zowel het op maat uitwerken van een verzekering voor de vloot als het optimaal op elkaar afstemmen van alle operationele processen en externe partijen is voor hen erg belangrijk.
  • Het inzetten van digitale tools om het beheer van de vloot snel en eenvoudig te laten verlopen, wordt hoog ingeschat.

Samenwerking met topspelers op de markt

Erik Blankaerts: “Om aan deze verwachtingen te voldoen, hebben wij een nieuw vlootconcept uitgewerkt. Vanbreda Fleet is gebaseerd op een optimalisatie van de proces flows. Door interfacing stelt het de fleet manager in staat om digitaal te communiceren. Neem nu een nieuw voertuig dat moet verzekerd worden of schade die moet worden aangegeven. De fleet manager hoeft deze actie slechts eenmaal te doen in een IT-applicatie opdat de informatie onmiddellijk en rechtstreeks doorstroomt. Hierdoor sluit het fleet-, incident- en claimsmanagement naadloos op elkaar aan.” De interface zorgt voor een snelle verwerking en reduceert de foutenmarge zowel op vlak van administratieve wijzigingen als bij behandeling van schade.

“Daarnaast worden er in het Vanbreda Fleet-model optimalisaties doorgevoerd die cruciaal zijn voor een efficiënt vlootbeheer. Verzekeringen worden geïntegreerd in het volledige fleet management dankzij doorgedreven samenwerking met onder andere herstelnetwerken en schade-experts. Ook rijstijlmonitoring vormt onderdeel van het dienstverleningsmodel, ondersteund door telematica. Het model is modulair”, zegt Erik Blankaerts, “waardoor Vanbreda samen met de fleet manager kan bepalen wat het beste past bij zijn organisatie. Via benchmarks en rapporteringen kunnen we de evoluties van de schade bovendien continu opvolgen. Dit garandeert de fleet manager een dienstverlening op maat van zijn vloot.”

Benieuwd naar het Vanbreda Fleet-concept? Bekijk alvast de video waarin onze aanpak wordt toegelicht.

Erik Blankaerts

Wij zijn er voor u.

Hebt u interesse in het Vanbreda Fleet-concept of onze IT-tool? Wij plannen graag een afspraak met u in om een demo te geven en de mogelijkheden voor uw bedrijfsvloot te bekijken. Contacteer ons op 03 217 55 07 of mail naar erik.blankaerts@vanbreda.be.