Woord van onze CEO #samentegencorona

In de uitzonderlijke tijden waarin we ons bevinden, adviseert onze CEO Pedro Matthynssens onze cliënten om een goede balans te zoeken tussen het bewaken van de bedrijfscontinuïteit enerzijds en het inlassen van voldoende ontspanning en beweging anderzijds. "Dit laatste genereert nieuwe inspiratie, creativiteit en energie om tot oplossingen te komen voor de grote uitdagingen waarmee wij allemaal samen geconfronteerd worden."

Woord van onze CEO #samentegencorona

Beste cliënten,

We leven in ongeziene tijden. Ik hoop dat jullie, jullie naasten en jullie medewerkers gezond zijn. En dat jullie, ondanks de uitzonderlijke overheidsmaatregelen, de mogelijkheden vinden om toch wat te ontspannen en te bewegen. Uit persoonlijke ervaring weet ik hoe belangrijk dat is om nieuwe inspiratie, creativiteit en energie te vinden. In uitzonderlijke tijden als deze is dat essentieel om tot oplossingen te komen voor de grote uitdagingen waarmee wij allemaal samen geconfronteerd worden.

Het coronavirus heeft ons allen stevig in haar greep. De vele berichten over de impact van het COVID-19-virus op de Belgische, Europese en wereldeconomie zijn niemand ontgaan. We mogen deze doemberichten echter niet onder onze huid laten kruipen. Paniek is geen goede raadgever.

De voorbije weken hoorde ik via collega’s tal van verhalen over hoe jullie, onze cliënten, moedig de strijd aangaan met het coronavirus. Hoe velen onder jullie de gezondheidszorg in deze moeilijke tijden blijven garanderen. Hoe anderen de aanvoer van producten tot een ware Olympische discipline verheffen. Of over hoe nog anderen ervoor zorgen dat de productie, dienstverlening of distributie kan blijven lopen in tijden waarin physical distancing de norm is.

Deze talloze verhalen brengen hoop in deze zeer uitdagende tijden. Jullie slagen erin om het virus te bekampen met innovativiteit, doorzetting en koelbloedigheid. No mountain too high. Jullie bewijzen het elke dag opnieuw.

Er bereikten mij jammer genoeg ook minder leuke berichten. Sommige van jullie moesten als gevolg van de uitbraak van het coronavirus jullie vestiging tijdelijk sluiten. Nog anderen vrezen voor grote economische schade.

Aan al onze cliënten willen we duidelijk zeggen: als er iets is wat wij voor jullie kunnen betekenen in onze rol van risicoconsultant of expert op het vlak van employee benefits, zijn we maar één Skype-gesprek van jullie verwijderd.

Net zoals de meesten onder jullie blijven wij bij Vanbreda Risk & Benefits onze dienstverlening verderzetten. Met de inzet van moderne technologieën zoals Webex en Skype, maar ook via onze eigen tools zoals VanbredaConnect en de Health Care app. We blijven jullie schades afhandelen. We blijven het juiste advies geven op het vlak van risicomanagement, verzekeringen en employee benefits. En we blijven ter beschikking voor al jullie vragen en bezorgdheden. We doen het vandaag vanop afstand, maar met evenveel cliënt- en doelgerichtheid, ondernemerschap en degelijkheid. Het coronavirus mag dan wel onze modus operandi veranderen, het zal nooit enige impact hebben op onze kernwaarden.

Andy Grove, Amerikaanse zakenman en voormalig CEO van Intel Company, deed ooit een uitspraak die vandaag bijzonder actueel is. Hij zei dat slechte bedrijven door een crisis vernietigd worden, dat goede bedrijven een crisis overleven en dat geweldige bedrijven een crisis gebruiken om nog geweldiger te worden. Wij zijn ervan overtuigd dat jullie tot die laatste categorie behoren. We willen jullie vandaag meer dan ooit ondersteunen om de huidige uitdagingen het hoofd te bieden en ze samen met jullie om te zetten in nieuwe opportuniteiten. No mountain too high.

Met vriendelijke groeten,

Pedro Matthynssens
CEO Vanbreda Risk & Benefits