Vanbreda steunt Feestvarken vzw tijdens de Warmathon in Antwerpen

Omdat elk kind een leuke verjaardag verdient, steunt Vanbreda Risk & Benefits tijdens de Warmste Week de vzw Feestvarken. Die zet zich in voor armoedebestrijding bij kinderen. Onze collega Wim Maenhaut, bestuurder bij de vzw, licht de werking van de organisatie toe.

Vanbreda steunt Feestvarken vzw tijdens de Warmathon in Antwerpen

Uit onderzoek blijkt dat in België 1 kind op 7 in armoede leeft en dat in Nederland 1 op 3 kinderen uit gezinnen in armoede op zijn of haar verjaardag niet naar school durft gaan. Dit onder meer omdat ze hun klasgenoten niet kunnen trakteren. Feestvarken vzw, opgericht in 2013, zet zich in om kinderen uit gezinnen in armoede toch een fijne verjaardag te bezorgen.

Wim Maenhaut, medewerker bij Vanbreda Risk & Benefits: “Dit doen we door de kinderen een leuk verjaardagspakket aan te bieden met onder andere een verjaardagscadeau, een traktatie voor in de klas en enkele spulletjes voor een feestje thuis. Onder het motto: ’Elk kind verdient een leuke verjaardag.’ Bovendien helpt onze vzw mee aan het onder de aandacht brengen van kinderarmoede in België door educatieve pakketten uit te werken voor scholen, bedrijven en particulieren.”

“Om de werking van onze vzw te kunnen garanderen, verkopen we het hele jaar door Feestvarkenbier, sleutelhangers, badges, maar ook een kinderboek. Mijn dochter Lize is dol op dit boek over – uiteraard – een varkentje dat zijn verjaardag viert en vier jaar oud wordt.  We worden vandaag al gesponsord door bedrijven, maar ook de vrije giften van particulieren blijven heel welkom.”

Toekomstvisie

“We zijn natuurlijk erg blij met alle steun die we ontvangen tijdens de Warmste Week”, zegt Wim Maenhaut. “De vele nummers die ten voordele van onze vzw worden aangevraagd op StuBru of alle mensen die de Warmathon lopen om voor onze vzw geld in te zamelen, zijn hartverwarmend. We dromen ervan om nog meer naamsbekendheid te verwerven en zo ook de rest van het jaar genoeg middelen te kunnen verzamelen voor de werking van onze vzw. Ik doe daarom graag een warme oproep aan iedereen om ons te steunen.”

Vanbreda sport mee ten voordele van Feestvarken vzw

Vanbreda Risk & Benefits heeft Feestvarken vzw gekozen om geld in te zamelen tijdens de Warmathon in Antwerpen op zaterdag 21 december. Els Van Hoeck, HR Director bij Vanbreda: “We willen graag onze krachten bundelen om dit goede doel te ondersteunen. Een gelukkig kind is toch het mooiste wat er is? We zijn ook trots dat onze collega Wim zich elke dag mee inzet voor dit prachtige initiatief.”

Over Feestvarken vzw

De organisatie bestaat vandaag uit een 80-tal enthousiaste vrijwilligers en is actief in Antwerpen, Meetjesland en Vlaams-Brabant. Bekende Vlaming Siska Schoeters is meter van de organisatie. Feestvarken vzw is steeds op zoek naar extra steun: sponsors, vrijwilligers, … Check www.feestvarkenvzw.be voor alle info.