Hoe gelijktijdig inspelen op auto- en arbeidsongevallenrisico’s

Op 18 november organiseerde Vanbreda Risk & Benefits een seminarie rond auto- en arbeidsongevallenrisico’s.

Op het Fleet Seminar werd er druk nagepraat over auto- en arbeidsongevallenrisico's.

De laatste jaren daalt het aantal arbeidsongevallen en verkeersongevallen in België terwijl het aantal arbeidswegongevallen toeneemt. “Een gecoördineerde (preventie-)aanpak van de verkeers- en arbeidsongevallen gebeurt best over de interne structuren van de onderneming of organisatie heen”, aldus Erik Blankaerts verantwoordelijke arbeidsongevallen en fleet bij Vanbreda.

Zowel de CFO (financiële aspecten), de HR Manager (mobiliteit en arbeidsongevallen), de Fleet Manager (vlootbeheer en materiële schade) als de Preventieadviseur (defensief rijgedrag en arbeidsongevallen) spelen een belangrijke rol in de bedrijfsoptimalisatie.

Vanbreda rekent onder meer op consultant Drivolution om haar cliënten te adviseren bij hun preventie-aanpak. Via opleidingen, data- en vlootbeheer slaagt Drivolution erin het rijgedrag en dus ook het ongevalsrisico in bedrijven en organisaties te verminderen. Dit heeft uiteraard een positieve impact op de verzekeringspremies van zowel de autovloot als de arbeidsongevallenverzekering.

“Er zijn verschillende vormen van risicofinanciering in vloten mogelijk”, zegt Jan Lecat, expert fleet bij Vanbreda Risk & Benefits. “Het fiscaal aspect is hierbij een belangrijk element in de keuze van deze risicofinanciering.”

Groene alternatieven winnen aan belang

Volgens Veerle Michiels van SD Worx zullen groene alternatieven voor bedrijfsvoertuigen aan belang winnen, met een verschuiving van een beschikbaar leasingbudget naar een mobiliteitsbudget. “De werknemer kiest dan zelf voor een combinatie van vervoermiddelen binnen het mobiliteitsbeleid van zijn bedrijf”, aldus Veerle Michiels.

Pierre Amijs, Fleet Manager van RealDolmen, toonde met een case study aan hoe zijn bedrijf in de praktijk het individueel rijgedrag van haar chauffeurs optimaliseert, de veiligheid verbetert en ongevallen vermindert. “Zuinig en ecologisch rijden staan centraal in onze aanpak”, zegt Pierre Amijs.

Met dit seminarie benadrukt Vanbreda Risk & Benefits dat zij de snel evoluerende fleet markt en bijhorende verwachtingen van haar cliënten en fleet managers van kortbij opvolgt om haar dienstverlening hierop te blijven afstemmen.

Wenst u meer info over de vlootbenadering van Vanbreda Risk & Benefits NV, aarzel dan niet contact op te nemen via volgend corporate-international@vanbreda.be.

Jan Lecat

Wij zijn er voor u.