JCI organiseert Inspiration Day bij Vanbreda

Al voor de derde keer organiseerde JCI Vlaanderen haar Inspiration Day op het hoofdkantoor van Vanbreda Risk & Benefits. Junior Chamber International (JCI) is een internationale organisatie van jonge en ondernemende mensen.

JCI organiseert Inspiration Day bij Vanbreda

Zo’n 45 JCI-leden namen op zaterdag 21 januari deel aan een congres rond het thema “Falen is niet het tegenovergestelde van succes. Het is onderdeel”.

De eerste spreker op de Inspiration Day was Alessio Di Masi, programmaverantwoordelijke voor Limburg binnen het kader van Youth at Risk Vlaanderen. Die organisatie wil probleemjongeren tussen 15 en 18 jaar via vrijwillige coaches terug op het rechte pad helpen.

Als ex-lid van JCI gaf Kristof Steegmans vervolgens meer toelichting bij WeTravel2, een gespecialiseerd reisbureau voor rolstoelgebruikers.

Met de workshop “Think again…waar haal jij je inspiratie uit?” werden de JCI-leden uitgedaagd om na te denken over wat hen raakt in het leven, waar zij kracht uit putten bij tegenslagen, of hun successen mee confirmeren.

Achteraf werd nog druk nagepraat tijdens een receptie aangeboden door Vanbreda.

Al sinds 1915 verenigen high potentials, leiders en ondernemers tussen de 18 en 40 jaar zich bij Junior Chamber International (JCI) om zichzelf en de wereld om hen heen te verbeteren. In Vlaanderen is JCI actief in 40 lokale afdelingen verspreid over de vijf provincies en Brussel. De leden werken er samen aan business cases, vormingen, gemeenschapsprojecten, (inter)nationale congressen en bovenal veel fun en vriendschap onder het motto Be Better™.

Meer info vind je op www.jcivlaanderen.be.