Welke verzekeringen beschermen u als startende ondernemer?

Als startende onderneming komt er bijzonder veel op u af. En niet alleen leuke dingen. Start-ups staan net als andere bedrijven bloot aan tal van risico’s. Welke verzekeringen beschermen u als startende ondernemer?

Welke verzekeringen beschermen u als startende ondernemer?

Elk jaar starten duizenden ondernemers met goede moed hun droomzaak op. In 2014 en 2015 zagen we opnieuw een stijgende tendens met meer dan 82.000 starters. Ter vergelijking: in 2013 waren dit er ‘slechts’ 77.471.

Dit is positief nieuws: onze economische bedrijvigheid wint aan kracht en daar staan meer gezonde bedrijven tegenover. Maar om gezond te blijven, is het belangrijk dat u goed in kaart brengt welke risico’s u en uw bedrijf lopen. Het verzekeringsverhaal is met andere woorden cruciaal om uw zaak veilig en duurzaam uit te bouwen.

Vijf cruciale verzekeringstakken

Hieronder lijsten we de 5 verzekeringstakken op die voor u als startende ondernemer een wereld van verschil kunnen maken.

  • Aansprakelijkheid: voor de zaakvoerder is het cruciaal om te beschikken over een verzekering beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid. Voor uw bedrijf sluit u best een polis BA Uitbating af.
  • Patrimonium: is uw magazijn of praktijk gedekt voor brand? Wat als uw hydraulische pomp breekt of uw drukpers er de brui aan geeft? Machinebreuk is in onze economie helaas alledaagse realiteit. Is uw stock bovendien gedekt en zijn de geldwaardes verzekerd voor diefstal? Patrimonium is een belangrijke verzekeringstak die uw business draaiende houdt.
  • Mobiliteit: een tak die zogenaamd voor zich spreekt maar die veel verder gaat dan alleen het verzekeren van uw bedrijfsvoertuig of in een omnium of rechtsbijstand voorziet. Bent u als bestuurder verzekerd? Zijn de vervoerde goederen gedekt? Hebt u een CMR-verzekering voor transport? Al deze dekkingen zijn belangrijk om geen onnodige kosten te maken.
  • Werknemers: een verzekering tegen arbeidsongevallen voor uzelf en uw personeel is cruciaal. Ook reisbijstand en gewaarborgd loon voor u en uw werknemers blijven belangrijk in verscheidene sectoren.
  • Zaakvoerder: stel uzelf en uw gezinsleden financieel veilig door te kiezen voor gewaarborgd inkomen en een overlijdensdekking. Aanvullend is pensioensopbouw een interessante fiscale aftrekpost met IPT (Individuele Pensioentoezegging) en VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen Zelfstandigen).

Meer weten?

Bent u een startende ondernemer die graag eens zijn verzekeringsportefeuille laat bekijken? Laat hier uw gegevens achter en wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

Wil u graag meteen met ons contact opnemen dat kan via cpl@vanbreda.be

Jesse Mertens

Wij zijn er voor u.