Vanbreda breidt verder uit

Vanbreda Risk & Benefits neemt een belangrijke participatie in marinemakelaar Proteus. Met deze investering onderstrepen we onze ambitie om nog toonaangevender te worden in de markt van de maritieme verzekeringen. In Merelbeke neemt Vanbreda ook verzekeringsmakelaar Cornelis en Partners over.

Vanbreda breidt verder uit

Vanbreda Risk & Benefits is vandaag al een toonaangevende speler in het marine-segment, maar het is onze ambitie om in deze belangrijke niche te groeien.

CEO Pedro Matthynssens: “Het uitkijken naar overnames die vanuit complementariteit onze marktpositie verstevigen, is een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie. De investering in Proteus kadert hierin. Onze expertise ligt voornamelijk op het vlak van cargoverzekeringen, terwijl Proteus gespecialiseerd is in casco & liabilities en port & terminals. Door onze samenwerking kunnen we onze marineklanten een nog betere en bredere service garanderen.”

Proteus is vandaag goed voor een jaaromzet van twee miljoen euro. Vanbreda neemt in een eerste fase een minderheidsparticipatie in Proteus. Tegen 2020 gaat Vanbreda naar een meerderheidsparticipatie.

Strategisch partnership

CEO van Proteus Dirk Olyslager: “De investering van Vanbreda in Proteus betekent voor ons een belangrijke nieuwe stap. Wij zijn verheugd dat Vanbreda ons het vertrouwen schenkt om een deel van hun portefeuille van casco & liabilities te beheren. Als gespecialiseerde marinemakelaar was het onze ambitie om, na de management-buy-out bij het Duitse Junge Versicherungsmakler in 2016, een nieuwe strategische partner te zoeken met wie we complementair verder kunnen groeien. Die hebben we nu gevonden. Door dit partnership zijn we een nog sterker alternatief voor logistieke spelers op de marinemarkt.”

Aanwezig in elke Vlaamse provincie

In Merelbeke neemt Vanbreda Risk & Benefits ook verzekeringsmakelaar Cornelis en Partners over, een gevestigde waarde in het Oost-Vlaamse makelaarslandschap die in de verzekeringsmakelaardij een jaaromzet van +/- 1,750 mio euro vertegenwoordigt.

Pascal Joosten, Director Risk & Broker Services bij Vanbreda: “Met deze nieuwe overname versterken we onze positie als toonaangevende makelaar en risicoconsultant. We zetten hiermee onze strategische doelstelling van duurzame groei kracht bij. Met de overname van Cornelis & Partners hebben we ook in elke Vlaamse provincie één of meerdere kantoren, wat onze regionale verankering bevestigt.”