Vanbreda stelt bezoekersparking gratis open voor hulpverleners

Vanbreda Risk & Benefits en Cigna International Health Services stellen vanaf heden, als eerste privébedrijven, hun bezoekersparking in Borgerhout ter beschikking als ZorgParking.

Vanbreda stelt bezoekersparking gratis open voor hulpverleners

ZorgParking is een initiatief van vzw SEL Amberes, met de steun van Stad en OCMW Antwerpen. Liane De Boeck van vzw SEL Amberes: “Zorgverleners die aan thuisverpleging doen, kunnen dankzij dit initiatief hun wagen parkeren op een ZorgParking dichtbij hun patiënt. Tot nog toe bieden al 541 bewoners van de Stad Antwerpen de plaats voor hun garagepoort aan als ZorgParking. We hopen dit prachtige initiatief van burgers voor zorgverleners nu ook te extrapoleren naar privébedrijven en we zijn tevreden dat Vanbreda en Cigna alvast het goede voorbeeld geven.”

Elke zorgverlener met een RIZIV-nummer kan gebruikmaken van de ZorgParking. Thuisverpleegkundigen, artsen, kinesisten, vroedvrouwen, zorgkundigen en andere zorgverstrekkers kunnen hun wagen gedurende 45 minuten parkeren op een ZorgParking wanneer zij een patiënt thuis bezoeken.

Pieter Panneel, Director Social Profit bij Vanbreda: “Wij ondersteunen dit mooie initiatief van SEL Amberes en Stad Antwerpen graag. Met veel cliënten in de sociale profit-sector weten wij hoe belangrijk het is dat dokters en verplegend personeel hun kostbare tijd en energie niet moeten besteden aan de zoektocht naar een parkeerplaats, maar aan maximale tijd doorbrengen bij hun patiënten.”

Concreet hangt bij de ingang van onze bovengrondse parking een sticker die onze ZorgParking aangeeft. Binnenkort is deze ook te lokaliseren via de app van de ZorgParking.

Op donderdag 13 juni werd onze ZorgParking feestelijk ingehuldigd door Antwerpse schepen Fons Duchateau. Helga Gils van Cigna en Pieter Panneel van Vanbreda namen de officiële sticker in ontvangst.

 

Meer info?

Interesse om de parkeerplaats voor uw garagepoort of uw bedrijfsparking open te stellen? Surf naar www.zorgparking.be voor meer info over de mogelijkheden.