Employee Benefits

Zeven op de tien Belgische werknemers hebben een aanvullend pensioenplan. Ongeveer 4 miljoen Belgen beschikken over een groepsverzekering via hun werkgever. Wij begeleiden u bij het ontwerp, de analyse en/of het beheer van uw Employee Benefits pakket.

Vanbreda app afhandelen medische administratie

Employee Benefits als extralegaal voordeel

Als makelaar, consultant en beheerder adviseren en begeleiden wij het ontwerp, de analyse en/of het beheer van uw Employee Benefits pakket.

Wij helpen bedrijven al jaren met hun groepsverzekeringen (pensioen, overlijden, bonusplannen, brugpensioen-regelingen …), hospitalisatie- en arbeidsongeschiktheids-verzekeringen (gewaarborgd inkomen), pensioenfondsen en affinity programma’s.

Geef het administratieve beheer uit handen

Het beheer van de medische kosten van uw werknemers vraagt veel tijd en energie van uw HR-afdeling. U kunt de administratie van uw hospitalisatieverzekering met een gerust hart overlaten aan onze specialisten. Van de bijna 600 werknemers van Vanbreda Risk & Benefits in België zijn ruim 100 collega’s enkel en alleen bezig met het beheer, de schaderegeling en de opvolging van hospitalisatieverzekeringen*.

We beheren de hospitalisatieverzekering (hospitalisatie, ambulante kosten en gewaarborgd inkomen) van ongeveer 775.000 Belgen en deze portefeuille groeit gestaag. Jaarlijks verwerken we meer dan 180.000 schadeaangiftes en voeren we ruim 550.000 betalingen uit.

Onze medewerkers zorgen voor een snelle afhandeling van elk dossier. 90% van de schadedossiers handelen wij binnen de 14 dagen af.

Ons callcenter geeft u een antwoord op alle standaardvragen. Voor meer specifieke vragen, verbinden zij u door met onze schadebeheerders. Voor het medisch beheer staat een team van medische specialisten ons bij.

*Vanbreda Risk & Benefits beschikt over een ISAE3402-verklaring voor de activiteiten als Third Party Administrator aangaande de schaderegeling van Belgische claims betreffende medische kosten. Dit rapport werd opgesteld door PwC.

Vertaal uw Employee Benefits voor uw werknemers

Als werkgever spendeert u veel tijd en geld om een degelijk Employee Benefits plan aan te bieden aan uw personeel, maar schatten ze het wel naar waarde?

Het is essentieel dat de inhoud van een Employee Benefits plan begrepen wordt door uw werknemers, zoniet dreigen uw inspanningen hun waarde te verliezen voor het motiveren, behouden en werven van personeel.

Wij kunnen u helpen bij uw communicatie-aanpak met advies en een reeks op maat aanpasbare communicatieproducten:

  • personal benefit statements: een overzichtelijk en gepersonaliseerd document geeft uw werknemer jaarlijks een overzicht van al zijn Employee Benefits en de reeds opgebouwde reserves.
  • total reward statements: een gedetailleerd overzicht brengt de looncomponenten, inclusief alle Employee Benefits van uw werknemers in kaart én toont alle kosten die er voor uw bedrijf aan vasthangen. Met een total reward statement kunt u zich onderscheiden op de markt en efficiënter rekruteren.

Bescherm de gezondheid van uw medewerkers

Om de gezondheid van uw werknemers te waarborgen, hebben we verschillende producten en diensten uitgewerkt:

  • Medi-Link: bij een hospitalisatie hoeft uw medewerker niet wakker te liggen van voorschotten of ziekenhuisrekeningen. Met Medi-Link betalen wij immers rechtstreeks het volledige bedrag van zijn factuur aan het ziekenhuis! Achteraf betaalt uw werknemer ons de eventuele vrijstellingen en de kosten die niet binnen de waarborg vallen terug.
  • Assi-Link: uw werknemer wordt ziek op zakenreis, krijgt een ongeval tijdens een welverdiende vakantie of wordt gehospitaliseerd in eigen land … wat nu? Dankzij Assi-Link, een service die deel uitmaakt van uw hospitalisatieplan, kan uw medewerker de praktische afhandeling van een hospitalisatie overlaten aan uw verzekeraar.
  • Wachtpolis: door nu een wachtpolis af te sluiten, blijft uw personeelslid bij het verlies van een collectief hospitalisatieplan genieten van een betaalbare dekking. En dit zonder nieuwe wachttijden en mogelijk zonder medische vragenlijst.
  • Ambuflex Plus: een bezoek aan de huisarts of de specialist, een scan of echo, een behandeling bij de kinesist of medicatie aangekocht bij de apotheker… Deze kosten kunnen soms hoog oplopen en blijven vaak grotendeels ten laste van de patiënt. Ambuflex Plus biedt uw werknemers de mogelijkheid om hun flexibel verloningsbudget (deels) te besteden aan een ambulante kostenverzekering voor zichzelf en hun gezinsleden zonder medische formaliteiten en wachttijden.
    Meer informatie kan u terugvinden op de website van Ambuflex Plus.

EB-plan

Wenst u uw werknemers zo goed mogelijk te informeren over hun groepsverzekering of hospitalisatieplan? Dat kan! Via het extranet voor uw onderneming kunnen ze altijd en overal de inhoud van hun Employee Benefits-plan consulteren.

Voor meer info, klik hier.

Informatieplicht ziekteverzekeringen

De wet Verwilghen (of de wet op de ziekteverzekeringsovereenkomsten) legt u als werkgever een dubbele informatieplicht op in het kader van een ziekteverzekering. Die informatieplicht heeft betrekking op de mogelijkheid tot individuele voortzetting en de mogelijkheid tot voorfinanciering.
U vindt hier alle informatie terug om uw werknemers te informeren.

Wij zijn er voor u.

Marc Van kerckhoven
Director EB Brokerage & Consultancy
marc.vankerckhoven@vanbreda.be

Frank Fripon
Director Health Care, Claims & Specialties
frank.fripon@vanbreda.be