Informatieplicht ziekteverzekeringen

De wet Verwilghen (of de wet op de ziekteverzekeringsovereenkomsten) legt u als werkgever een dubbele informatieplicht op in het kader van een ziekteverzekering. Deze informatieplicht heeft betrekking op de mogelijkheid tot individuele voortzetting en de mogelijkheid tot voorfinanciering. U vindt hier alle informatie terug om uw werknemers te informeren.

Opmerking: de wet omvat geen concrete bepalingen waarin gepreciseerd wordt hoe u als werkgever deze informatiedocumenten dient te bezorgen aan uw werknemers. Vanbreda Risk & Benefits laat u dan ook de vrije keuze.

Als u alle discussie bij eventuele latere betwistingen door de werknemer wil vermijden, dan raden wij u aan het integrale informatiedocument te gebruiken. Zoniet kan u enkel de eerste pagina aan uw werknemers bezorgen.

 

Wij zijn er voor u.

Voor de aanvraag van een offerte individuele voortzetting en de eventuele onderschrijving van een polis individuele voortzetting, kunt u hieronder de contactinfo terugvinden van de contactpersonen bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen. U vindt hier ook de nodige documenten terug voor uw aanvraag tot individuele voortzetting.

Wanneer uw schadedossiers beheerd worden door Vanbreda of wanneer u beschikt over een Medi-Linkkaart, dient u de verzekeraar niet te contacteren.

Voor een offerte individuele verderzetting van uw beroepsgebonden hospitalisatieverzekering kunt u terecht op het e-mailadres vrb-hcs@vanbreda.be.

Voor offertes individuele verderzetting van uw beroepsgebonden arbeidsongeschiktheidsverzekering wendt u zich best tot incomecare@vanbreda.be.

Klik op de naam van de verzekeraar voor alle info.

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief.