Kunstverzekering

Als private persoon, bedrijf, kunsthandelaar of museum omringt u de kunstvoorwerpen die u met veel passie heeft verworven met de nodige zorg. Art Secure zorgt voor een bescherming op maat.

Art Secure

Art Secure is binnen Vanbreda Risk & Benefits de gespecialiseerde afdeling voor kunstverzekering. Wij hebben een reeks polissen uitgewerkt exclusief voor onze klanten met de bedoeling om hen de best mogelijke financiële bescherming te bieden tegen beschadiging of verlies van kunstvoorwerpen en andere verzamelobjecten.

Tips voor een betere bescherming maken deel uit van het onderschrijvingsproces.

Kunstverzekering op maat

Een actief beheer vergroot het risico op beschadiging of verlies. Kunstverzamelaars wisselen in hun woning regelmatig een schilderij, lenen een beeld uit aan een museum of kopen/verkopen een installatie in functie van de verdere uitbouw van hun collectie.

Heel wat kunstverzamelaars bezitten ook andere verzamelobjecten zoals kristal, oldtimers of oude manuscripten. Ook deze objecten worden met veel passie bijeengebracht en bewaard om ervan te genieten of als belegging.

Niet enkel een privépersoon of bedrijf kan een kunstverzameling aanleggen, de belangrijkste verzamelingen vind je meestal terug in musea. Het beheer van een kunstverzameling door een museum loopt gelijkaardige risico’s als een privéverzamelaar.

Daarnaast zijn er de specifieke risico’s verbonden aan de publieke toegankelijkheid van de museale ruimte waar de kunstvoorwerpen worden getoond en tijdelijke tentoonstellingen worden gehouden.

Ontdek onze kunstpolissen

Vandaag bieden wij drie polissen aan:

  • Verzameling
  • Tentoonstelling
  • Handel

Wij zijn er voor u.