Maritieme risico's

U bent een maritiem ondernemer

Als maritieme onderneming begeeft u zich elke dag in woelige wateren. Vertrouw op onze specialisten voor het beheer van uw maritieme risico’s.

  • Uw cascoverzekering dekt schade aan of verlies van uw schip, uitrusting en reservestukken aan boord, proviand, smeerolie en brandstof en alle machinerie.
  • Verzeker uw aansprakelijkheid als scheepseigenaar, charterer of bevrachter onder protection & indemnity (P&I) of charterers’ liability.
  • Vertrouw op een uitstekende afhandeling van schadedossiers en contractuele conflicten door ons in-house schadeteam en de garantie dat alle kosten voor advocaten en dergelijke worden betaald onder de freight, demurrage & defence.
  • Een kidnap & ransom-verzekering betaalt het gevraagde losgeld tot een vooraf bepaalde limiet om uw schip en/of de bemanning zo snel mogelijk terug in de vaart te brengen. Die verzekering komt ook tussen in de kosten voor de bijstand van gespecialiseerde adviseurs en bemiddelaars.

Uw goederen

Als goederenbelanghebbende bepalen uw verkoopsvoorwaarden wie verantwoordelijk is voor het vervoer, de risico’s en verzekering daaromtrent.

  • Indien de goederen op uw risico reizen, beschermt u zich tegen de gevolgen van schade of verlies aan het vervoerde goed door een goederenverzekering (incl. risico’s van ‘averij grosse’) af te sluiten.
  • Als de goederen niet op uw risico reizen, is het aangewezen om een contingency polis af te sluiten. Daarmee dekt u zich in tegen schade of verlies ontstaan tijdens het transport waar u alsnog een financieel belang hebt.

U organiseert het vervoer

U beschikt niet over eigen vervoermiddelen, maar u organiseert het vervoer en u stelt eigen vervoerdocumenten op.

  • Aangezien u dan dezelfde verantwoordelijkheden als de effectieve vervoerder draagt, opteert u best voor een freight forwarders’ liability/NVOCC polis om uw aansprakelijkheid te beschermen.
  • Als expediteur, douaneagent of logistiek bedrijf kunt u voor al uw activiteiten een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Met de Polis Arex 21 kiest u zelf de dekkingswijze, gewaarborgde kapitalen én vrijstellingen. Meer informatie over deze flexibele formule kunt u bekomen via de Vereniging Expediteurs Antwerpen (VEA).

Wij zijn er voor u.