Multi-employer pensioenfonds

De meerderheid van de aanvullende pensioenplannen wordt beheerd door een verzekeraar. Naast deze verzekeringsoplossing, kan een pensioenfonds een andere interessante optie zijn om het aanvullend pensioenplan in onder te brengen.

De meest geschikte oplossing voor uw onderneming hangt af van verschillende parameters: het aantal aangeslotenen, de hoogte van de premies, overdracht van reserves, uw risicoprofiel,… Vanbreda gaat samen met u op zoek welke regeling voor u de meest geschikte is: de verzekeringsoplossing of de pensioenfondsoplossing.

Recent heeft Vanbreda een eigen pensioenfonds opgericht, Vanbreda PensionFund & Beyond.  Als onderneming kan u toetreden tot ons pensioenfonds die voor uw onderneming een op maat gemaakte oplossing kan aanreiken voor uw aanvullend pensioenplan.

Toetreden tot het Vanbreda pensioenfonds kan voor uw onderneming meerdere voordelen opleveren:

  • de bijdragende ondernemingen kunnen rekenen op een jarenlange ervaring inzake administratief en actuarieel beheer van aanvullende pensioenplannen in pensioenfondsen;
  • we zorgen voor alle wettelijke en reglementaire verplichtingen die op het pensioenfonds rusten;
  • we bieden maatwerk en meer flexibiliteit;
  • de bijdragende ondernemingen spelen een actievere rol en kunnen strategische beslissingen nemen inzake het investeringsbeleid;
  • gemiddeld genieten de assets een betere toekenning van de opbrengst;
  • door de deelname van verschillende werkgevers worden de werkingskosten gespreid over verschillende ondernemingen

Met dit all-in dienstenpakket staat Vanbreda  in voor de volledige ontzorging van de toegetreden ondernemingen met betrekking tot hun aanvullend pensioenplan.

We zijn er voor u.