Phishing as a service: verhoog de awareness van uw team

Phishing komt steeds vaker voor. Soms worden phishers na één klik ontmaskerd, maar in de meeste gevallen zijn ze bijzonder overtuigend… en trappen medewerkers recht in hun val. De schade varieert dan van kleine issues tot gigantische problemen die miljoenen euro’s kosten. En dat terwijl goede inzichten binnen de organisatie de kans op phishing kan beperken. Daarom helpt Vanbreda Risk & Benefits haar klanten met ‘Phishing as a service’.

Phishing anno 2021

Phishing is een vorm van oplichting waarbij cybercriminelen proberen om informatie, kredietkaartgegevens of pincodes te stelen. Dat doen ze met vervalste e-mails of sms’en van instanties die u vertrouwt. Eén klik is voldoende om netwerkonderbrekingen, afpersing, diefstal en datalekken te veroorzaken.

Gelukkig weten we ondertussen dat we moeten opletten voor berichten met spelfouten, verouderde logo’s en rare lay-outs. Jammer genoeg zijn phishers daarvan ook op de hoogte. De laatste jaren worden ze alsmaar professioneler en vindingrijker. Zo professioneel dat zelfs experts 2 keer moeten kijken.

En die professionalisering loont (voor de phisher althans).

Tweeledige aanpak als wapen tegen phishing

De meeste IT-afdelingen van bedrijven nemen de nodige veiligheidsmaatregelen. Toch blijft ook het menselijke aspect niet te overzien in de strijd tegen phishers. Awareness kan de impact van phishing stevig beperken. Daarom organiseert Vanbreda Risk & Benefits cyberworkshops, waarbij we bedrijven en medewerkers leren omgaan met de gevolgen van phishing.

Daarnaast zetten we de theorie om in de praktijk met ‘phishing as a service’. We laten bewust medewerkers in de phishing-val trappen, zodat ze dat niet bij echte hackers doen. Dat brengt tal van voordelen met zich mee:

  • Werknemers worden zich bewust van de gevaren
  • Beperkter risico op phishing
  • Betere bescherming voor uw organisatie
  • Extra bescherming voor gegevens, activa en reputatie

Het is dan ook een must-have om uw medewerkers om te scholen tot echte experts.

Hoe werkt ‘Phishing as a service’?

’Phishing as a service’ is een geautomatiseerd platform waarmee we u de mogelijkheid bieden om de bewustwording binnen uw onderneming te verhogen. U bepaalt het tempo, wij sturen de mails naar uw medewerkers en capteren de data. Daarna krijgt u een uitgebreide analyse en rapporten per ontvanger, functie, departement of regio van uw organisatie.

Deze geven u meer inzicht in de reacties en het reactievermogen. Die data kunt u gebruiken om eventuele pijnpunten aan te pakken en medewerkers in te lichten over de nieuwste digitale gevaren.

Uw makelaar als hacker?

Vanbreda Risk & Benefits biedt oplossingen om bedrijven te beschermen tegen fraudegevallen. Daarbij merkten we dat het aantal schadegevallen de afgelopen jaren steeg en er steeds hogere bedragen mee gemoeid waren. De ideale cyberpolis bestaat uit drie luiken.

Dankzij ‘Phishing as a service’ bieden we bedrijven een oplossing om hun securitybeleid op orde te stellen. Daarbovenop is het dé uitgelezen manier om grotere schadegevallen te voorkomen.

Wij zijn er voor u.

Manager Business Development  & Innovation

Tom Van Britsom