Social Profit en de publieke sector

Als overheid, onderwijsinstelling (bv. hogeschool, universiteit, beroepsopleiding) of zorgbedrijf (bv. ziekenhuis, woon- of zorgcentrum, assistentiewoning) kunt u al meer dan 50 jaar bij Vanbreda terecht voor uw verzekeringen, risk management en Employee Benefits.

Eigen polisvoorwaarden voor uw sector

U kunt rekenen op eigen polisvoorwaarden en clausules uitgeschreven op maat van uw sector. U kunt bij onze specialisten terecht voor vragen over (medische) aansprakelijkheid, over uw patrimonium (bv. de bouw van een nieuwe ziekenhuisvleugel), de groepsverzekeringen of andere topics.

Waarborg uw medische beroepsaansprakelijkheid

Verplegend personeel, artsen en chirurgen zijn kwetsbare beroepsgroepen geworden. Patiënten worden steeds mondiger en als er iets verkeerd gaat tijdens een behandeling of een operatie zullen ze het niet nalaten om u aansprakelijk te stellen. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in medische beroepsaansprakelijkheid.

Een greep uit onze dienstverlening:

  • presentaties over beroepsaansprakelijkheid voor de medische raad en/of medische staf;
  • voortdurend en proactief updaten van de inhoudelijke voorwaarden (o.a. clinical trials, no-fault wet, single use assurance, simultane anesthesie, anterioriteit vs. posterioriteit);
  • bespreking en aangifte van zware schades;
  • second opinion bij geweigerde schadegevallen.

Extra aandacht voor uw schadedossiers

Uw schadegevallen worden behandeld door een eigen schadeafdeling gespecialiseerd in de materie.

Die aansprakelijkheidsdossiers worden ingebracht in een uniek rapporteringssysteem dat uitgebreide benchmarks aanlevert en antwoorden biedt op volgende vragen:

  • Wat zijn de meest voorkomende schadegevallen? Hoe verhoudt dit zich tot de rest van de markt?
  • Voor hoeveel procent van de schadegevallen wordt u werkelijk aansprakelijk gesteld?
  • Waar komen de klachten vandaan?

Al die informatie is niet alleen interessant voor u, maar ze inspireert ook onze product managers om nieuwe verzekeringsoplossingen te ontwikkelen (bv. cyberpolis) of om bestaande producten verder voor u te verfijnen.

Via onze gratis onlinetool VanbredaConnect kunt u uw polissen raadplegen, schadegevallen in real time aangeven en schadestatistieken opvragen.

Gedetailleerde rapporten en risicoanalyses helpen u bij uw preventiebeleid. Tijdens het jaarlijkse verzekeringsoverleg gaat uw account manager dieper in op bestaande pijnpunten en nieuwe risico’s die de werking van uw organisatie bedreigen.

Wij zijn er voor u.