“Vanbreda maakt deel uit van het industriële weefsel van Vlaanderen”

Michel Delbaere

CEO Crop’s

“De hardnekkige overtuigingskracht van één van jullie account managers heeft ons midden jaren ’90 over de streep getrokken”, lacht Michel Delbaere. De CEO van Crop’s (een snelgroeiende voedingsgroep gespecialiseerd in de productie en verkoop van diepvriesgroenten, -fruit en -maaltijden) kan vandaag nog steeds rekenen op de service van hetzelfde team. “Die continuïteit en stabiliteit in mensen is heel belangrijk. We weten ondertussen wat we van elkaar mogen verwachten.”

Met de groei van Crop’s is ook het verzekeringsteam bij Vanbreda uitgebreid: vandaag is Crop’s verzekerd voor property, fleet, arbeidsongevallen, employee benefits, marine en kredietverzekeringen. “De sterke aanwezigheid van Vanbreda op de verzekeringsmarkt resulteert in een gedegen sectorkennis én een goed contact met alle verzekeraars.”

Sinds de oprichting van Crop’s in 1977 is het bedrijf een internationale speler geworden met vestigingen in Costa Rica, Marokko, Portugal, Spanje en Servië. “Vijf van de acht vestigingen zijn via Vanbreda verzekerd.”

Net als Vanbreda is Crop’s een familiebedrijf. “Die familiale verankering zorgt toch voor stabiliteit in beleid en bestuur”, vindt Delbaere. “Je komt niet zo snel voor verrassingen te staan door plotse managementwissels.”

Als ex-voorzitter van VOKA komt Michel Delbaere in contact met het kruim van de Belgische bedrijfswereld. “Als er over verzekeringen gepraat wordt, valt jullie naam dikwijls. Je kan wel zeggen dat Vanbreda Risk & Benefits deel uitmaakt van het industriële weefsel in Vlaanderen.”

www.crops.be