“Vanbreda zet verzekeringsjargon voor onze artsen om in mensentaal”

Hildegard Hermans

directeur personeel UZA

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) rekent al 30 jaar op Vanbreda. “Jullie waren toen al een bekende naam in de non-profit sector”, vertellen Hildegard Hermans (directeur personeel) en Ilse Hellemans (verantwoordelijke salarisadministratie en groepsverzekering). “Dat schept geloof in het kennen van de sector en dat vertrouwen hebben we nog niet in twijfel getrokken.”

Het UZA opende zijn deuren in 1979. Vandaag werken er zo’n 2.800 artsen, verpleegkundigen, paramedici en ondersteunende medewerkers. “Een paar jaar geleden sloten we de hospitalisatieverzekering voor ons personeel nog rechtstreeks af met de verzekeraar, nu regelen we alles via Vanbreda. We krijgen nu heel wat meer dienstverlening voor dezelfde prijs.”

Bijna alle artsen verbonden aan het UZA werken in loondienst. “Artsen zijn niet de mensen die hun extralegale voordelen zelf allemaal uitpluizen, ze zijn bezig met hun vak en hun passie,  niet met de randvoorwaarden. Vanbreda zet het verzekeringsjargon voor hen om in mensentaal.”

Om het pensioenluik van onze groepsverzekering te verfijnen, hebben we heel wat simulaties laten maken. Onafhankelijk van hun statuut kunnen we onze artsen allemaal hetzelfde pensioenplan aanbieden. Dat is toch wel uniek.”

Met uitzondering van de medische aansprakelijkheid van artsen is het UZA voor al haar verzekeringen cliënt bij Vanbreda. Ook alle propertyverzekeringen van het nieuwe Moeder- en kindcentrum, dat in april 2015 door koningin Mathilde werd geopend, bracht Vanbreda in orde. “Het professionalisme van Vanbreda staat buiten kijf”, zeggen de twee HR-dames. “Wat niet wil zeggen dat we ons in slaap laten wiegen.”

www.uza.be