“Vanbreda is een grote speler met de mentaliteit van de makelaar om de hoek”

Hilde Kersten

HR Manager Groep Van Roey

Passeer ergens een bouwwerf en veel kans dat het een project is van Groep Van Roey. Als één van de grootste spelers in het Belgische bouwlandschap is Groep Van Roey actief in ontwerp, financiering, bouw, onderhoud en exploitatie (= DBFMO) van projecten in verschillende sectoren.

Vandaag werken er 580 mensen bij Groep Van Roey. “Het beheer van onze groepsverzekering hebben we uitbesteed aan Vanbreda”, vertelt HR Manager Hilde Kersten. “Het vraagt toch een zekere expertise en verzekeringstechnische kennis om dit op te volgen. Ik volg alles wel vanop een afstand, maar ik ben toch blij dat jullie ons wijzen op veranderingen in het verzekeringslandschap.”

Eén van die veranderingen is het eenheidsstatuut. “We stappen over naar een vast premiesysteem voor bedienden waar onze arbeiders na de hervorming mogelijk op kunnen aansluiten, als er op sectoraal vlak niets uit de bus zou komen. Vanbreda begeleidt ons bij heel dit traject en neemt veel van onze zorgen weg. Jullie versturen rond het thema ook verschillende newsletters en doen nu een enquête om zelf beter in te schatten hoe jullie cliënten kunnen helpen met een vlotte harmonisatie. In ruil voor onze medewerking aan het onderzoek krijgen we specifieke aanbevelingen voor onze eigen situatie.”

Van Roey is net als Vanbreda een familiebedrijf. “In 2015 bestaan we 275 jaar en dat willen we vieren met een groot feest. Tijdens een vergadering ter voorbereiding van dit event haalde onze CEO Vanbreda nog aan als voorbeeld van hoe we onze cliënten best kunnen verwennen.”

Hilde Kersten beveelt Vanbreda dikwijls aan bij bevriende bouwondernemingen en HR-managers. “En toch hebben veel bedrijven schrik dat Vanbreda zo groot en onpersoonlijk is. Wij weten ondertussen wel beter.”

www.vanroey.be