“Vanbreda heeft het makelaarsinstinct”

Johan Willaert

Corporate Risk Manager bij Agfa-Gevaert

Vraag Jo Willaert niet om dit instinct te omschrijven. “Het heeft veel met buikgevoel te maken”, vertelt de Corporate Risk Manager van Agfa-Gevaert. “Jullie blinken uit in techniciteit, maar lopen er zelden mee te koop. Een makelaar overstijgt zichzelf als het gezamenlijk avontuur tussen verzekeraar en klant goed afloopt.”

Als ex-makelaar weet Jo Willaert perfect dat verzekeringen een people’s business is. “Je hebt iemand nodig waar je je lot aan kunt verbinden en die je blindelings kunt vertrouwen. Mijn makelaar moet mij niet naar de mond praten; hij moet eerlijk durven zeggen dat ik het bij het verkeerde eind heb. Jullie durven al wel eens een oplossing voor te stellen die tegen de wil van de cliënt ingaat. We hebben al een paar stevige discussies gehad.”

Een goed voorbeeld is de strafrechtsbijstandverzekering. “Ik zag het nut van die dekking niet in, maar jullie hebben ons toch overtuigd. Ondertussen hebben we de polis al twee keer nodig gehad. We regelen het nu rechtstreeks met de verzekeraar en niet via de makelaar. Dit toont goed aan dat jullie in het voordeel van de klant denken. Jullie zijn er niet op uit om ons nodeloze kosten te laten maken.”

Agfa-Gevaert is een Belgische multinational die analoge en digitale beeldvormingsystemen en IT-systemen voor de grafische industrie, de zorgsector en industriële markten ontwikkelt, produceert en verkoopt. Wereldwijd stelt het bedrijf bijna 10.500 mensen tewerk, in België zijn dat er meer dan 3.000. “Voor onze Belgische werknemers en hun gezinnen beheert Vanbreda de hospitalisatieverzekering – naast arbeidsongevallen en expatverzekeringen. De laatste jaren ben ik zelf een paar keer opgenomen en de service van jullie team is echt uitmuntend. Jullie call center wordt bemand door meelevende collega’s en een hospitalisatie is op een paar dagen geregeld.”

Zelf valt Jo Willaert vooral voor de lokale aanpak van Vanbreda. “Jullie zijn niet bezig met rapporteren naar het hoofdkantoor ergens aan de andere kant van de oceaan. Dat geeft jullie een vrijheid en flexibiliteit die andere makelaars niet kennen. Vanbreda kan makkelijker draaien dan een grote, internationale tanker.”

Als president van FERMA  (Federation of European Risk Management Associations) en board member van BELRIM (Belgian Risk Management Association) komt Jo Willaert in contact met andere risk managers. “Als collega’s vragen via welke makelaars ze hun D&O-polis moeten plaatsen, raad ik ze altijd aan om ook langs Vanbreda te lopen.”

www.agfa.com

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief.