Sales Manager (Insurance to Business)

  • Buitendienstfunctie regio België - Hoofdkantoor Antwerpen

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

Als Sales Manager leid je een team van 6 Insurance brokers voor de Property verzekeringstak. Samen met je ploeg zorg je voor de verdere groei en optimalisatie van nieuwe en bestaande bedrijfsklanten, van familiebedrijven tot industriële en internationale ondernemingen. Je rapporteert aan de General Manager Property en bepaalt mee de strategie van de commerciële afdeling.


Je rol als manager

Je bent verantwoordelijk voor het coachen, enthousiasmeren en begeleiden van het sales team. Je creëert de ideale omgeving waar elke Broker zich thuis voelt en zo optimaal ons bedrijf kan vertegenwoordigen. Als people manager evalueer, stimuleer en motiveer je jouw team. Je stelt strategieën op om de commerciële doelstellingen te behalen en helpt hen om de beste in hun vak te zijn. Je kijkt creatief naar de sector en bent trekker van commerciële initiatieven en projecten. Daarbij bewaak je de kwaliteit en de rentabiliteit van de verzekeringsportefeuille. Je bent eindverantwoordelijke voor de resultaten van je team en rapporteert deze op regelmatige basis aan de General Manager.


Je rol binnen het team

Naast je rol als manager, ben je zelf ook commercieel actief en geef je verzekeringsadvies aan je toekomstige en huidige klanten. Je werkt polissen op maat uit, met de best mogelijke voorwaarden. Je bouwt graag aan lange termijn relaties en kan netwerken als de beste, zowel met verzekeraars als met klanten. Je werkt nauw samen met andere afdelingen en bewaakt de communicatie tussen de klant of prospect, de verzekeraars, het externe en het interne sales team. Je negotieert met bedrijfsleiders en directieleden om tot langlopende overeenkomsten te komen.

Wat zijn jouw vaardigheden?

Naast een echte people manager, ben je daadkrachtig, resultaatgericht en wil je het verschil maken voor je team, onze organisatie, je klanten en prospects. Dit doe je door de kennis die je hebt van de verzekeringsmarkt in te zetten en daarbij proactief en creatief de markt te benaderen. Je combineert sales ervaring met het aansturen van een team en daaruit is gebleken dat je voldoening haalt uit het laten evolueren van je team.

Je kan je verwachtingen duidelijk stellen, zonder daarbij het menselijke aspect uit het oog te verliezen. Anderen motiveren geeft je energie en je viert successen graag. Je bent verbaalvaardig en een goede onderhandelaar in het Nederlands, Frans en het Engels. Je maakt gebruik van digitale tools om processen te analyseren, naar waarde te schatten en te optimaliseren als dit de commerciële opdracht ten goede komt.

Bij ons zit je goed!

Je komt terecht bij een professionele, groeiende makelaar en een stabiele werkgever waar medewerkers cruciaal zijn voor ons succesverhaal. We hanteren een open bedrijfscultuur, een hands-on mentaliteit en korte communicatielijnen.

Er is een dynamische werksfeer met ruimte voor autonomie, initiatief en groeikansen.

We voorzien een degelijke opleiding en een ruime waaier aan bijscholingsmogelijkheden.

Daarenboven kan je rekenen op een aantrekkelijk verloningspakket inclusief bedrijfswagen, extralegale voordelen en een sociaal plan.

Bij ons mag je volledig jezelf zijn!

Interesse?

Solliciteer snel via onderstaand formulier! Herken je jezelf niet helemaal in de bovenstaande beschrijving? Geen zorgen, bel met Laleña Boeykens op 03 217 51 81, zodat jullie samen kunnen bekijken of deze rol je volgende droombaan is.

Sol­li­ci­teer nu

Naam
Hoe heb je deze vacature ontdekt? (meerdere antwoorden mogelijk)
Consent