Geachte heer, mevrouw,

Via ons derdebetalerssysteem Medi-Link betaalt de verzekerde geen voorschot en wordt de ziekenhuisfactuur rechtstreeks aan het ziekenhuis voldaan.

Wij willen u graag melden dat Medi-Link voortaan gebruik zal maken van het AssurCard platform.

Belangrijk is dat de naam Medi-Link net als alle vertrouwde procedures gewoon verder blijft bestaan. Medi-Link zal dus geen gebruik maken van de AssurCard kiosk. Het ziekenhuis kan de aangiftes vanaf nu wel terugvinden in de AssurCard toepassing. De wijzigingen voor de verzekerden zijn beperkt.

Wat wijzigt er precies voor de verzekerde?

  • als de verzekerde een opname in het ziekenhuis aangeeft bij Vanbreda wijzen wij hem een identificatiecode toe. Dit is een code die begint met 010;
  • die code wordt duidelijk vermeld in de acceptatiebrief die de verzekerde ontvangt;
  • bij telefonische aangifte wordt die code ook mondeling meegegeven;
  • 2 dagen vóór de opname krijgen verzekerden via e-mail nog een extra bericht waarin de identificatiecode wordt herhaald;
  • het ziekenhuis bezorgt de ziekenhuisfactuur ter info aan de verzekerde met duidelijke vermelding dat de verzekerde de factuur niet moet betalen. De ziekenhuisfactuur zit dus niet meer als bijlage bij de afrekeningsnota die de verzekerde van Vanbreda ontvangt.

Om de registratie in het ziekenhuis vlot te laten verlopen is het belangrijk dat de verzekerde de identificatiecode voorlegt aan het onthaal. Zo legt het ziekenhuis onmiddellijk de link met het juiste dossier en verloopt de inschrijving aan de opnamebalie probleemloos.

Goed om weten: de lijst van ziekenhuizen die met Medi-Link werken is uitgebreider dan de ziekenhuizen die met AssurCard werken. Voor de ziekenhuizen die niet met AssurCard werken, maar wel met Medi-Link, blijft de oude procedure van toepassing. In dat geval ontvangt de verzekerde geen 010-code en bevestigen we de aangiftes per mail aan het ziekenhuis.

Wij zullen bij elke opname duidelijk aan de verzekerde melden met welke procedure het ziekenhuis werkt.

Hebt u nog vragen over bovenstaande, aarzel dan niet om mij te contacteren.

Met vriendelijke groeten,

Vanbreda Risk & Benefits


Volg Vanbreda Risk & Benefits op LinkedIn

Volg Vanbreda Risk & Benefits op LinkedIn