Vanbreda neemt Soenen Verzekeringen in West-Vlaanderen over

Vanbreda Risk & Benefits, de grootste verzekeringsmakelaar van het land, neemt Soenen Verzekeringen in West-Vlaanderen over. Soenen Verzekeringen heeft kantoren in Poperinge, Ieper en Roeselare en vertegenwoordigt een jaaromzet van 2,3 miljoen euro. Pedro Matthynssens, CEO van Vanbreda, en Kenneth Rommens, Afgevaardigd Bestuurder van Soenen Verzekeringen, geven in Trends uitleg over de overname.

20220803 092329 BW

Hieronder vind je het volledige artikel dat op 11 augustus 2022 op de website van Trends is verschenen.

Vanbreda Risk & Benefits uit Antwerpen is de voorbije jaren sterk gegroeid. In 2020 nam de verzekeringsmakelaar in eigen land de kaap van 100 miljoen euro omzet. Tegen 2030 wil CEO Pedro Matthynssens dat getal verdubbelen. Hij rekent daarvoor op een volgehouden interne groei van 6 procent op jaarbasis, maar ook op overnames.

Zopas maakte Vanbreda bekend dat het zijn positie in West-Vlaanderen gevoelig versterkt dankzij de overname van Soenen Verzekeringen. Dat makelaarskantoor is gespecialiseerd in bedrijfsverzekeringen, vooral voor kmo’s en zelfstandigen. Er zijn vestigingen in Poperinge, Ieper en Roeselare. Het bedrijf heeft 16 medewerkers en vertegenwoordigt een jaaromzet van 2,3 miljoen euro.

Soenen Verzekeringen wordt geleid door bestuurders Kenneth Rommens en Luc Vanoverberghe. Zij blijven aan boord om de lokale klanten te bedienen. “Met dit partnership vergroten we onze geografische voetafdruk”, zegt Matthynssens. “Wij zijn vandaag een belangrijke speler op de kmo-markt met een centrale afdeling in Antwerpen en lokale aanwezigheid in alle Vlaamse provincies. Wij geloven sterk in de combinatie van onze inkoopkracht met een goede lokale dienstverlening en een sterke klantenrelatie.”

Kenneth Rommens verklaart in een persbericht de keuze voor Vanbreda: “Wij hebben de ambitie om deel uit te maken van een groter geheel met meer resources en expertise, bijvoorbeeld op het vlak van IT en compliance. Ook de gespecialiseerde kennis van Vanbreda over complexere verzekeringsrisico’s en het internationale netwerk waartoe ze behoren, zijn voor ons en onze klanten extra troeven.”

Nederland

Vanbreda Risk & Benefits bedient meer dan 25.000 bedrijfsklanten vanuit 18 kantoren in de Benelux. De onderneming groeide de voorbije jaren uit tot de grootste verzekeringsmakelaar en risicoconsultant in België. Ze heeft ook een belangrijke activiteit in employee benefits. Naast België mikt Vanbreda voor expansie vooral op Nederland. De makelaar uit Antwerpen hoopt bij onze noorderburen uit te groeien tot een toonaangevende speler.

De Tijd kadert de overname van Soenen Verzekeringen in de ambities en toekomstplannen die Vanbreda Risk & Benefits heeft: “Vanbreda Risk & Benefits speelt al enige tijd in op de fusie- en overnametrend in de Belgische makelaarsbranche. Topman Pedro Matthynssens gaf eerder al aan dat Vanbreda moet uitgroeien tot een onderneming met een omzet van 200 miljoen euro.”

Gere­la­teer­de berichten

Mockup artikel de tijd

Van beu­gel tot len­zen: steeds meer werk­ge­vers ver­ze­ke­ren u tegen zorgkosten

Pers
18.09.2023

Steeds meer bedrijven geven hun medewerkers een ambulante zorgverzekering. Een mooie extra, want die verzekering dekt niet alleen het steeds grotere deel van onze medische kosten dat niet meer onder de hospitalisatieverzekering valt maar vaak ook dure tandingrepen. Collega Evelyne Lauwers licht dit verder toe in De Tijd.

Lees meer
Lees meer over Van beugel tot lenzen: steeds meer werkgevers verzekeren u tegen zorgkosten
Vanbreda 4588

De per­soon­lij­ke aan­pak van Van­b­re­da Risk & Benefits

Pers
16.06.2023

Als grootste verzekeringsmakelaar in België toegankelijk zijn en oplossingen op maat aanbieden voor elk type cliënt? Collega's Jonas Mannaerts en Steven Dierckx lichten in Sterck magazine onder meer toe hoe de servicegerichte aanpak ervoor zorgt dat de noden van zowel zelfstandigen, kmo's en multinationals geserviced worden.

Lees meer
Lees meer over De persoonlijke aanpak van Vanbreda Risk & Benefits
Pexels karolina grabowska 7876672

Tak 47 en tak 26: je geld­re­ser­ves laten renderen

Pers
14.06.2023

Wat zijn vandaag nog interessante en fiscaal voordelige alternatieven voor beschikbare gelden in de vennootschap buiten de contracten voor aanvullende pensioenopbouw als IPT en VAPZ? Collega Koen Ausloos, gedelegeerd bestuurder van Vanbreda Ausloos, licht in VOKA Magazine onder meer toe wat deze alternatieven zijn en wat ze exact inhouden.

Lees meer
Lees meer over Tak 47 en tak 26: je geldreserves laten renderen