Vanbreda neemt Soenen Verzekeringen in West-Vlaanderen over

Vanbreda Risk & Benefits, de grootste verzekeringsmakelaar van het land, neemt Soenen Verzekeringen in West-Vlaanderen over. Soenen Verzekeringen heeft kantoren in Poperinge, Ieper en Roeselare en vertegenwoordigt een jaaromzet van 2,3 miljoen euro. Pedro Matthynssens, CEO van Vanbreda, en Kenneth Rommens, Afgevaardigd Bestuurder van Soenen Verzekeringen, geven in Trends uitleg over de overname.

20220803 092329 BW

Hieronder vind je het volledige artikel dat op 11 augustus 2022 op de website van Trends is verschenen.

Vanbreda Risk & Benefits uit Antwerpen is de voorbije jaren sterk gegroeid. In 2020 nam de verzekeringsmakelaar in eigen land de kaap van 100 miljoen euro omzet. Tegen 2030 wil CEO Pedro Matthynssens dat getal verdubbelen. Hij rekent daarvoor op een volgehouden interne groei van 6 procent op jaarbasis, maar ook op overnames.

Zopas maakte Vanbreda bekend dat het zijn positie in West-Vlaanderen gevoelig versterkt dankzij de overname van Soenen Verzekeringen. Dat makelaarskantoor is gespecialiseerd in bedrijfsverzekeringen, vooral voor kmo’s en zelfstandigen. Er zijn vestigingen in Poperinge, Ieper en Roeselare. Het bedrijf heeft 16 medewerkers en vertegenwoordigt een jaaromzet van 2,3 miljoen euro.

Soenen Verzekeringen wordt geleid door bestuurders Kenneth Rommens en Luc Vanoverberghe. Zij blijven aan boord om de lokale klanten te bedienen. “Met dit partnership vergroten we onze geografische voetafdruk”, zegt Matthynssens. “Wij zijn vandaag een belangrijke speler op de kmo-markt met een centrale afdeling in Antwerpen en lokale aanwezigheid in alle Vlaamse provincies. Wij geloven sterk in de combinatie van onze inkoopkracht met een goede lokale dienstverlening en een sterke klantenrelatie.”

Kenneth Rommens verklaart in een persbericht de keuze voor Vanbreda: “Wij hebben de ambitie om deel uit te maken van een groter geheel met meer resources en expertise, bijvoorbeeld op het vlak van IT en compliance. Ook de gespecialiseerde kennis van Vanbreda over complexere verzekeringsrisico’s en het internationale netwerk waartoe ze behoren, zijn voor ons en onze klanten extra troeven.”

Nederland

Vanbreda Risk & Benefits bedient meer dan 25.000 bedrijfsklanten vanuit 18 kantoren in de Benelux. De onderneming groeide de voorbije jaren uit tot de grootste verzekeringsmakelaar en risicoconsultant in België. Ze heeft ook een belangrijke activiteit in employee benefits. Naast België mikt Vanbreda voor expansie vooral op Nederland. De makelaar uit Antwerpen hoopt bij onze noorderburen uit te groeien tot een toonaangevende speler.

De Tijd kadert de overname van Soenen Verzekeringen in de ambities en toekomstplannen die Vanbreda Risk & Benefits heeft: “Vanbreda Risk & Benefits speelt al enige tijd in op de fusie- en overnametrend in de Belgische makelaarsbranche. Topman Pedro Matthynssens gaf eerder al aan dat Vanbreda moet uitgroeien tot een onderneming met een omzet van 200 miljoen euro.”

Gere­la­teer­de berichten

20230511 BMC PORTRETTEN SOCIAL POST ILLIAS TEIRLINCK 054

Van­b­re­da Risk & Bene­fits behaalt label Best Mana­ged Com­pa­ny’ voor zes­de jaar op rij

Pers
12.05.2023

Vanbreda Risk & Benefits is door Deloitte opnieuw uitgeroepen tot een Best Managed Company. Dit voor het zesde opeenvolgende jaar. “De hernieuwing van het Gold label is voor ons een fantastisch moment. De inspanningen die we het voorbije jaar leverden om duurzaam te groeien en ons sociaal engagement te versterken worden geprezen. Daarnaast ontvingen we waardevolle inzichten om het op bepaalde vlakken nog beter te doen. Dat houdt ons als bedrijf scherp en vormt mee onze ambities voor de komende jaren”, zegt CEO Pedro Matthynssens.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda Risk & Benefits behaalt label ‘Best Managed Company’ voor zesde jaar op rij
I Stock 1166905017

Van­b­re­da erkend als Duur­zaam Ondernemer

Bedrijfsnieuws
25.04.2023

Al tientallen jaren investeren we in Corporate Social Responsibility met de pijlers Mens, Milieu en Maatschappij. Om nog meer richting te creëren voor deze inspanningen, stapten we begin 2022 in een traject met Voka om het “Charter Duurzaam Ondernemen” te behalen. Vandaag kunnen we enerzijds trots, en anderzijds bescheiden melden dat Vanbreda erkend is als Duurzaam Ondernemer.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda erkend als Duurzaam Ondernemer
Beeld voor website

Van­b­re­da neemt gedeel­te ver­ze­ke­rings­por­te­feuil­le van Drie­sas­sur in Ant­wer­pen over

Bedrijfsnieuws
07.12.2022

Vanbreda Risk & Benefits neemt een aanzienlijk deel van de verzekeringsportefeuille van Driesassur in Antwerpen over. “Met de overname van dit deel van hun verzekeringsportefeuille versterken we onze positie als grootste verzekeringsmakelaar in België”, zegt Pedro Matthynssens, CEO bij Vanbreda.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda neemt gedeelte verzekeringsportefeuille van Driesassur in Antwerpen over
Oogstverzekering 1

Van­b­re­da pio­niert met haar eigen Oogstverzekering

Pers
28.10.2022

Door het onvoorspelbaarder worden van het klimaat zit ook de brede weersverzekering tegen de financiële impact van oogstverliezen in de lift. Collega Veerle Geudens, landbouw- en klimaatexpert, licht in magazine Verzekeringswereld onder meer toe wat deze verzekering juist inhoudt, hoe de schade-afhandeling in elkaar zit en welke subsidies de Vlaamse overheid momenteel aanbiedt.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda pioniert met haar eigen Oogstverzekering