Haven

Veilige thuishaven voor jouw verzekering

De Belgische zeehavens en binnenvaart vormen een cruciale schakel in de internationale logistiek. Daarbij moet je als bedrijf vaak woelige waters overwinnen. Naast de verplichte arbeidsongevallenverzekering zijn een waterdichte aansprakelijkheidspolis en sterk preventiebeleid dan ook echte prioriteiten. Vanbreda tekent een totaaloplossing op maat uit en zet zo samen met jou koers naar de toekomst.

RORF00684

Verzekeringen op maat

Snelle afhandeling claims

Eén centraal aanspreekpunt

Optimalisatie premies

Incl. preventiebeleid

Is jouw polis nog waterdicht?

Onder impuls van automatisatie, artificiële intelligentie en de transitie naar hernieuwbare energie verandert de havenwereld sneller dan ooit. Voor bedrijven brengt deze evolutie nieuwe kansen – en nieuwe risico’s. Dat beseffen we bij Vanbreda Risk & Benefits als de beste.

Want als grootste verzekeringsmakelaar en risicoconsultant van België ontwerpen we al sinds 1937 totaaloplossingen voor ondernemingen in Belgische havens. Naast onze robuuste expertise en kennis houden we daarvoor steeds een vinger aan de pols van de sector. Zo publiceren we jaarlijks een deskundige analyse van de arbeidsongevallen in de Antwerpse haven – de Havenbarometer – en werken nauw samen met beroepsorganisaties zoals CEPA.

Daarnaast onderscheiden we ons door een gericht preventiebeleid. Want hoe minder schadegevallen, hoe beter je risicoprofiel én hoe veiliger de werkomgeving voor jouw werknemers. Die pragmatische totaalaanpak loont: meer dan 80% van de bedrijven in Belgische havens kiest momenteel voor Vanbreda Risk & Benefits als partner. Jij binnenkort ook?

Meer dan 80% van de havenbedrijven in België is klant bij Vanbreda. Hierdoor beschikken we over de brede ervaring die noodzakelijk is in deze snel veranderende wereld.

Verzekeringen tegen alle risico’s

Elke onderneming is uniek. Daarom stippelen we bij Vanbreda Risk & Benefits steeds een polis op maat uit; en dat in nauw overleg met onze klant. Het resultaat is een waterdichte verzekering die alle risico’s dekt. Bekijk hier een greep uit ons aanbod of contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

UUF29560

Arbeids­on­ge­val­len

Met de verplichte arbeidsongevallenverzekering kunnen havenarbeiders en bedienden met een gerust hart het beste van zichzelf geven.

Kid­nap & Ransom

Ontvoering, piraterij en afpersing vormen een reëel risico op internationale wateren. Een K&R-polis betaalt het losgeld tot een bepaalde limiet en dekt de kosten voor gespecialiseerde bemiddelaars.

Cas­co-ver­ze­ke­ring

Stuurt je onderneming schepen uit? Een casco-verzekering vormt de spreekwoordelijke reddingssloep voor schade en/of verlies van uitrusting, reservestukken aan boord, proviand en meer.

Goe­de­ren­ver­ze­ke­ring & Contingency

Verlies van of schade aan de goederen in je vrachtruim kan je onderneming financieel kopje onder duwen. Een passende goederenverzekering of contingency polis maken hier het verschil.

Aan­spra­ke­lijk­heid

Bij internationaal transport zijn heel wat stakeholders betrokken. Wanneer het ergens misloopt, is de kwestie van aansprakelijkheid dan ook van vitaal belang. Zowel voor scheepseigenaars, charterers, bevrachters, expediteurs, douane-agenten en logistieke bedrijven tekenen we de gepaste polis op maat uit.

Freight, Demur­ra­ge & Defence

Ons inhouse-schadeteam handelt claims snel, efficiënt en accuraat af. Alle kosten voor advocaten en dergelijke worden gedekt door de Freight, Demurrage & Defence-polis.

Cyberrisico’s

Elk jaar krijgt meer dan de helft van Belgische bedrijven te maken met een cyberaanval. De financiële impact daarvan loopt snel op tot tien- tot honderdduizenden euro’s. Een cyberverzekering beschermt je tegen onder andere hackers, cyberfraude en phishing.

Sup­ply Chain Risk Management

Toeleveringsketens zijn gevoelig voor bijvoorbeeld politieke onrust, stakingen en natuurrampen. Onze experten analyseren samen met jou de pijnpunten en helpen de risico’s beperken en – waar mogelijk – voorkomen.

Alle risico’s

Wissel je klassieke brandpolis in voor een all-risk-verzekering. Zo bescherm je je bedrijf tegen alle risico’s betreffende onvoorziene schade of verlies. Denk bijvoorbeeld aan brand, stormschade en blikseminslagen.

CTA Image 1

Bij Van­b­re­da zit je mee aan het roer van je verzekeringen.

Kom er nu over praten!

Gere­la­teer­de inzichten

CUF34988

Goed ver­ze­kerd als haven­be­drijf in 5 stappen

Haven
19.12.2023

De haven is een wereld apart, met eigen regels, eigen gewoontes en zelfs een eigen taalgebruik. Een havenbedrijf dat zijn risico’s goed wil afdekken, werkt daarom met verzekeringsoplossingen die deze eigenheden correct omarmen. We zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Lees meer
Lees meer over Goed verzekerd als havenbedrijf in 5 stappen

Ons team staat voor je klaar. Hoe kun­nen we jouw onder­ne­ming helpen?

Naam
Consent 
Consent2 
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.