Zorgsector

Draag zorg voor je verzekeringen

Vanbreda Risk & Benefits heeft een sterke reputatie in de zorgsector. Ziekenhuizen, ziekenhuisnetwerken en andere zorggroepen en hun koepelorganisaties rekenen al jarenlang op ons voor hun verzekeringen, risicomanagement en employee benefits.

MFF07549

Een nicheaanpak met een toegewijd team voor de zorgsector

Jarenlange ervaring en expertise

Uitgebreide klantenportefeuille

Opvolging van wetgevend kader

Polisvoorwaarden en uitgeschreven clausules op maat van de sector

Eigen schadebeheersteam voor medische aansprakelijkheidsdossiers

Databank met uniek rapporteringssysteem voor benchmarking t.o.v. peers

Onze expertise in de zorgsector

Vanbreda is consultant en makelaar voor ziekenhuizen, ziekenhuisnetwerken en andere zorggroepen en hun koepelorganisaties. We hebben een verankerde positie in de sector dankzij onze uitgebreide klantenportefeuille en de bijzondere kennis en betrokkenheid bij de cliënt en de sector in z’n geheel. Waar nodig begeleiden wij bij plaatsing van overheidsopdrachten.

We hebben ons gespecialiseerd in de verzekering van aansprakelijkheid (zowel voor ziekenhuizen als voor groepen van vrije beroepers binnen de medische wereld), rechtsbijstand, cyber en arbeidsongevallen.

Uit­ge­brei­de exper­ti­se in de sector

Ver­ze­ke­rings­op­los­sin­gen op maat

We nemen de tijd om te luisteren en om de noden van je organisatie volledig te begrijpen en in kaart te brengen. Wij gaan samen met jou op zoek naar de beste verzekeringsoplossingen en creëren polisvoorwaarden en clausules op maat die naadloos aansluiten op de behoeften van de organisatie.

Eigen scha­de­be­heers­team voor medi­sche aansprakelijkheidsdossiers

Onze eigen schadeafdeling voor aansprakelijkheidsdossiers begeleidt, analyseert en adviseert bij schade. We bekijken de aard, frequentie en ernst van schadegevallen en stellen mogelijke preventiemaatregelen op. Met deze informatie verstevigen we de onderhandelingspositie ten opzichte van de verzekeraar.

Uniek rap­por­te­rings­sys­teem

Een uniek rapporteringssysteem laat ons toe om ziekenhuizen en medische raden te benchmarken t.o.v. peers. Deze informatie is niet alleen bijzonder waardevol en interessant voor de organisatie, ze inspireert ook onze productmanagers om nieuwe verzekeringsoplossingen te ontwikkelen en om bestaande producten te finetunen.

Onaf­han­ke­lijk advies

Vanbreda bekleedt een onafhankelijke positie in de verzekeringsmarkt. Als makelaar en risicoconsultant kennen wij alle verzekeraars. Dat maakt het mogelijk om de beste voorwaarden te onderhandelen.

Hecht part­ner­ship

We werken nauw samen met directies, raden van bestuur, medische raden en andere organen binnen de zorgsector. Dankzij onze persoonlijke aanpak ontstaat er een hecht partnership met onze cliënten.

CTA Image 1

Laat ons je ontzorgen!

Vanbreda is zowel makelaar als risicoconsultant. We werken gespecialiseerde verzekeringsoplossingen uit voor de zorgsector en zetten onze expertise in om innovatief aan de slag te gaan. De verzekeringsoplossingen krijgen volledig vorm op basis van deze expertise en onze brede kijk op de markt.

Gere­la­teer­de inzichten

MGOF04697

Dok­tr en Van­b­re­da Risk & Bene­fits maken samen zorg toe­gan­ke­lij­ker voor bedrij­ven en hun werknemers

Pers
07.11.2023

Vanbreda Risk & Benefits sluit een partnerschap met Doktr, de digitale dienstverlener in gezondheidszorg. Met een innovatief en lokaal verankerd dienstenaanbod, willen ze Belgische ondernemingen helpen om snel toegankelijke en kwalitatieve zorg te bieden aan hun werknemers. De gezamenlijke visie op hybride zorg en een dekking van videoconsultaties met huisartsen, versterkt het reeds uitgebreide gezondheidsaanbod van Vanbreda Risk & Benefits.

Lees meer
Lees meer over Doktr en Vanbreda Risk & Benefits maken samen zorg toegankelijker voor bedrijven en hun werknemers
Videpodcast re integratie

Video­pod­cast – Re-integratietrajecten

Videopodcast
31.03.2023

In de vijfde aflevering van onze videopodcast ‘Succes Verzekerd’ vertelt Evelyne Lauwers, expert arbeidsongeschiktheid, over wat re-integratietrajecten omvatten en waarom werkgevers bij ons aankloppen voor advies.

Lees meer
Lees meer over Videopodcast – Re-integratietrajecten
Uza1

Het Uni­ver­si­tair Zie­ken­huis Ant­wer­pen (UZA) rekent al meer dan 30 jaar op Van­b­re­da Risk & Benefits

Testimonial
07.05.2017

Het UZA opende zijn deuren in 1979. Vandaag werken er zo’n 2.800 artsen, verpleegkundigen, paramedici en ondersteunende medewerkers. “Een paar jaar geleden sloten we de hospitalisatieverzekering voor ons personeel nog rechtstreeks af met de verzekeraar, nu regelen we alles via Vanbreda. We krijgen nu heel wat meer dienstverlening voor dezelfde prijs.”

Lees meer
Lees meer over Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) rekent al meer dan 30 jaar op Vanbreda Risk & Benefits

Ons team staat voor je klaar. Hoe kun­nen we jouw onder­ne­ming helpen?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.