Kredietverzekering

Hou je bedrijf financieel gezond en bescherm het tegen wanbetalers met de juiste kredietverzekering

Elke onderneming krijgt vroeg of laat te maken met wanbetaling. Daarnaast kan ook een onvoorzien risico zoals fraude je onderneming forse schade toebrengen. Gelukkig maken nieuwe verzekeringsmanieren kredietverzekeringspolissen steeds interessanter. Bescherm jezelf en je onderneming tegen wanbetaling, verlies en andere kredietrisico’s met een kredietverzekering op maat.

JOSF03929

Toegang tot wereldwijd netwerk aan kredietmakelaars via ICBA

Sterke slagkracht door de positie van Vanbreda Credinco in de markt

Polissen op maat

Proven track record bij verzekerden en verzekeraars

Beperk de kredietrisico’s voor je bedrijf op globaal niveau

In een wereld waar nieuwe kansen vaak gepaard gaan met grote financiële onzekerheden zoek je naar een manier om de kredietrisico's van je bedrijf in te perken. Daarvoor kan je rekenen op Vanbreda Risk & Benefits:

Vanbreda Credinco, het expertisecentrum voor kredietverzekeringen, specialiseert zich al sinds 1997 in kredietverzekering, factoring, debiteurenbeheer en borgstelling. In 2012 verenigden wij onze krachten met de experts van Vanbreda Risk & Benefits, dat al decennialang actief is in risicobeheer en verzekeringsoplossingen creëren op maat.

Onze troe­ven

Begeleiding van A tot Z

Maximale en proactieve begeleiding bij de beheersing van kredietrisico’s. Geniet van een totaal service op maat van je bedrijf.

Up-to-date marktonderzoek

Onze experts onderzoeken en vergelijken continu de verschillende verzekeringen op de markt. Op basis van een uitgebreid marktonderzoek stellen wij polissen op die het best aansluiten bij de noden van je bedrijf en adviseren we tijdig over nodige polisupdates.

Internationaal netwerk kredietverzekeraars en factoringmaatschappijen

Wij doen beroep op een solide en uitgebreid netwerk aan kredietverzekeraars en factoringmaatschappijen in binnen- en buitenland. Dat maakt het mogelijk om polissen aan uiterst scherpe prijzen op te stellen aan de beste voorwaarden.

Duurzame samenwerking met ICBA, International Credit Broker Alliance

ICBA is het derde grootste onafhankelijke team van tussenpersonen in kredietverzekeringen ter wereld. Dankzij die wereldwijde expertise op lokaal niveau handel je met zekerheid en vertrouwen.

 • Een internationaal team van meer dan 900 gespecialiseerde makelaars, verspreid over kantoren in Azië, Europa, Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Oceanië

 • 1 team dat jouw belangen overal ter wereld behartigt

 • Biedt een wereldwijde service, lokaal geleverd door gespecialiseerde makelaarspartners

 • Helpt klanten weloverwogen handelsbeslissingen te nemen

Waarom is een kredietverzekering onmisbaar voor je onderneming?

Met een kredietverzekering laat je de omzet van je bedrijf op een veilige manier groeien. Voldoende liquide middelen dragen bij tot de verdere groei van je onderneming. Hierbij is een snelle financiering bij wanbetaling van cruciaal belang.

 • Dek jezelf en je bedrijf in tegen wanbetalers

 • Krijg een duidelijk inzicht in de kwaliteit van je klantenbestand

 • Hou je onderneming financieel stabiel

 • Verlaag het risico op falen en een financiële kater

I Stock 1092087574

Onze oplossingen

Vanbreda Credinco is hét competence center voor kredietrisico’s in de Benelux. Wij zijn gespecialiseerd in kredietverzekeringen, factoring en borgstelling voor middelgrote tot grote ondernemingen en multinationals.

Kre­diet­ver­ze­ke­ring

De kredietverzekeringsmarkt is niet meer zo traditioneel. Nieuwe verzekeraars zetten de verzekeringsmarkt onder druk door nieuwe producten aan te bieden. Hierdoor bieden tussenpersonen steeds vaker polissen op maat aan die nieuwe mogelijkheden creëren voor bedrijven.

Glo­ba­le omzetpolis

Dekt elke potentiële schade en wanbetaling

Sin­gle Risk of Sin­gle Buy­er polis

Verzekert 1 enkele transactie of klant

Excess loss

Oplossing op maat uitgewerkt om catastrofes te verzekeren

Lea­sing

Verzekert wanbetaling van leasingcontracten

Key buy­er polis

Verzekert selectieve klanten

Top-up polis

Neemt een 2de verzekeraar bovenop de eerste bij onvoldoende dekking

E‑commerce

Verzekert B2B verkopen via webshop

Co-insu­ran­ce

Verspreidt verzekering van de risico’s tussen 2 verzekeraars

Die vernieuwingen spelen sterk in op de vraag binnen de bedrijfswereld en bieden ondernemingen meer kansen waardoor kredietverzekeringen winnen aan populariteit.

Factoring

Bij factoring draagt een bedrijf zijn facturen over aan een derde partij: de factor. Die verleent de klant 3 basisdiensten.

De factor:

 • Volgt de volledige administratie en facturatie op.

 • Betaalt voorschotten op uitstaande facturen uit.

 • Betaalt uitstaande facturen uit als de eindklant in gebreke blijft.

Op die manier kan het volledige risico verschuiven naar de factor, en dat maakt Factoring bijzonder interessant. Je bedrijf moet niet eindeloos wachten op betaling voor een geleverd product of dienst en beschikt dus meteen weer over budget om opnieuw te benutten.

Borgstelling

Met een borgstelling bied je je klanten de zekerheid dat je onderneming alle contractuele verplichtingen nakomt.

 • Door de borgstelling in een verzekeringsjasje te stoppen hoef je niet langer aan te kloppen bij de bank om zich garant te stellen. Je beschermt op die manier dus ook je bancaire financieringslijnen.

 • Bovendien adviseren onze experts je bedrijf ook over garantieteksten die klanten aan je onderneming aanbieden voor ondertekening. Door goede informatie en begeleiding beperk je de financiële risico’s.

CTA Image

Bescherm je bedrijf tegen wan­be­ta­ling. Over­leg met ons!

Onze experts staan klaar om jouw onderneming te verzekeren tegen wanbetalers. Dankzij proactieve screening van je klanten kan je met een gerust hart zaken doen. Wij zetten alles op alles om de financiële zekerheid van je bedrijf veilig te stellen.

Gere­la­teer­de inzichten

Factoring beeld resized

Maak van fac­to­ring een zegen voor jouw liquiditeit

Financieel
02.03.2022

Door laattijdige of niet-betalingen van uitstaande facturen lopen ondernemers het gevaar om in liquiditeitsproblemen te komen. Factoring kan een goede oplossing zijn voor dit veel voorkomende probleem. Hoe werkt deze techniek precies? Voor wie is dit geschikt? En welke voorwaarden hangen eraan vast? Jean Guinée, afgevaardigd bestuurder van Vanbreda Credinco, gespecialiseerde makelaar in kredietverzekeringen en factoring, legt uit.

Lees meer
Lees meer over Maak van factoring een zegen voor jouw liquiditeit

Ons team staat voor je klaar. Hoe kun­nen we jouw onder­ne­ming helpen?

Naam
Consent 
Consent2 
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.