Marine

Vaar de juiste koers met een goede verzekeringsoplossing

Bij Vanbreda laten we jou als maritieme onderneming de juiste koers bepalen. We bieden verzekeringen op maat aan voor je drijvend kapitaal. De specialisten van onze marineafdeling staan je bij en bekijken samen met jou hoe je je het best beschermt tegen maritieme risico’s op woelige wateren.

ISF10636

Groot team van marinespecialisten tot je beschikking

Internationaal netwerk van specialisten

Een 24/7-crisisteam

Verschillende oplossingen op maat

Onze mari­ne­spe­ci­a­li­sa­tie

Een vrachtschip dat dagenlang een drukke handelsroute blokkeert of je materiaal dat zwaar beschadigd raakt op zee? Het is niet altijd zo extreem, maar onverwachte vertragingen, ongelukken, schade en zelfs piraterij komen vaker voor op zee. Wees maritieme risico’s daarom een stapje voor met een waterdichte verzekeringsoplossing.

De verzekeringsoplossingen zijn er voor verschillende partijen in het maritieme veld, gaande van goederentransport tot gespecialiseerde bedrijven die andere soorten maritieme taken uitvoeren, zoals windmolenparken beheren.

Ons marinedepartement beheerst alle mogelijke transportgerelateerde verzekeringsproducten, gaande van cargo en alle mogelijke types van schepen of vaartuigen tot alle mogelijke aansprakelijkheidspolissen voor de verschillende actoren in de logistieke ketting.

Oplossingen voor cargo

Cargo is gericht op de lading van het schip. Met een goede verzekering breng je je vracht veilig van A naar B. Er zijn verscheidene oplossingen voor verschillende maritieme risico’s die te maken hebben met je vracht.

Goe­de­ren­ver­ze­ke­ring

Een goederenverzekering voor alle mogelijke goederen die op jouw risico reizen, gaande van de meest eenvoudige afgewerkte producten of materieel tot de meest complexe grondstoffen en ingewikkelde investeringsprojecten, inclusief financiële gevolgschade-dekkingen.

Scha­de en verlies

Bescherm jezelf tegen de gevolgen van schade of verlies, zowel in transit als in de opslag. Inclusief risico’s van averij-grosse.

Con­tin­g­en­cy-polis

Als de goederen niet op jouw risico reizen, raden we aan om een contingency-polis af te sluiten. Je dekt je daarmee in tegen schade of verlies tijdens de reis waar je alsnog een financieel belang hebt.

Spe­ci­a­list covers

Specialist covers, bijvoorbeeld voor een lading met voeding die tijdens de reis zijn kwaliteit heeft verloren of voor handelaars van grondstoffen.

Car­go owners legal liability

Met een oplossing voor cargo owners legal liability ben je verzekerd voor potentiële foutloze aansprakelijkheid in bepaalde territoria in geval dat je goederen milieuschade of schade aan derde partijen veroorzaken of transportroutes blokkeren met vertragingen of extra kosten tot gevolg.

Char­te­rer’s liability

Charterer’s liability dekt je aansprakelijkheid als je niet enkel je goederen laat verschepen door een gespecialiseerd vervoerder, maar zelf een schip huurt ('charteren') om de goederen te laten vervoeren.

Oplossingen voor hull & liabilities

Hull & liabilities-verzekeringen dekken schade of verlies aan of van je schip, inclusief de machines, uitrusting en wettelijke aansprakelijkheid jegens derden.

De Antwerpse transportverzekeringsmarkt, met Vanbreda Marine als marktleider, is al sinds de 19de eeuw één van de meest gereputeerde ter wereld, met de meest gunstige voorwaarden voor verzekerden en een heel apparaat van exporten, advocaten en rechtbanken die de internationale handel in de vingers hebben.
ZEF005455

Cas­co­ver­ze­ke­ring

Een cascoverzekering dekt schade aan of verlies van je schip, de uitrusting, reservestukken aan boord, proviand, smeerolie, brandstof en alle machines.

Aan­spra­ke­lijk­heid

Een verzekeringsoplossing voor je aansprakelijkheid als scheepseigenaar of bevrachter onder protection & indemnity (P&I) of charterers’ liability.

Freight, demur­ra­ge & defen­ce (FD&D)

Een verzekering voor freight, demurrage & defence (FD&D) met ons in-house schadeteam dat voor jou schadedossiers afhandelt en contractuele conflicten aanpakt. Het dekt ook kosten voor juridische bijstand.

Kid­nap & ransom-verzekering

Een kidnap & ransom-verzekering betaalt het gevraagde losgeld tot een vooraf bepaalde limiet. Zo brengt het je schip en/of de bemanning zo snel mogelijk weer in veiligheid. De verzekering komt ook tussen in de kosten voor hulp van gespecialiseerde adviseurs en bemiddelaars.

Freight for­war­ders’ liability

Organiseer je het transport zonder eigen vervoermiddelen, maar stel je wel je eigen vervoersdocumenten op? Dan heb je dezelfde verantwoordelijkheden als de effectieve vervoerder. Ga voor een freight forwarders’ liability oftewel NVOCC-polis om je aansprakelijkheid te beschermen.

Polis Arex 21

Als expediteur, douaneagent of logistiek bedrijf kan je voor al je activiteiten een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Met de Polis Arex 21 kies je zelf de dekkingswijze, gewaarborgde kapitalen én vrijstellingen. Je leest er alles over op de adviespagina van FORWARD Belgium.

CTA Image

Ga met ons in zee!

We staan niet stil en blijven ons ontplooien. Je kan daarom rekenen op onze jarenlange expertise in de marinesector. Je krijgt hulp van een professioneel crisisteam dat je 24/7 bijstaat als er vragen of problemen zijn.

Gere­la­teer­de inzichten

Videopodcast Marine

Video­pod­cast — Mari­tie­me verzekeringen

Videopodcast
12.04.2024

De dynamische en internationale sector van de maritieme verzekeringen omvat alles dat te maken heeft met het vervoer van passagiers per schip en van vracht via alle transportmiddelen: weg-, spoor-, lucht- en zeevervoer. Dit type verzekeringen is cruciaal om te zorgen dat de wereldwijde handel en logistiek vlot blijven lopen. In de nieuwste aflevering van onze videopodcast vertelt verzekeringsexpert Dirk Maes over het belang van een geschikte dekking voor elk bedrijf in de logistieke toeleveringsketen. Hij bespreekt ook de unieke positie van de Belgische markt en de uitdagingen waaraan de maritieme sector het hoofd moet bieden bij de transformatie naar een groenere toekomst.

Lees meer
Lees meer over Videopodcast - Maritieme verzekeringen
KBF00602

Mari­tie­me ver­ze­ke­rin­gen: wor­den uw ver­lie­zen gedekt door de aan­spra­ke­lijk­heids­dek­king van een der­de par­tij, door uw ver­ze­ke­ring scha­de en ver­lies, of door geen van beide?

Marine
02.04.2024

De recente botsing van het in Singapore geregistreerde containerschip MV Dali met de Francis Scott Key-brug in Baltimore was een van de grootste scheepvaartongelukken ooit. Het onderzoek naar de oorzaken is nog aan de gang, maar het is nu al duidelijk dat de economische verliezen enorm zullen zijn. Het ongeval zal een impact hebben op tal van verschillende partijen – vrachtbelangen, infrastructuureigenaars, vrachtafhandelaars, eigenaars of bevrachters van schepen en heel wat belangen die betrokken zijn bij de (zee)transportsector. Dat roept natuurlijk de vraag op welke rol verzekeringen kunnen spelen. Een belangrijk aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, is het feit dat je er niet op kunt rekenen dat er altijd wel een aansprakelijke partij is wiens verzekering de verliezen zal dekken. Onze interne deskundigen Dirk Maes, Christiaan Ziccardi en Walter Justers delen enkele belangrijke inzichten.

Lees meer
Lees meer over Maritieme verzekeringen: worden uw verliezen gedekt door de aansprakelijkheidsdekking van een derde partij, door uw verzekering schade en verlies, of door geen van beide?

Ons team staat voor je klaar. Hoe kun­nen we jouw onder­ne­ming helpen?

Naam
Consent 
Consent2 
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.