Financiële instellingen

Risicobeheer voor financiële instellingen: een must.

De financiële sector is een belangrijke spil van onze economie. Zowel banken, verzekeraars, pensioenfondsen, betaaldienstverleners, beleggingsinstellingen als private equity fondsen zijn onderworpen aan complexe wetgevingen en strenge kapitaalvereisten. Dat brengt specifieke uitdagingen met zich mee. Een goed risicobeheer is een must voor elke financiële instelling.

MASF29281

Experts gespecialiseerd in financiële sector

Uitgebreid netwerk aan verzekeringsmakelaars

Oplossingen op maat

Uitgebreid aanbod aan producten voor financiële instellingen

Toegang tot de mondiale verzekeringsmarkt via internationaal netwerk

Polissen op maat van elke financiële instelling

Vanbreda Risk & Benefits buigt zich al decennialang over de verzekeringsbehoeften van financiële instellingen. Dankzij onze uitgebreide klantenportefeuille kennen we als geen ander de uitdagingen en risico’s waar ondernemingen tegenaan botsen. Dat is waar Vanbreda het verschil maakt.

Onze troe­ven

Spe­ci­a­lis­ten met focus op de finan­ci­ë­le sector

Onze specialisten met focus op de financiële sector brengen samen met de klant de verzekeringsbehoeften in kaart. Dankzij onze jarenlange expertise weten we perfect welke risico’s een uitdaging vormen voor elke financiële instelling.

Uit­ge­breid aan­bod verzekeringsoplossingen

Door een beroep te doen op ons breed gamma aan verzekeringsmakelaars gespecialiseerd in deze niche kunnen we onze klanten een uitgebreid aanbod van producten aanbieden.

Oplos­sin­gen op maat

Elke verzekeringsoplossing sluit naadloos aan op de behoeften van de financiële instelling. Onze expert onderzoekt de risico’s, brengt ze in kaart, geeft advies en werkt hiervoor oplossingen op maat uit.

Uit­ge­breid netwerk

Via ons internationaal netwerk Lockton Global hebben we toegang tot een mondiaal netwerk aan verzekeraars waardoor we ook vestigingen in het buitenland goed kunnen

Ster­ke onderhandelingspositie

Onze adviseurs begeleiden je graag in de zoektocht naar de juiste dekking voor alle risico’s. Dankzij onze sterke onderhandelingspositie bieden wij premies aan de scherpste tarieven aan.

Overleg met een expert

Uiteenlopende uitdagingen, diverse oplossingen

De wet- en regelgeving voor financiële instellingen breidt almaar uit. De complexiteit en uitbreiding van wetten en regels vergroot het risico op juridische procedures en claims met een stevige financiële impact.

MASF19306

Onze oplos­sin­gen

Ver­ze­ke­ring bestuurdersaansprakelijkheid

Bescherm jezelf als bestuurder tegen risico op individuele vervolging. Met een verzekering bestuurdersaansprakelijkheid dek je niet alleen de financiële gevolgen van een bestuursfout, maar je beschermt jezelf ook tegen enorme juridische kosten.

Aansprakelijkheid

Ver­ze­ke­ring beroepsaansprakelijkheid

Dek je financiële instelling in voor de gevolgen van claims. Een verzekering beroepsaansprakelijkheid beschermt een financiële instelling en haar werknemers tegen claims door fouten of tekortkomingen in de uitvoering van de dienstverlening.

Aansprakelijkheid

Voor pensioenfondsen, private equity fondsen en vermogensbeheerders ontwikkelden onze experts een combi-verzekering beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid in 1 polis.

Bespreek met een expert

Frau­de­ver­ze­ke­ring

Dek je als financiële instelling in tegen schade als gevolg van fraude met een fraudeverzekering. Fraude gepleegd door een werknemer of door derden vormt een risico dat belangrijke financiële gevolgen met zich kan meebrengen. Bovendien kan het ook een negatieve impact hebben op de reputatie.

Lees meer

Cyber­ver­ze­ke­ring

De hoeveelheid aan gevoelige data en uitgevoerde transacties neemt toe door een snel evoluerende technologische omgeving. Daarom heeft elke financiële instelling bescherming nodig tegen cybercriminaliteit.

Onze cyberverzekering bestaat uit 3 luiken:

  • Wij bieden een eerste hulp team aan voor IT, PR en de juridische afdeling die de verzekerde bijstaat bij een cyberincident.

  • De cyberverzekering geeft dekking voor de eigen schade die de verzekerde lijdt door bedrijfsonderbreking, dataherstel, ransomware en andere types van schade.

  • Daarnaast biedt de polis ook dekking voor schade aan derden door een cyberaanval bij de verzekerde.

Lees meer
CTA Image 3

Start van­daag nog met risicobeheer.

Vanbreda Risk & Benefits staat klaar om elke financiële instelling te adviseren en begeleiden in de zoektocht naar de best passende oplossingen op maat. Reken op ons om de belangen van je onderneming te behartigen in binnen- en buitenland.

Ons team staat voor je klaar. Hoe kun­nen we jouw onder­ne­ming helpen?

Naam
Consent 
Consent2 
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.