Landbouw

Een verzekering op maat voor elk bedrijf in de agrarische sector

Elk bedrijf in de agrarische sector komt de laatste jaren voor een heleboel nieuwe uitdagingen te staan. Moeder Natuur lijkt een beetje de weg kwijt en ons klimaat is sterk veranderd. De resistentie van gewassen tegen wisselende weersinvloeden is lastig te voorspellen wat teeltmanagement een pak ingewikkelder maakt. Je makelaar staat je bij om voor jouw bedrijf een verzekeringsoplossing op maat te maken.

CVF00247

Uitgebreide kennis van gewassen en gewasverzekeringen

Gespecialiseerde verzekeringsexperts in de landbouwsector

Unieke dataverwerking en satellietmonitoring

Vlotte schadeafhandeling en uitbetaling

Polis op maat van je bedrijf, ook voor internationale ondernemingen

Unieke oogstverzekering voor klimaatrisico’s

Vanbreda Risk & Benefits staat mee aan de wieg van een verzekering voor klimaatrisico’s. Een financiële tegemoetkoming na oogstverlies maakt het mogelijk om het tekort aan gewassen ergens anders aan te kopen voor elke schakel in de productieketen.

Onze aanpak is innoverend. We stappen af van het klassieke verzekeringsmodel waarbij een expert schade onderzoekt en na overleg een eventuele uitkering volgt.

Onze werk­wij­ze

In samenspraak met de klant bespreken we de oogstverwachting. Hiervoor baseren we ons op historische data en statistieken. Aan de hand daarvan leggen we de verzekerde bedragen vast.

Het klimaat en de verzekerde velden monitoren we via satellietbeelden.

Schade berekenen doen we door de nieuwe gegevens te vergelijken met historische data en lokale steekproeven samen met analyse van de satellietgegevens.

Het verschil tussen de vooraf overeengekomen oogstverwachting en de uiteindelijke oogst is de tussenkomst van de oogstverzekering.

De monitoring via satellietbeelden en weerstations maakt het mogelijk om snel in te spelen op verliezen

  • Wanneer verlies zich vroeg in het seizoen voordoet, treedt de herplantingsvergoeding in werking. Deze financiële tegemoetkoming geeft de landbouwer de middelen om opnieuw te planten op een veld waar de gewassen al vroeg in het jaar onherroepelijke schade leden.
  • Bij schade later in het seizoen baseren we ons op de data en statistiek van de regio.
  • Bij twijfel of onduidelijkheid roepen we een second opinion in van een lokale, erkende en beëdigde expert.
Oogstverzekering Vanbreda Risk & Benefits voor klimaatrisico’s in de agriculturele sector

Bescherming voor elk bedrijf in het productieproces

De Vlaamse overheid heeft beslist om het rampenfonds af te bouwen en tegen 2025 volledig te laten verdwijnen. Daarom doe je er goed aan risico’s op schade door droogte, storm, hagel, overstroming en andere types schade te bespreken en te berekenen met je verzekeringsmakelaar. Die werkt dan een passende verzekeringsoplossing uit voor jouw onderneming.

De Vlaamse overheid betaalt een premiesubsidie uit als je een erkende brede weersverzekering afsluit.

Premie Vlaamse overheid

Door wisselende weersomstandigheden geven oogsten vaak niet meer hetzelfde resultaat als vroeger en dat maakt zowel landbouwers als bedrijven die afhankelijk zijn van grondstoffen uit de landbouw kwetsbaar. 

De agriculturele productieketen is heel divers. Zowel zaadproducenten als landbouwers, maar ook de transportlogistiek, productiebedrijven en detailhandelaars hebben nood aan oplossingen als de oogst niet toereikend is.

Verzeker het voortbestaan van je bedrijf

Vanbreda Risk & Benefits heeft jarenlange ervaring in de land- en tuinbouwsector. Wij helpen ondernemers de gevolgen van schade te beperken met een polis op maat.

  • Onze experts in de landbouwsector gaan op zoek naar de ruimste waarborgen.

  • Dankzij onze sterke onderhandelingspositie verkrijgen we voorwaarden aan de scherpste premies.

  • Ook bedrijven die afhankelijk zijn van leveranciers uit het buitenland staan we bij met advies en een correcte verzekeringsoplossing.

Voor elk bedrijf maken wij oplossingen op maat zodat we kunnen ingrijpen waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier blijven financiële risico’s beperkt en verzeker je het voortbestaan van je bedrijf.


CTA Image

Ont­dek de moge­lijk­he­den voor jouw bedrijf.


Gere­la­teer­de posts

Videpodcast oogstverzekering2

Video­pod­cast – Oogstverzekering

Videopodcast
27.02.2023

In de vierde aflevering van onze podcast ‘Succes Verzekerd’ vertelt Veerle Geudens, expert in landbouw en klimaat, over klimaatrisico’s. Ze gaat dieper in op hoe landbouw- en productiebedrijven zich via een oogstverzekering kunnen beschermen tegen de gevolgen van het veranderende klimaat.

Lees meer
Lees meer over Videopodcast – Oogstverzekering
Oogstverzekering 1

Van­b­re­da pio­niert met haar eigen Oogstverzekering

Pers
28.10.2022

Door het onvoorspelbaarder worden van het klimaat zit ook de brede weersverzekering tegen de financiële impact van oogstverliezen in de lift. Collega Veerle Geudens, landbouw- en klimaatexpert, licht in magazine Verzekeringswereld onder meer toe wat deze verzekering juist inhoudt, hoe de schade-afhandeling in elkaar zit en welke subsidies de Vlaamse overheid momenteel aanbiedt.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda pioniert met haar eigen Oogstverzekering
Pexels monika baumgartner 759606 1

Com­plexi­teit beperkt groei bre­de weers­ver­ze­ke­ring in Vlaanderen

Pers
08.09.2022

Uit een belronde langs enkele verzekeringsmaatschappijen blijkt dat minder Vlaamse akkerbouwers een weersverzekering afsluiten. Collega Veerle Geudens, landbouw- en klimaatexpert, verduidelijkt in magazine Akkerwijzer dat er meer nood is aan verdere sensibilisering rond de brede weersverzekering.

Lees meer
Lees meer over Complexiteit beperkt groei brede weersverzekering in Vlaanderen
I Stock 1270766965 resize

Bre­de weers­ver­ze­ke­ring: iets nieuws onder de zon

Oogstverzekering
18.03.2021

Landbouw is een risicovol beroep vanwege de onvoorspelbaarheid van het weer. De Vlaamse overheid bouwt haar rampenfonds af, wat betekent dat de landbouwer dit risico zelf moet dragen. Hij kan zich er wel voor verzekeren via een zogenaamde brede weersverzekering.

Lees meer
Lees meer over Brede weersverzekering: iets nieuws onder de zon

Ons team staat voor je klaar. Hoe kun­nen we jouw onder­ne­ming helpen?

Naam
Consent 
Consent2 
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.