Milieu

Milieuverzekering voor KMO’s en multinationals

Elke onderneming doet er goed aan zichzelf te beschermen tegen milieurisico’s. Ook bedrijven die vanuit hun activiteit niet milieubelastend zijn, hebben baat bij een milieuverzekering. Een polis op maat biedt hiervoor de juiste dekking.

DIGF19149

Decennialange expertise

Gespecialiseerde schadedienst milieu

Polissen op maat

Sterke onderhandelingspositie bij Europese milieuverzekeraars

Internationale polissen

Een verzekering op maat van je bedrijf

Vanbreda Risk & Benefits begeleidt al meer dan 15 jaar KMO's en multinationals in hun zoektocht naar de optimale oplossing voor milieuproblemen. Die oplossing is flexibel, betaalbaar en toegespitst op de specifieke risico’s binnen de onderneming.

Polissen met eigen clausules

Met een polis op maat bescherm je je bedrijf tegen de meest uiteenlopende situaties die zware financiële gevolgen met zich meebrengen. Een expert brengt de specifieke risico’s voor je onderneming in kaart, adviseert en stelt polissen met eigen clausules op.

Loopt je bouwonderneming, textielbedrijf, transportbedrijf, of andere type industrie bijzondere risico’s, dan nemen onze makelaars deze op in de polis.

→ Uitgewerkte polis voor bouwbedrijven

Voor bouwbedrijven bestaat er zelfs een uitgewerkte “Contractors Pollution Liability” verzekering die milieurisico’s tijdens bouwwerken dekt.

Expertise in uiteenlopende risico’s

Onze experts volgen de tendensen in de markt op de voet en blijven in nauw overleg met makelaars die milieuverzekeringen aanbieden. Dankzij onze uitgebreide klantenportefeuille hebben wij een goede kennis van de bestaande risico’s.

Mondiaal netwerk verzekeringspartners

Als lid van het internationale partnership Lockton Global garanderen we wereldwijd dezelfde service en dekking wat ons ook voor multinationals de perfecte partner maakt.

De belangrijkste voordelen:

 • Een uitgebreide dekking voor alle milieurisico’s op maat van je bedrijf
 • Mogelijkheid tot waarborgbedragen van 10 miljoen euro per verzekeraar
 • Een vrijstelling op maat van je bedrijfsbehoeften
 • Mogelijkheid tot meerjarige polissen
 • Concurrentiële premies
CUF57690

Waar­borg het voort­be­staan van je onderneming

Dankzij een toenemend publiek bewustzijn en een strengere milieuwetgeving zijn bedrijven steeds vaker aansprakelijk voor milieuschade. Klassieke polissen bieden geen oplossing voor alle risico’s:

 • Een brandverzekering dekt tot op zekere hoogte bepaalde saneringskosten na brand.

 • Een polis bedrijfsaansprakelijkheid beschermt enkel tegen accidentele milieuschade bij derden.

Een bedrijf kan op vele manieren het milieu beschadigen. Een breuk in een opslagtank, een ongeval met gevaarlijke goederen, luchtverontreiniging en watervervuiling zijn enkele voor de hand liggende risico’s.

De oplossing

Verzekering milieuaansprakelijkheid

Een verzekering milieuaansprakelijkheid komt tussen bij alle gevolgen van milieuschade en dat zowel op de eigen bedrijfssite als op de locaties waar de onderneming actief is. Je beschermt het bedrijf tegen:

 • Eigen schade door vervuiling

 • Aansprakelijkheid voor milieuschade aan derden

 • Saneringskosten

 • Verdedigingskosten bij gerechtelijke procedures

 • Schade aan de biodiversiteit.

CTA Image

Een mili­eu­ver­ze­ke­ring op maat van je bedrijf?

Bespaar je bedrijf een financiële kater door milieuschade en dek het goed in met de juiste verzekering. Onze experts bekijken graag je verzekeringsportefeuille en stellen voor jouw onderneming een oplossing op maat voor.

Ons team staat voor je klaar. Hoe kun­nen we jouw onder­ne­ming helpen?

Naam
Consent 
Consent2 
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.