Intellectual property

Verzekering intellectuele eigendom: een slimme zet

Met een origineel idee, concept of uitvinding onderscheidt je bedrijf zich van de concurrentie. Een polis Intellectuele Eigendom (IE) beschermt niet alleen je eigen bedrijfsinnovaties, maar verdedigt ook je belangen bij aantijgingen van inbreuk door andere bedrijven. Bescherm je creaties en dek je onderneming in tegen hoge juridische kosten met een polis op maat.

MCF01254

Unieke inzichten binnen intellectuele eigendomsverzekeringen

Uitgebreid internationaal netwerk van verzekeringspartners

Een polis op maat van je bedrijf

Een verzekering intellectuele eigendom op wereldniveau

Een uniek concept of idee verzekeren en tegelijk je onderneming beschermen tegen claims, vraagt de nodige kennis en de juiste makelaar. Enter: Vanbreda Risk & Benefits. Ons team werkt al decennialang samen met verzekeringsmakelaars over de hele wereld:

  • Onze experts doen dan ook beroep op dit uitgebreid internationaal netwerk om polissen op maat uit te werken.

  • We buigen ons al jaren over schadeclaims en houden onze kennis steeds up-to-date. Dankzij onze uitgebreide klantenportefeuille verkregen we inzichten in heel uiteenlopende risico’s.

  • Daar maakt Vanbreda het verschil: je krijgt een unieke polis die de belangen van je bedrijf behartigt op wereldniveau.

1 polis - dubbele bescherming

Als bedrijf heb je er alle belang bij eigen creaties, uitvindingen en originele concepten te beschermen. Ze vormen mee de basis van je succes. Maar een onderneming vervolgen voor inbreuk op je intellectueel eigendomsrecht kost soms fortuinen. Zeker als het bedrijf zich aan de andere kant van de wereld bevindt.

Ook de kans dat je onderneming ongewild een octrooi schendt is zeker niet onbestaand. Bezit je bedrijf zelf geen octrooien? Toch is een polis intellectuele eigendom een verstandige keuze. Want ook de juridische kosten bij aantijging van inbreuk lopen snel hoog op. Wat als een kleiner bedrijf per ongeluk een octrooi van een marktleider schendt? Juist, het loopt bij vervolging het risico om volledig financieel ten onder te gaan.

Polis intellectuele eigendom

De oplossing: een polis intellectuele eigendom op maat van je bedrijf. Deze polis bestaat standaard uit 2 luiken:

  1. Verdediging: Dekt de juridische kosten en eventuele schadevergoeding bij verdediging tegen aantijgingen van inbreuk.

  2. Vervolging: Dekt de juridische kosten bij vervolging van een ander bedrijf dat een inbreuk maakt op het eigen intellectuele eigendom.

De polis kan een wereldwijde dekking bieden en is aan te vullen met optionele dekkingen op maat van je onderneming. Zo bied je je bedrijf de beste intellectuele eigendomsverzekering, zowel voor industriële eigendom als voor artistieke en literaire werken, maar ook voor IT-ontwikkelingen en producten.

MCF00559
CTA Image

Ver­ze­ker je ori­gi­ne­le idee, con­cept of uitvinding.

Overleg het met ons!

Ons team staat voor je klaar. Hoe kun­nen we jouw onder­ne­ming helpen?

Naam
Consent 
Consent2 
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.