IT

Verbonden met verzekeringen voor IT-professionals

Als IT-onderneming ga je steeds complexere uitdagingen aan met al even complexe software en hardware. Daarnaast neemt de interconnectiviteit tussen jouw organisatie, klanten en onder meer externe ICT-consultants fors toe. Deze evolutie zorgt ervoor dat aansprakelijkheid meer dan ooit de achillespees vormt van IT-bedrijven. Daarom helpen we je bij Vanbreda graag bij het uitstippelen van een 360°-verzekeringspolis op maat van ondernemingen met een hart voor technologie, communicatie en elektronica.

JLPSF07487

Ontzorging van A tot Z

Rechtsbijstand

Aansprakelijkheidspolis op maat

Eén centraal aanspreekpunt

Snelle en efficiënte afhandeling schadegevallen

Plug je verzekeringen in

Cloudcomputing, artificiële intelligentie, big data, GDPR, outsourcing, consolidaties, … zowel de technologie, wetgeving als de sector zelf evolueren razendsnel. Een rechtstreeks gevolg hiervan is dat verzekeringspolissen van IT-bedrijven vaak verouderd of ontoereikend zijn. Iets wat ondernemingen helaas pas merken wanneer een schadeclaim zich voordoet.

Als grootste verzekeringsmakelaar en risicoconsultant van België helpt Vanbreda Risk & Benefits al sinds 1937 ondernemingen bij alles van preventie tot verzekeringen op maat en snelle afhandeling van claims. Bovendien waren we een van de eersten om ook cyberrisico’s op te nemen in ons aanbod. Kortom, onze waterdichte polissen bieden meerdere voordelen voor IT-ondernemingen, zoals:

  • Je beschikt over een strategie om risico’s te beoordelen, beheersen en beperken.

  • Je garandeert de business continuity van je onderneming.

  • Je beschermt je organisatie tegen juridische claims.

  • Je geniet commercieel voordeel bij het sluiten van nieuwe overeenkomsten.

  • Je kan makkelijker de juiste IT-profielen aantrekken en houden.

  • Je anticipeert op eventuele externe claims bij overnames of consolidaties.

Specifiek voor de ICT-sector is het soms niet evident om het onderscheid te maken tussen een aansprakelijkheidsdossier of cyberschade. Vanbreda kan je hier perfect bij assisteren.

Geef je polis een update

Hoewel we het je uiteraard niet toewensen, loopt het soms mis. Er sluipt bijvoorbeeld een fout in de code, een software-update verstoort de workflow van je klant of hackers leggen je systemen plat met een dodelijke cyberaanval. In zulke gevallen kan je onderneming aansprakelijk gesteld worden voor de opgelopen financiële impact. Bekijk hier welke verzekeringen je bij Vanbreda Risk & Benefits kan personaliseren; of contacteer ons voor meer info.

GIOF02695

Beroeps­aan­spra­ke­lijk­heid

Verzeker je organisatie tegen schade van contractuele aard met een verzekering BA beroep. Zo geef je zowel jezelf als je medewerkers de nodige gemoedsrust om het beste van zichzelf te geven.

BA Uitbating/​Na Levering

Breid je aansprakelijkheidsverzekering uit met een burgerlijke aansprakelijkheid uitbating en na levering. Zo is je onderneming gedekt bij schade veroorzaakt aan derden tijdens onder meer de uitbating van je zaak en/of door levering van items.

Cyberrisico’s

Zelfs de best mogelijke bescherming sluit het risico op een externe cyberaanval of cyberincident door menselijke fout niet helemaal uit. Een cyberverzekering voor ondernemingen dekt financiële schade ten gevolge van een cyberincident en biedt gepersonaliseerde bijstand. 

Bestuurs­aan­spra­ke­lijk­heids­ver­ze­ke­ring

Verschillende internationale cases hebben aangetoond dat bestuurders persoonlijk aansprakelijk gesteld kunnen worden als bijvoorbeeld een datalek of cybercrime een direct gevolg is van slecht beheer.

Phis­hing as a Service

Identificeer pijnpunten in je cyberveiligheid preventief en voorkom zo grote schade.

Employ­ee Benefits

In de ‘war for talent’ spelen extralegale voordelen een belangrijke rol. We adviseren en begeleiden IT-professionals bij het opstellen van een correct en marktconform Employee Benefits-pakket. Hierbij kijken we zowel naar verplichte verzekeringen zoals een arbeidsongevallenverzekering, als aantrekkelijke extra’s zoals pensioenfondsen en bonusplan gelinkt aan je targets.

Ver­ze­ke­ring bedrijfswagen

Bedrijfswagens bieden zowel voor werkgevers als werknemers aantrekkelijke extralegale voordelen. Uiteraard is het daarbij belangrijk dat ook je vlootpolis op wieltjes loopt. Naast de verplichte BA-verzekering voor schade aan derden analyseren we welke strategische omniumverzekering de beste oplossing biedt voor jouw organisatie.

All Risk-ver­ze­ke­ring

Zeker voor IT-ondernemingen staat het verlies van laptops, computers of andere elektronisch materiaal gelijk aan financieel verlies. Vul daarom je brandverzekering aan met een optionele Alle Risico’s-verzekering voor zowel losse als vaste elektronica.

CTA Image 1

Van­b­re­da zet je ver­ze­ke­rin­gen op één lijn met je IT-organisatie.

Neem nu contact op!

Gere­la­teer­de inzichten

ZEDF01067

Vijf cru­ci­a­le ver­ze­ke­rings­ad­vie­zen voor IT-bedrijven

IT
10.08.2023

Als IT-onderneming ga je alsmaar complexere uitdagingen aan met al even complexe software en hardware. Daarnaast neemt de interconnectiviteit tussen jouw organisatie, jouw klanten en onder meer externe IT-consultants fors toe. Deze evolutie zorgt ervoor dat aansprakelijkheid meer dan ooit de achillespees vormt van IT-bedrijven. Expert Mario Vermaelen gaat in op 5 belangrijke verzekeringsadviezen voor IT-bedrijven.

Lees meer
Lees meer over Vijf cruciale verzekeringsadviezen voor IT-bedrijven

Ons team staat voor je klaar. Hoe kun­nen we jouw onder­ne­ming helpen?

Naam
Consent 
Consent2 
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.