Terug naar het overzicht
18 november 2024
Pers

Waarom je maar beter de kleine letters van jouw hospitalisatieverzekering checkt

Een ziekenhuisverblijf in een eenpersoonskamer kan door ereloonsupplementen erg duur zijn. Collega Bob Duys vertelt in De Tijd meer over het belang van een goede hospitalisatieverzekering en hoe bedrijven door collectieve hospitalisatiedekkingen er mee voor zorgen dat hun werknemers goed verzekerd zijn. Ontdek het artikel hieronder.

I Stock 1219036933
Voor de zowat 950.000 collectieve hospitalisatiedekkingen die we beheren, zien we dat 66 procent van de werkgevers kiest voor een formule met onbeperkte dekking.

De kosten van een verblijf in het ziekenhuis kunnen sterk verschillen. Deel je een kamer met één of meerdere patiënten, dan mag het ziekenhuis je niet meer aanrekenen dan het basistarief voor de kamer. Een kamer voor één persoon is een ander verhaal. Kies je daarvoor, dan rekent het ziekenhuis een kamersupplement aan. Dat kan het verblijf tot drie keer duurder maken. Daarnaast moet je dan ereloonsupplementen betalen, honoraria voor prestaties die artsen kunnen aanrekenen boven op de tarieven van het RIZIV, het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering.

"De supplementen in België zijn erg uiteenlopend, Brusselse ziekenhuizen bijvoorbeeld rekenen doorgaans hoge supplementen aan." Zegt Bob Duys, general manager health care b2b van de verzekeringsmakelaar Vanbreda Risk & Benefits. 

Lees het volledige artikel in De Tijd hieronder:

Gere­la­teer­de berichten

Picture1

Onze bos­plantac­tie in de pers

Pers
19.03.2025

Zestig vrijwilligers, waaronder een heel aantal collega's, verzamelden zondagochtend om 1.600 bomen te planten tussen de Appeldonkstraat en bedrijvenpark De Veert in Willebroek. De boomplantactie slaat twee vliegen in één klap. De Gazet van Antwerpen kwam ter plaatse voor een kort verslag.

Lees meer
Lees meer over Onze bosplantactie in de pers
Cyber resized

Elke week één nieuw cybe­rin­ci­dent bij Bel­gi­sche bedrijven

Pers
13.03.2025

Cyberaanvallen treffen Belgische bedrijven harder dan ooit: Vanbreda Risk & Benefits, de grootste verzekeringsmakelaar van het land, registreerde vorig jaar elke week één nieuw cyberincident. Dat is een stijging van 64% ten opzichte van 2023. Hoewel drie vierde van de schade beperkt bleef tot 20.000 euro, liep 4% van de bedrijven meer dan 1 miljoen euro schade op. Toch blijven veel bedrijven in ons land de risico's nog altijd onderschatten. De nieuwe Europese richtlijnen* om de weerbaarheid van bedrijven tegen cyberaanvallen op te krikken, moeten daar in 2025 verandering in brengen.

Lees meer
Lees meer over Elke week één nieuw cyberincident bij Belgische bedrijven
Beeld artikel hospi

Wacht­po­lis helpt hos­pi­ta­li­sa­tie­ver­ze­ke­ring betaal­baar te hou­den voor gepensioneerden

Pers
19.02.2025

Als kersvers gepensioneerde de hospitalisatieverzekering van je werkgever inruilen voor een individueel exemplaar, kan je veel geld kosten. Met een wachtpolis kan je zo’n financiële kater vermijden. Maar hoe werkt dat? Hoeveel kost de premie? En wat zijn de addertjes onder het gras? Het Laatste Nieuws klopte met deze vragen aan bij enkele toonaangevende spelers in de verzekerings- en gezondheidssector waaronder Vanbreda. Je leest er hieronder meer over.

Lees meer
Lees meer over Wachtpolis helpt hospitalisatieverzekering betaalbaar te houden voor gepensioneerden
Persartikel cyber trends

Cyber­aan­val­len tref­fen bedrij­ven har­der dan ooit

Pers
13.02.2025

In 2024 registreerden we elke week een nieuw cyberaccident bij één van onze bedrijfsklanten. Een toename met twee derde in vergelijking met het jaar daarvoor. In één op de 25 gevallen liep de schade op tot meer dan een miljoen euro. In Trends gaf collega Tom Van Britsom meer tekst en uitleg bij deze verontrustende cijfers.

Lees meer
Lees meer over Cyberaanvallen treffen bedrijven harder dan ooit