Wachtpolis

Met een wachtpolis vang je het eventuele verlies van dekking van je collectief hospitalisatieplan op en verzeker je jezelf van een betaalbaar individueel hospitalisatieplan, mogelijk zonder nieuwe wachttijden of medische vragenlijsten.

Shutterstock 479614822

Met een wachtpolis heb jij altijd toegang tot betaalbare hospitalisatieverzekeringen, zelfs als je de dekking van jouw collectief hospitalisatieplan verliest. Een wachtpolis is een slimme investering waarmee je de premies voor jouw individueel hospitalisatieplan financiert. Zo ben je verzekerd van een betaalbare premie in de toekomst en hoef je je geen financiële zorgen te maken bij een ziekenhuisopname.

Verzeker nu al je gezondheid voor later

Met een wachtpolis financier je op voorhand een deel van de toekomstige premies voor jouw individueel hospitalisatieplan. Je betaalt maandelijks en ononderbroken een individuele premie voor je wachtpolis, berekend op jouw huidige leeftijd bij aanvang van die wachtpolis. Wanneer je later de dekking van jouw collectief hospitalisatieplan verliest, zal je kunnen genieten van een individuele hospitalisatieverzekering tegen een verlaagde premie, berekend op de leeftijd die je had bij aanvang van je wachtpolis. Zo vermijd je om later een duur individueel hospitalisatieplan te moeten afsluiten.

Kies de voorfinanciering die bij jou past

In de actuele marktsituatie zijn er twee opties voor voorfinanciering van jouw individuele hospitalisatieverzekering:

 1. Wachtpolis
  Een wachtpolis die jou de garantie biedt om bij elk verlies van jouw collectieve hospitalisatieverzekering te kunnen aansluiten bij een individueel hospitalisatieplan, waarbij de premie berekend wordt op basis van een verlaagde instapleeftijd. Je geniet bovendien van een hospitalisatiewaarborg bovenop jouw huidig collectief plan. Hiervoor kan je terecht bij AG Insurance.

  Iedereen die aangesloten is bij een collectief hospitalisatieplan kan een wachtpolis onderschrijven bij AG Insurance, ongeacht bij welke verzekeringsmaatschappij dat collectief plan beheerd wordt. Als je collectief verzekerd bent bij AG Insurance, hoef je geen medische vragenlijst in te vullen. Ben je niet collectief verzekerd bij AG Insurance, dan moet je wel een medische vragenlijst invullen.
   
 2. Tak 21-spaarverzekering
  Een voorfinancieringsproduct in de vorm van een tak 21-spaarverzekering die een minimumrendement garandeert. Hiermee bouw je een spaarreserve op die je later kan gebruiken om de premies te betalen voor een individueel hospitalisatieplan. Bij overlijden wordt de opgebouwde reserve uitgekeerd aan de aangeduide begunstigde. Dit product wordt aangeboden door KBC.

  Voor meer informatie over het product van KBC kan je terecht bij jouw KBC-verzekeringsagent of persoonlijke makelaar.

Meer informatie

Sluit vandaag nog een wachtpolis af en investeer in jouw toekomstige gezondheid en financiële gemoedsrust.

Heb je een vraag of wens je een wachtpolis af te sluiten? Contacteer ons via het contactformulier.