Terug naar het overzicht
7 mei 2017
Testimonial

Groep Van Roey beschouwt Vanbreda als een grote speler met de mentaliteit van de makelaar om de hoek

Passeer ergens een bouwwerf en veel kans dat het een project is van Groep Van Roey. Als één van de grootste spelers in het Belgische bouwlandschap is Groep Van Roey actief in ontwerp, financiering, bouw, onderhoud en exploitatie (= DBFMO) van projecten in verschillende sectoren.

Vanroey1

Vandaag werken er 580 mensen bij Groep Van Roey. “Het beheer van onze groepsverzekering hebben we uitbesteed aan Vanbreda”, vertelt HR Manager Hilde Kersten. “Het vraagt toch een zekere expertise en verzekeringstechnische kennis om dit op te volgen. Ik volg alles wel vanop een afstand, maar ik ben toch blij dat jullie ons wijzen op veranderingen in het verzekeringslandschap.”

Eén van die veranderingen is het eenheidsstatuut. “We stappen over naar een vast premiesysteem voor bedienden waar onze arbeiders na de hervorming mogelijk op kunnen aansluiten, als er op sectoraal vlak niets uit de bus zou komen. Vanbreda begeleidt ons bij heel dit traject en neemt veel van onze zorgen weg. Jullie versturen rond het thema ook verschillende newsletters en doen nu een enquête om zelf beter in te schatten hoe jullie cliënten kunnen helpen met een vlotte harmonisatie. In ruil voor onze medewerking aan het onderzoek krijgen we specifieke aanbevelingen voor onze eigen situatie.”

Van Roey is net als Vanbreda een familiebedrijf. “In 2015 bestaan we 275 jaar en dat willen we vieren met een groot feest. Tijdens een vergadering ter voorbereiding van dit event haalde onze CEO Vanbreda nog aan als voorbeeld van hoe we onze cliënten best kunnen verwennen.”

Hilde Kersten beveelt Vanbreda dikwijls aan bij bevriende bouwondernemingen en HR-managers. “En toch hebben veel bedrijven schrik dat Vanbreda zo groot en onpersoonlijk is. Wij weten ondertussen wel beter.”

Gere­la­teer­de berichten

YTF00464

Infra­struc­tuur­wer­ken vra­gen een modern ver­ze­ke­rings­be­leid: vier toe­komst­ge­rich­te transformaties

Bouw en vastgoed
18.02.2024

De verzekeringssector is constant in beweging en zet de nodige stappen om bouwbedrijven in de toekomst nog beter te kunnen bedienen. Peter Anckaert, Senior Broker bij Vanbreda Risk & Benefits, zet vier belangrijke transformaties op een rij.

Lees meer
Lees meer over Infrastructuurwerken vragen een modern verzekeringsbeleid: vier toekomstgerichte transformaties
MAMF01674

Duur­zaam­heid en tech­no­lo­gie wor­den code­woor­den om infra­struc­tuur­wer­ken goed te verzekeren

Bouw en vastgoed
30.01.2024

Ook in het kader van infrastructuurwerken groeit het belang van duurzaamheid zienderogen. Zowel voor bouwbedrijven als de verzekeringssector is het zaak om mee te zijn met de nieuwste technologische ontwikkelingen en er een langetermijnvisie op na te houden, zegt Peter Anckaert, Senior Broker bij Vanbreda Risk & Benefits. “Voor elke speler in de bouwsector ontwikkelen we verzekeringsoplossingen die mee evolueren met hun visie en de noden.”

Lees meer
Lees meer over Duurzaamheid en technologie worden codewoorden om infrastructuurwerken goed te verzekeren
Snip video autimatic

Inclu­si­vi­teit op de werkvloer

Testimonial
24.10.2023

De samenwerking tussen Vanbreda Risk & Benefits en Autimatic is ontstaan uit een specifieke nood aan sterke profielen met een hoog focus-en concentratiegehalte binnen de afdeling Health Care om data-analyses uit te voeren. Vanuit ons duurzaamheidsbeleid zetten we sterk in op diversiteit en inclusie, waar deze samenwerking een mooi en geslaagd voorbeeld van is.

Lees meer
Lees meer over Inclusiviteit op de werkvloer