Cyber Security Workshop

Verhoog je cyberveiligheid met Vanbreda’s Cyber Security Workshop

In een wereld waar cyberincidenten steeds vaker voorkomen, is het cruciaal om jezelf en je organisatie te wapenen tegen deze dreigingen. Vanbreda’s Cyber Security Workshop is ontworpen om je te helpen je cyberverdediging te versterken en je voor te bereiden op mogelijke cyberaanvallen.

PESF04018

De realiteit van cyberdreigingen

Cybercriminaliteit is een serieuze zaak die niet licht moet worden opgevat. Enkele statistieken onderstrepen dit:

  • 90% van alle cyberincidenten begint bij een menselijke fout (Vanbreda Cijfers 2022).
  • 21% van de cyberincidenten bedroeg de schade meer dan 100.000 EUR (Vanbreda Cijfers 2022).
  • In 12% van de cyberincidenten was er een datalek (Vanbreda Cyber Cijfers 2022).

De impact van strengere cyberwetgeving op bedrijven

Met de voortdurende evolutie van cyberdreigingen, evolueert ook de wetgeving die ons beschermt tegen deze risico’s. De General Data Protection Regulation (GDPR) heeft reeds de lat hoger gelegd voor de bescherming van persoonsgegevens binnen de EU, terwijl de Network and Information Systems Directive (NIS2) zich richt op het verhogen van de cyberweerbaarheid van essentiële diensten en digitale dienstverleners. Deze regelgevingen vereisen dat organisaties niet alleen proactief zijn in hun cyberverdediging, maar ook dat zij voldoen aan strenge compliance-eisen. 

Vanbreda’s Cyber Security Workshop is specifiek ontworpen om jouw organisatie niet alleen te wapenen tegen cyberaanvallen, maar ook om te zorgen dat je volledig in lijn bent met deze nieuwe wetgevende standaarden.

Het belang van preventie en opleiding

Het is duidelijk dat preventie en opleiding cruciaal zijn om deze cyberdreigingen het hoofd te bieden. Door te leren van de incidenten van anderen, kun je je eigen cyberverdediging versterken. Onze workshop, geleid door deskundige security experts, biedt realistische scenario’s gebaseerd op meer dan 300 cyberincidenten.

Ons aanbod

We bieden een op maat gemaakte sessie die inspeelt op de specifieke behoeften van jouw organisatie, met deelnemers uit diverse bedrijfsniveaus. We hebben twee formules beschikbaar.

Work­shops

For­mu­le 1

Begeleiding door 2 experten + review

For­mu­le 2

Review Cyber Security Incident Respons Plan

PESF02700

Neem con­tact met ons op

Ben je klaar om je cyberveiligheid naar een hoger niveau te tillen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over onze Cyber Security Workshop. Ons team van experts staat klaar om je te helpen je cyberverdediging te versterken.

Gere­la­teer­de inzichten

DIGF13681

De gemoeds­rust van een cyberverzekering

Pers
09.04.2024

Bij Vanbreda Risk & Benefits stellen we vast dat bedrijven steeds vaker een cyberpolis afsluiten door groeiende digitale bedreigingen en de toenemende afhankelijkheid van technologie. Collega's Jonas Mannaerts en Steven Dierckx lichten in Sterck magazine onder meer toe wat een cyberpolis inhoudt en vooral ook waarom werknemers de belangrijkste schakel zijn om cybercriminaliteit tegen te gaan.

Lees meer
Lees meer over De gemoedsrust van een cyberverzekering
Cyber laptop

Cyber­aan­val­len boven­aan de lijst van risi­co’s voor bedrijven

Pers
08.02.2024

De opkomst van digitale gevaren is in 2023 onverminderd doorgegaan. Volgens de risicobarometer ligt cyberfraude voor op natuurrampen, de energiecrisis en zelfs oorlogsrisico's. Onze cyberexpert Tom Van Britsom gaf meer tekst en uitleg in de Franstalige krant L'Echo.

Lees meer
Lees meer over Cyberaanvallen bovenaan de lijst van risico's voor bedrijven
Cyber laptop

Cyber­stu­die Van­b­re­da: bij 21% van de cybe­rin­ci­den­ten in 2022 was er voor meer dan 100.000 euro schade

Cyber en Fraude
13.02.2023

Belgische bedrijven zijn zich meer dan ooit bewust van digitale risico’s en zien de noodzaak in om zich hiertegen te beschermen via een cyberverzekering. Uit de schadecijfers van onze cyberportefeuille blijkt ook dat cyberincidenten Belgische bedrijven steeds duurder komen te staan. In 2022 lag de totale kost van 1 op 5 incidenten boven de 100.000 euro.

Lees meer
Lees meer over Cyberstudie Vanbreda: bij 21% van de cyberincidenten in 2022 was er voor meer dan 100.000 euro schade
Videopodcast cyber insurance

Video­pod­cast — Cyber insurance

Videopodcast
07.10.2022

In de eerste aflevering van onze Succes Verzekerd-podcast verwelkomen we cybersecurity-expert Tom Van Britsom aan de microfoon. Tom is manager business development met een diepgewortelde interesse in cyber security en cyber insurance.

Lees meer
Lees meer over Videopodcast - Cyber insurance

Vraag meer info over onze cyber workshops

Naam
Consent 
Consent2 
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.