Vanbreda versterkt zijn positie in West-Vlaanderen via Soenen Verzekeringskantoor

Vanbreda Risk & Benefits neemt Soenen Verzekeringen uit Poperinge, Ieper en Roeselare. Soenen Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringen voor ondernemingen, voornamelijk in de kmo-markt. “Met dit partnership vergroten we opnieuw onze geografische voetafdruk. Als grootste verzekeringsmakelaar in België geloven we sterk in onze inkoopkracht in combinatie met uitmuntende lokale dienstverlening”, zegt Pedro Matthynssens, CEO bij Vanbreda.

Pexels ketut subiyanto 4963445 crop

Pedro Matthynssens, CEO van Vanbreda: “We zijn vandaag een belangrijke speler op vlak van verzekeringen voor kmo’s met een centrale afdeling in Antwerpen en lokale aanwezigheid in alle Vlaamse provincies. De overname van Soenen Verzekeringen ligt in lijn met onze strategie om duurzaam te groeien, zowel organisch als via gerichte overnames. We versterken hiermee onze positie in de provincie West-Vlaanderen.”

Pascal Joosten, Director Risk & Broker Services bij Vanbreda: “Met de overname van deze drie vestigingen in het West-Vlaamse makelaarslandschap breiden we onze regionale verankering aanzienlijk uit. Soenen Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringsoplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven, zelfstandigen en particulieren. Niet alleen hun expertise en doelgroepen sluiten goed aan bij onze organisatie, Soenen Verzekeringen is net als wij een servicegerichte makelaar die veel waarde hecht aan sterke, persoonlijke relaties met cliënten.”

Kenneth Rommens, Afgevaardigd Bestuurder van Soenen Verzekeringen: “Wij hebben de ambitie om deel uit te maken van een groter geheel met meer resources en expertise, bijvoorbeeld op het vlak van IT en compliance. Ook de gespecialiseerde kennis van Vanbreda Risk & Benefits over complexere verzekeringsrisico’s en het internationale netwerk waartoe ze behoren, zijn voor ons en zeker voor onze cliënten extra troeven. We zijn daarom tevreden dat we dit partnership kunnen afsluiten en kijken uit naar onze toekomstige samenwerking.”

Over Soenen Verzekeringen

Soenen Verzekeringen wordt geleid door bestuurders Kenneth Rommens en Luc Vanoverberghe. Het team telt vandaag 16 medewerkers en heeft een jaaromzet van 2,3 miljoen euro. Soenen Verzekeringen gaat binnenkort verder onder de naam ‘Vanbreda Soenen’ onder leiding van de huidige zaakvoerders, die ook minderheidsaandeelhouder blijven.

Isabelle 150x150
Isabelle Hoes
Advisor External Communication

Gere­la­teer­de berichten

20230511 BMC PORTRETTEN SOCIAL POST ILLIAS TEIRLINCK 054

Van­b­re­da Risk & Bene­fits behaalt label Best Mana­ged Com­pa­ny’ voor zes­de jaar op rij

Pers
12.05.2023

Vanbreda Risk & Benefits is door Deloitte opnieuw uitgeroepen tot een Best Managed Company. Dit voor het zesde opeenvolgende jaar. “De hernieuwing van het Gold label is voor ons een fantastisch moment. De inspanningen die we het voorbije jaar leverden om duurzaam te groeien en ons sociaal engagement te versterken worden geprezen. Daarnaast ontvingen we waardevolle inzichten om het op bepaalde vlakken nog beter te doen. Dat houdt ons als bedrijf scherp en vormt mee onze ambities voor de komende jaren”, zegt CEO Pedro Matthynssens.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda Risk & Benefits behaalt label ‘Best Managed Company’ voor zesde jaar op rij
I Stock 1166905017

Van­b­re­da erkend als Duur­zaam Ondernemer

Bedrijfsnieuws
25.04.2023

Al tientallen jaren investeren we in Corporate Social Responsibility met de pijlers Mens, Milieu en Maatschappij. Om nog meer richting te creëren voor deze inspanningen, stapten we begin 2022 in een traject met Voka om het “Charter Duurzaam Ondernemen” te behalen. Vandaag kunnen we enerzijds trots, en anderzijds bescheiden melden dat Vanbreda erkend is als Duurzaam Ondernemer.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda erkend als Duurzaam Ondernemer
Beeld voor website

Van­b­re­da neemt gedeel­te ver­ze­ke­rings­por­te­feuil­le van Drie­sas­sur in Ant­wer­pen over

Bedrijfsnieuws
07.12.2022

Vanbreda Risk & Benefits neemt een aanzienlijk deel van de verzekeringsportefeuille van Driesassur in Antwerpen over. “Met de overname van dit deel van hun verzekeringsportefeuille versterken we onze positie als grootste verzekeringsmakelaar in België”, zegt Pedro Matthynssens, CEO bij Vanbreda.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda neemt gedeelte verzekeringsportefeuille van Driesassur in Antwerpen over
20220803 092329 BW

Van­b­re­da neemt Soe­nen Ver­ze­ke­rin­gen in West-Vlaan­de­ren over

Pers
12.08.2022

Vanbreda Risk & Benefits, de grootste verzekeringsmakelaar van het land, neemt Soenen Verzekeringen in West-Vlaanderen over. Soenen Verzekeringen heeft kantoren in Poperinge, Ieper en Roeselare en vertegenwoordigt een jaaromzet van 2,3 miljoen euro. Pedro Matthynssens, CEO van Vanbreda, en Kenneth Rommens, Afgevaardigd Bestuurder van Soenen Verzekeringen, geven in Trends uitleg over de overname.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda neemt Soenen Verzekeringen in West-Vlaanderen over