Vanbreda versterkt zijn positie in West-Vlaanderen via Soenen Verzekeringskantoor

Vanbreda Risk & Benefits neemt Soenen Verzekeringen uit Poperinge, Ieper en Roeselare. Soenen Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringen voor ondernemingen, voornamelijk in de kmo-markt. “Met dit partnership vergroten we opnieuw onze geografische voetafdruk. Als grootste verzekeringsmakelaar in België geloven we sterk in onze inkoopkracht in combinatie met uitmuntende lokale dienstverlening”, zegt Pedro Matthynssens, CEO bij Vanbreda.

Pexels ketut subiyanto 4963445 crop

Pedro Matthynssens, CEO van Vanbreda: “We zijn vandaag een belangrijke speler op vlak van verzekeringen voor kmo’s met een centrale afdeling in Antwerpen en lokale aanwezigheid in alle Vlaamse provincies. De overname van Soenen Verzekeringen ligt in lijn met onze strategie om duurzaam te groeien, zowel organisch als via gerichte overnames. We versterken hiermee onze positie in de provincie West-Vlaanderen.”

Pascal Joosten, Director Risk & Broker Services bij Vanbreda: “Met de overname van deze drie vestigingen in het West-Vlaamse makelaarslandschap breiden we onze regionale verankering aanzienlijk uit. Soenen Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringsoplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven, zelfstandigen en particulieren. Niet alleen hun expertise en doelgroepen sluiten goed aan bij onze organisatie, Soenen Verzekeringen is net als wij een servicegerichte makelaar die veel waarde hecht aan sterke, persoonlijke relaties met cliënten.”

Kenneth Rommens, Afgevaardigd Bestuurder van Soenen Verzekeringen: “Wij hebben de ambitie om deel uit te maken van een groter geheel met meer resources en expertise, bijvoorbeeld op het vlak van IT en compliance. Ook de gespecialiseerde kennis van Vanbreda Risk & Benefits over complexere verzekeringsrisico’s en het internationale netwerk waartoe ze behoren, zijn voor ons en zeker voor onze cliënten extra troeven. We zijn daarom tevreden dat we dit partnership kunnen afsluiten en kijken uit naar onze toekomstige samenwerking.”

Over Soenen Verzekeringen

Soenen Verzekeringen wordt geleid door bestuurders Kenneth Rommens en Luc Vanoverberghe. Het team telt vandaag 16 medewerkers en heeft een jaaromzet van 2,3 miljoen euro. Soenen Verzekeringen gaat binnenkort verder onder de naam ‘Vanbreda Soenen’ onder leiding van de huidige zaakvoerders, die ook minderheidsaandeelhouder blijven.

Isabelle 150x150
Isabelle Hoes
Advisor External Communication

Gere­la­teer­de berichten

20240530 DSI BMC 2024 PHOTO WALL LQ ILLIAS TEIRLINCK 077

Van­b­re­da Risk & Bene­fits sleept Deloitte’s life­ti­me achie­ve­ment award in de wacht

Pers
28.05.2024

Voor het zevende jaar op rij mag Vanbreda Risk & Benefits zich een Best Managed Company noemen. Dit levert de organisatie een Platinum label op; de lifetime achievement award toegekend door Deloitte Private, KU Leuven en Econopolis. CEO Pedro Matthynssens: “We zijn bijzonder blij met deze onderscheiding. Dankzij het intensieve traject van de voorbije jaren hebben we veel vertrouwen om te blijven innoveren en duurzaam te groeien.”

Lees meer
Lees meer over Vanbreda Risk & Benefits sleept Deloitte’s lifetime achievement award in de wacht
JOSF01405

Van­b­re­da hoort tot de kop­lo­pers in duur­zaam­heids­be­oor­de­ling door Eco­Va­dis: Een nut­ti­ge spie­gel en meer dan een een­ma­li­ge oefening”

Bedrijfsnieuws
26.04.2024

EcoVadis heeft de duurzame bedrijfsvoering van Vanbreda Risk & Benefits recent beloond met een zilveren EcoVadis-medaille. Een mooie erkenning door een toonaangevende aanbieder van duurzaamheidsbeoordelingen. Op vlak van duurzaamheid is stilstaan natuurlijk geen optie. Daarom gaat Marc Van kerckhoven, Director HR en Marketing & Communication, in op enkele belangrijke lessen voor zowel Vanbreda als voor de verzekeringssector in zijn geheel.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda hoort tot de koplopers in duurzaamheidsbeoordeling door EcoVadis: “Een nuttige spiegel en meer dan een eenmalige oefening”
Mockup trends

Ver­ze­ke­rings­ma­ke­laar Van­b­re­da ver­sterkt zich in Bel­gië, maar tem­pert ambi­ties voor Nederland

Pers
25.03.2024

Vanbreda Risk & Benefits neemt zijn sectorgenoot Dekerf & Partners uit Ternat over. In Nederland loopt de overnamestrategie moeizamer. Onze CEO Pedro Matthynssens geeft in Trends meer uitleg rond de overnamegolf en de impact van private-equityspelers in de sector.

Lees meer
Lees meer over Verzekeringsmakelaar Vanbreda versterkt zich in België, maar tempert ambities voor Nederland