Vanbreda versterkt zijn positie in West-Vlaanderen via Soenen Verzekeringskantoor

Vanbreda Risk & Benefits neemt Soenen Verzekeringen uit Poperinge, Ieper en Roeselare. Soenen Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringen voor ondernemingen, voornamelijk in de kmo-markt. “Met dit partnership vergroten we opnieuw onze geografische voetafdruk. Als grootste verzekeringsmakelaar in België geloven we sterk in onze inkoopkracht in combinatie met uitmuntende lokale dienstverlening”, zegt Pedro Matthynssens, CEO bij Vanbreda.

Pexels ketut subiyanto 4963445 crop

Pedro Matthynssens, CEO van Vanbreda: “We zijn vandaag een belangrijke speler op vlak van verzekeringen voor kmo’s met een centrale afdeling in Antwerpen en lokale aanwezigheid in alle Vlaamse provincies. De overname van Soenen Verzekeringen ligt in lijn met onze strategie om duurzaam te groeien, zowel organisch als via gerichte overnames. We versterken hiermee onze positie in de provincie West-Vlaanderen.”

Pascal Joosten, Director Risk & Broker Services bij Vanbreda: “Met de overname van deze drie vestigingen in het West-Vlaamse makelaarslandschap breiden we onze regionale verankering aanzienlijk uit. Soenen Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringsoplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven, zelfstandigen en particulieren. Niet alleen hun expertise en doelgroepen sluiten goed aan bij onze organisatie, Soenen Verzekeringen is net als wij een servicegerichte makelaar die veel waarde hecht aan sterke, persoonlijke relaties met cliënten.”

Kenneth Rommens, Afgevaardigd Bestuurder van Soenen Verzekeringen: “Wij hebben de ambitie om deel uit te maken van een groter geheel met meer resources en expertise, bijvoorbeeld op het vlak van IT en compliance. Ook de gespecialiseerde kennis van Vanbreda Risk & Benefits over complexere verzekeringsrisico’s en het internationale netwerk waartoe ze behoren, zijn voor ons en zeker voor onze cliënten extra troeven. We zijn daarom tevreden dat we dit partnership kunnen afsluiten en kijken uit naar onze toekomstige samenwerking.”

Over Soenen Verzekeringen

Soenen Verzekeringen wordt geleid door bestuurders Kenneth Rommens en Luc Vanoverberghe. Het team telt vandaag 16 medewerkers en heeft een jaaromzet van 2,3 miljoen euro. Soenen Verzekeringen gaat binnenkort verder onder de naam ‘Vanbreda Soenen’ onder leiding van de huidige zaakvoerders, die ook minderheidsaandeelhouder blijven.

Isabelle 150x150
Isabelle Hoes
Advisor External Communication

Gere­la­teer­de berichten

Mockup trends

Ver­ze­ke­rings­ma­ke­laar Van­b­re­da ver­sterkt zich in Bel­gië, maar tem­pert ambi­ties voor Nederland

Pers
25.03.2024

Vanbreda Risk & Benefits neemt zijn sectorgenoot Dekerf & Partners uit Ternat over. In Nederland loopt de overnamestrategie moeizamer. Onze CEO Pedro Matthynssens geeft in Trends meer uitleg rond de overnamegolf en de impact van private-equityspelers in de sector.

Lees meer
Lees meer over Verzekeringsmakelaar Vanbreda versterkt zich in België, maar tempert ambities voor Nederland
Mockup tijd

Ver­ze­ke­rings­ma­ke­laar Van­b­re­da gaat zijn ziel niet ver­ko­pen aan pri­va­te equity

Pers
25.03.2024

De fusie- en overnamegolf onder verzekeringsmakelaars jaagt de prijzen zo fors de hoogte in dat de grootste speler in ons land, Vanbreda Risk & Benefits, zijn internationale ambities bijstuurt. Onze CEO Pedro Matthynssens gaf meer uitleg rond recente overnames en de impact van private equity op de sector in De Tijd. 

Lees meer
Lees meer over Verzekeringsmakelaar Vanbreda gaat zijn ziel niet verkopen aan private equity
Dekerf Verzekeringen en Vanbreda Risk Benefits 3

Van­b­re­da Risk & Bene­fits neemt twee ver­ze­ke­rings­kan­to­ren over in Vlaanderen

Bedrijfsnieuws
22.03.2024

Vanbreda Risk & Benefits doet bij de start van 2024 meteen twee overnames. De verzekeringsmakelaar nam recent twee kantoren over: Dekerf & Partners in Ternat en Simplex Employee Benefits Insurance in Hasselt en Herent. Dekerf is gespecialiseerd in BOAR-verzekeringen, Simplex in Employee Benefits en actuariële consultancy. Met deze overnames versterkt Vanbreda Risk & Benefits haar positie als grootste verzekeringsmakelaar van het land.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda Risk & Benefits neemt twee verzekeringskantoren over in Vlaanderen
Vanbreda Risk Benefits directiecomite januari 2024 resize

Van­b­re­da Risk & Bene­fits ver­sterkt directiecomité

Pers
04.03.2024

Vanbreda Risk & Benefits wijzigt haar directiecomité. Marc Van kerckhoven is aangesteld als Director Human Resources en Marketing & Communication en Evelyne Lauwers treedt toe tot het directiecomité als Director Employee Benefits. CEO Pedro Matthynssens: “Ik heb er alle vertrouwen in dat we met het vernieuwde directieteam de continuïteit van onze bedrijfswerking en onze ambitieuze groeistrategie tegen 2030 zullen realiseren.”

Lees meer
Lees meer over Vanbreda Risk & Benefits versterkt directiecomité