Dinna is na 6 maanden al volledig zichzelf in Claims Management

Dinna's job bij Vanbreda begon 6 maanden geleden, maar haar connectie met het bedrijf gaat veel verder terug. Ze deelt haar ervaringen over starten bij Vanbreda, de waarde van diversiteit en het vinden van haar plaats in een team dat voelt als familie.

Volledig Vanbreda 63 crop landscape

Dinna: Als kind kwam ik vaak voorbij het gebouw van Vanbreda. Samen met mijn ouders keek ik ernaar met grote ogen. Toen ik enkele maanden geleden op zoek ging naar een nieuwe uitdaging reed ik met mijn vader weer voorbij toen hij zei: ‘Dat gebouw staat hier al zo lang, dat moet een heel sterk bedrijf zijn.’ En stabiliteit, dat is exact waar ik nood aan had. Zo groeide de interesse bij mij en enkele maanden later zit ik hier.

Een goed begin is het halve werk. Hoe was het voor jou om bij Vanbreda te starten?

Dinna: Ik solliciteerde eerst voor een functie in de afdeling Marine. Toen ik dat sollicitatieproces volledig had doorlopen, bleek dat er een reorganisatie ging gebeuren in die afdeling waardoor het alsnog niet door ging. Gelukkig wou HR me niet zomaar laten gaan, dus hebben we samen gezocht naar een andere optie: Claims Management Fleet en Transport. 6 maanden later kan ik me niet voorstellen dat ik bij een ander team zou hebben gezeten. Het is alsof HR beter wist wat bij mij zou passen dan ikzelf.

Wat is voor jou belangrijk in een werkgever?

Dinna: Toen ik begon te solliciteren had ik maar drie criteria: Stabiliteit, goede work-life balance en ik moet mijn hoofddoek kunnen dragen. Het leven is al moeilijk genoeg, ik wil een werkgever die stabiliteit biedt zodat ik me geen zorgen moet maken over mijn job. Een plek waar ik de ruimte krijg om nog een leven te leiden ernaast en waar ik mezelf mag zijn. Vanbreda is zo’n plek.

Een werkgever moet mij accepteren voor wat er in mijn hoofd zit, niet erop. Bij Vanbreda is het woord hoofddoek zelfs nooit gevallen. Ik werd hier vanaf dag één beoordeeld op mijn kwaliteiten.

Wat maakt van Vanbreda een unieke werkgever?

Dinna: Het respect voor je privéleven. Op mijn afdeling gaan ze daar echt ver in. Hier mag ik geen overuren doen, dat wordt gewoonweg niet getolereerd. Ze controleren mijn uren in de omgekeerde richting. Wanneer ze merken dat ik te veel werk, grijpt mijn manager in. Dan zoeken we samen naar de oorzaak en wordt er eventueel wat werk van mij weggenomen en doorgegeven aan iemand anders.

In hoeverre kan je volledig jezelf zijn op het werk?

Dinna: Helemaal. Diversiteit is hier niet zomaar een woord, je voelt het echt in de praktijk. Het staat zelfs in het arbeidsreglement: racisme en andere vormen van uitsluiting worden niet getolereerd. Dat merk je. Van in het begin beoordeelde Vanbreda mij op mijn kwaliteiten, niet op wat ik draag. Dat is voor mij Volledig Vanbreda.

Je werkt hier nu 6 maanden. Hoe goed ken je je team al?

Dinna: Het is alsof ik hier al 10 jaar werk, zo goed ken ik mijn collega’s van Fleet en Transport al. Iedereen in het team heeft zulke uiteenlopende karakters en leeftijden, maar toch komen we heel goed overeen en heeft iedereen respect voor elkaars vaardigheden en kennis. Als je de kwaliteiten hebt voor de job, zal het team je omarmen. Zo simpel is het.

Wanneer wist je dat je de juiste beslissing had gemaakt?

Dinna: Puur job-inhoudelijk heeft dat ongeveer een maand geduurd. Ik was bang om fouten te maken, omdat dat in mijn vorige job absoluut niet mocht. Op een gegeven moment kwam mijn manager tegen me zeggen dat ik wél fouten mocht maken, omdat zij er zijn om die op te vangen. Toen ik die knop kon omdraaien en echt besefte hoe menselijk ze hier zijn, ging het vanzelf. Je bent hier geen nummer.

Waar haal je de meeste voldoening uit?

Dinna: Uit mijn job zelf. Is het normaal dat je je job echt leuk vindt? (lacht) Elk dossier is anders en elke keer kan ik opnieuw uitzoeken wat er precies is gebeurd. Dat is zo leerrijk en fascinerend. Dan voel ik me een beetje superwoman: alles komt in orde, want ik kan het oplossen voor onze klanten!

Waarom zou iemand bij Vanbreda moeten komen werken?

Dinna: Vanbreda is een plek waar je niet alleen als professional, maar ook als persoon wordt gewaardeerd. Hier krijg je kansen om te groeien en jezelf te ontwikkelen. Het respect voor diversiteit, de ondersteunende bedrijfscultuur, en de focus op werknemerswelzijn maken Vanbreda uniek. Mijn man is ook heel trots op mij, en dat zegt veel. Hij staat telkens weer versteld van de voordelen die Vanbreda biedt. Dat zijn dingen die veel werknemers voor lief nemen, maar die je niet bij elke werkgever vindt.

Aan mijn leeftijdsgenoten: stop met jobhoppen. Bij Vanbreda vind je stabiliteit, een goede work-life balance en een omgeving waar diversiteit gevierd wordt. Dit is een plek waar je echt kunt settelen en groeien, zowel professioneel als persoonlijk.

Gere­la­teer­de berichten

Info

Terug­blik info­dag 2024

Testimonial
29.03.2024

Elk jaar organiseren we in de maand maart de infodag. Op deze dag werpt CEO Pedro Matthynssens een terugblik op het afgelopen jaar en geeft hij zijn vooruitzichten mee voor de komende periode. Collega's genieten nadien van een netwerkmoment in een ontspannen sfeer. Ontdek hieronder alvast hoe zij deze dag beleven.

Lees meer
Lees meer over Terugblik infodag 2024
Volledig Vanbreda 54 crop landscape

Mario en Lies zijn vol­le­dig zich­zelf bij Van­b­re­da — als kop­pel én als collega’s

Testimonial
29.11.2023

Twintig jaar lang vormen Mario en Lies al een koppel, en sinds een jaar zijn ze ook collega’s bij Vanbreda. In januari 2022 zette Lies de stap - op aanmoediging van Mario. Acht maanden later volgde Mario in haar voetsporen. “Mario had al lang een positief beeld van Vanbreda als werkgever. Mijn goede ervaringen hier waren daar nog eens een bevestiging van,” aldus Lies.

Lees meer
Lees meer over Mario en Lies zijn volledig zichzelf bij Vanbreda - als koppel én als collega’s
Volledig Vanbreda 55 crop landscape

Sofie en Riet zijn vol­le­dig zich­zelf in Claims Management

Testimonial
29.11.2023

Negen jaar geleden solliciteerden Sofie en Riet bij Vanbreda Risk & Benefits. Ze waren toen elk op zoek naar iets anders: Riet zocht collegialiteit, Sofie een nieuwe uitdaging. Vandaag vormen ze samen een sterk duo in Claims Management, begeleiden ze onze nieuwe starters en hebben ze een mooie vriendschap binnen en buiten het werk. Gezocht en gevonden dus.

Lees meer
Lees meer over Sofie en Riet zijn volledig zichzelf in Claims Management