Een perfecte synergie tussen UZ Leuven en Vanbreda Risk & Benefits

De samenwerking tussen het UZ Leuven en Vanbreda dateert al van de jaren ’70. “Wat eerder kleinschalig begon, is nu uitgegroeid tot een volwaardig service partnership”, vertelt personeelsdirecteur Marianne Vael. “We zijn begonnen met een groepsverzekering, maar vandaag beheert Vanbreda voor ons ook alle aansprakelijkheidsdossiers, de arbeidsongevallen en de hospitalisatieverzekering.”

Met 1.995 bedden is UZ Leuven een van de grootste ziekenhuizen van België. Meer dan 9.000 medewerkers zetten zich dagelijks in om een gediversifieerde en specialistische patiëntenzorg aan te bieden en voortdurend te werken aan verbetering en vernieuwing van deze zorg. De sterkte van UZ Leuven ligt in de combinatie van onderzoek, opleiding en pluridisciplinaire patiëntenzorg, waardoor deze permanent voorwerp is van kritische reflectie en toetsing.

Dat vergt niet alleen een hele organisatie voor de eigen HR-medewerkers, maar ook voor Vanbreda. “Als verzekeringsmakelaar streven we er naar om UZ Leuven in de breedst mogelijk zin van het woord te servicen”, vertelt Marc Van Den Brande. “Ons team staat klaar om zowel administratief, technisch als juridisch of fiscaal de gewenste kennis en expertise te bieden.”

Kwalitatieve dienstverlening

“Het Vanbreda-team en onze HR-mensen werken intens samen”, beaamt Marianne Vael. “Waar in de processen Vanbreda of UZ Leuven stoppen of beginnen, is ondergeschikt aan de kwalitatieve dienstverlening aan de medewerkers.”

“Vanbreda’s sterkte zit vooral in de werknemers die het bedrijf bevolken. Het zijn mensen die uit een bepaald soort hout zijn gesneden: ze hebben een luisterend oor voor de noden van de klant en de realiteit van een organisatie.”

Die realiteit vertalen in de correcte verzekeringsoplossingen is volgens Marc Van Den Brande geen sinecure. “Door de complexiteit en techniciteit van Employee Benefits is een grondige controle van de polissen en een nacalculatie van de cijfers een must. Wij sturen de verzekeraars bij waar nodig en zorgen er zo voor dat het UZ Leuven niet voor verrassingen komt te staan.”