Cyber & fraude

Laat je geen hack zetten

Van kleine zelfstandige tot multinational: je hebt nood aan bescherming. De combinatie van een cyberverzekering en fraudeverzekering biedt hulp bij veelvoorkomende economische misdrijven, online en offline. We staan je bij wanneer je bedrijf te maken krijgt met bekende incidenten, zoals hacking, phishing en diefstal, bijvoorbeeld.

MASF11085 2

Meer dan een decennium aan expertise

Een breed internationaal netwerk van gespecialiseerde verzekeraars

Experts in cyber en fraude

Voordelige premie

Phishingservice in 3 delen

Workshops cyberpreventie

Stel je (digitaal) kapitaal veilig

Elk bedrijf moet zich wapenen tegen cybercriminaliteit. De afgelopen jaren kreeg ongeveer de helft van de Belgische bedrijven te maken met een cyberaanval. De financiële gevolgen van zo’n aanval zijn vaak groot. De voorbije jaren zagen we incidenten in België waarbij de schadefactuur astronomisch hoog was.

Fraude komt ook buiten de computer voor. Naast cybercriminaliteit melden Belgische bedrijven nog meer strafbare feiten, zoals oneerlijkheid, valsheid in geschrifte, diefstal, verduistering en oplichting. Een groot deel hiervan wordt pas ontdekt bij bedrijfscontroles.

Investeer in je bedrijf met de combinatie cyberverzekering en fraudeverzekering.

Cyberverzekering

Een cyberverzekering beschermt het bedrijf tegen verschillende soorten cyberincidenten, zoals phishing, afpersing, datalekken, virussen, GDPR-boetes en dure bijstand. Je bent gedekt voor de schade die je lijdt. Een cyberverzekering bestaat uit 3 cruciale luiken.

24/​7‑bijstand in de vorm van een hulplijn

Zowel crisis-, IT-, legal als PR-assistentie.

Een waar­borg eigen schade

Voor honoraria van experten, data-herstel, menselijke fouten, cyberafpersing en -diefstal, telefoonhacking, administratieve kosten en boetes.

Een waar­borg scha­de aan derden

Voor verdediging, verspreiding virus, verspreiding van corrupte data en programma’s, blokkering, vernietiging, wijziging, verstoring en multimedia liability.

PESF04018

Cyber Secu­ri­ty Workshop

  • Workshop op maat van jouw bedrijf
  • Preventieadvies op verschillende niveau's
  • Realistische scenario's gebaseerd op echte cyberincidenten

Fraudeverzekering

Een fraudeverzekering is een nuttige aanvulling op de cyberverzekering, propertypolis en op bestaande preventieplannen binnen het bedrijf. Een fraudeverzekering vangt de negatieve financiële impact op, ook als het niet om een cyberincident gaat. Je beschermt het bedrijf tegen: 

  • Identiteitsfraude

  • Valsheid in geschrifte

  • Kosten van onderzoek van deskundigen

  • Kosten om data te herstellen

  • Verduistering

  • Oplichting

  • Corruptie

  • CEO-fraude

  • Diefstal

Phishing as a service

Maak het verhaal af met onze phishingservice in 3 delen.

We maken je bewust

We toveren je medewerkers om in een ‘human firewall’. Ze krijgen een training om phishing te herkennen en voor te zijn.

We leiden je op

We bieden professionele trainingsprogramma’s aan. Je werknemers leren hoe ze moeten handelen in de echte wereld. We leren je onder andere frauduleuze e-mails onderscheppen, tonen je de gevolgen van dataverlies, lichten de privacywetgeving toe …

We rapporteren

We geven je inzicht in mogelijke digitale gevaren en helpen je op weg met de cyber- en fraudeverzekering.


Investeer in je bedrijf met een verzekering

Met een cyberverzekering en fraudeverzekering investeer je in je bedrijf. Je bouwt aan een sterke en veilige omgeving op lange termijn. Bij Vanbreda bekijken we gericht hoe we je core-business en financiële balansen kunnen beschermen. Onze specialisten werken nauw samen met gespecialiseerde verzekeraars over de hele wereld.

Bij ons ontmoet je cyberervaringsdeskundigen en fraude-experts met achtergronden in de juridische, verzekerings- en IT-sector. Ze ondersteunen je op de juiste manier en brengen je risicoprofiel in kaart.

CTA Image 3

Wapen je tegen cyber en fraude!

Vanbreda Risk & Benefits stond mee aan de wieg van de cyberverzekeringen. We buigen ons dagelijks over verschillende cyber- en fraudedossiers. Daarom garanderen we je ook de beste kwaliteit aan een voordelige premie.

Gere­la­teer­de inzichten

I Stock 874075212

Wat bete­kent de intro­duc­tie van NIS2 voor jouw onderneming?

Cyber en Fraude
03.09.2024

In het najaar van 2024 zal de NIS2-richtlijn in werking treden. Het doel is om de cyberveiligheid en het incidentenbeheer van de EU-lidstaten verder te optimaliseren. Op welke ondernemingen is NIS2 van toepassing? Wie volgt de toepassing op, welke sancties zijn bepaald en welke impact is er op verzekeringsvlak? We lichten het graag toe.

Lees meer
Lees meer over Wat betekent de introductie van NIS2 voor jouw onderneming?
DIGF13681

De gemoeds­rust van een cyberverzekering

Pers
09.04.2024

Bij Vanbreda Risk & Benefits stellen we vast dat bedrijven steeds vaker een cyberpolis afsluiten door groeiende digitale bedreigingen en de toenemende afhankelijkheid van technologie. Collega's Jonas Mannaerts en Steven Dierckx lichten in Sterck magazine onder meer toe wat een cyberpolis inhoudt en vooral ook waarom werknemers de belangrijkste schakel zijn om cybercriminaliteit tegen te gaan.

Lees meer
Lees meer over De gemoedsrust van een cyberverzekering
Cyber laptop

Cyber­aan­val­len boven­aan de lijst van risi­co’s voor bedrijven

Pers
08.02.2024

De opkomst van digitale gevaren is in 2023 onverminderd doorgegaan. Volgens de risicobarometer ligt cyberfraude voor op natuurrampen, de energiecrisis en zelfs oorlogsrisico's. Onze cyberexpert Tom Van Britsom gaf meer tekst en uitleg in de Franstalige krant L'Echo.

Lees meer
Lees meer over Cyberaanvallen bovenaan de lijst van risico's voor bedrijven
Cyber laptop

Cyber­stu­die Van­b­re­da: bij 21% van de cybe­rin­ci­den­ten in 2022 was er voor meer dan 100.000 euro schade

Cyber en Fraude
13.02.2023

Belgische bedrijven zijn zich meer dan ooit bewust van digitale risico’s en zien de noodzaak in om zich hiertegen te beschermen via een cyberverzekering. Uit de schadecijfers van onze cyberportefeuille blijkt ook dat cyberincidenten Belgische bedrijven steeds duurder komen te staan. In 2022 lag de totale kost van 1 op 5 incidenten boven de 100.000 euro.

Lees meer
Lees meer over Cyberstudie Vanbreda: bij 21% van de cyberincidenten in 2022 was er voor meer dan 100.000 euro schade

Ons team staat voor je klaar. Hoe kun­nen we jou helpen?

Naam
Consent 
Consent2 
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.