Vanbreda pioniert met haar eigen Oogstverzekering

Door het onvoorspelbaarder worden van het klimaat zit ook de brede weersverzekering tegen de financiële impact van oogstverliezen in de lift. Collega Veerle Geudens, landbouw- en klimaatexpert, licht in magazine Verzekeringswereld onder meer toe wat deze verzekering juist inhoudt, hoe de schade-afhandeling in elkaar zit en welke subsidies de Vlaamse overheid momenteel aanbiedt.

Oogstverzekering 1

Steeds meer Vlaamse land- en tuinbouwers die zich financieel willen indekken tegen de gevolgen van een mislukte oogst, zoeken hun toevlucht tot een brede weersverzekering.

De brede weersverzekering wordt in Vlaanderen sinds 2020 erkend. In het derde oogstjaar na de lancering heeft al bijna de helft van de fruittelers ingetekend. Maar ook voor bedrijven die voor hun productie afhankelijk zijn van grondstoffen zoals graan, mout, maïs en vlas is zo’n polis interessant.

Veerle Geudens: “De brede weersverzekering is een nieuwe groeimarkt, ook al omdat het weer extremer wordt en de overheidsmiddelen schaars zijn. De Vlaamse overheid zal de tussenkomst van het Rampenfonds verder blijven afbouwen om ze waarschijnlijk tegen 2026 volledig te laten uitdoven. Gelijktijdig wordt de weersverzekeringsmarkt in Vlaanderen en de overgang naar de brede weersverzekering gestimuleerd door een Vlaams subsidiemechanisme.”

"Als onafhankelijk makelaar biedt Vanbreda een aantal verzekeringsoplossingen aan en daarnaast pionieren we met de Oogstverzekering, onze eigen brede weersverzekering", vertelt Veerle Geudens, expert klimaat en landbouw bij Vanbreda Risk & Benefits.

Lees het artikel in Verzekeringswereld hieronder:

Gere­la­teer­de berichten

Post de tijd Bob

Hos­pi­ta­li­sa­tie­ver­ze­ke­ring dreigt tot 13 pro­cent duur­der te worden

Pers
28.11.2024

Door een grote sprong in de medische index mogen de premies voor hospitalisatieverzekeringen met ruim 13 procent stijgen. Collega Bob Duys verduidelijkt in De Tijd enkele redenen voor deze grote sprong en legt uit hoe Vanbreda hiermee omgaat bij collectieve hospitalisatieverzekeringen.

Lees meer
Lees meer over Hospitalisatieverzekering dreigt tot 13 procent duurder te worden
I Stock 1219036933

Waar­om je maar beter de klei­ne let­ters van jouw hos­pi­ta­li­sa­tie­ver­ze­ke­ring checkt

Pers
18.11.2024

Een ziekenhuisverblijf in een eenpersoonskamer kan door ereloonsupplementen erg duur zijn. Collega Bob Duys vertelt in De Tijd meer over het belang van een goede hospitalisatieverzekering en hoe bedrijven door collectieve hospitalisatiedekkingen er mee voor zorgen dat hun werknemers goed verzekerd zijn. Ontdek het artikel hieronder.

Lees meer
Lees meer over Waarom je maar beter de kleine letters van jouw hospitalisatieverzekering checkt
Artikel vaast

Vaast Ley­sen: King­ma­ker en bruggenbouwer

Pers
12.11.2024

Al 21 jaar bestaat de historische weekkalender De Roets. Elke week bevat een origineel verhaal over bekende en onontdekte Vlaamse beroemdheden. Dit jaar wordt onze wijlen sterke man Vaast Leysen geëerd en geprezen voor zijn doorzettingsvermogen en zakelijk inzicht. Ontdek er meer over hieronder en in het artikel van De Roets.

Lees meer
Lees meer over Vaast Leysen: Kingmaker en bruggenbouwer
Mockup artikel trends ronnie sutens

De voor­de­len van een pen­si­oen­fonds te delen

Pers
08.11.2024

Voor individuele bedrijven wordt het almaar lastiger en duurder om een eigen pensioenfonds te organiseren. Daar is een oplossing voor: ondernemingen kunnen zich aansluiten bij een multi-inrichterfonds. Verscheidene werkgevers brengen daar hun pensioenplan in onder, maar de vermogens worden wel apart van elkaar beheerd. Collega Ronnie Sutens gaf hierover samen met enkele andere experten meer uitleg in Trends.

Lees meer
Lees meer over De voordelen van een pensioenfonds te delen