Terug naar het overzicht
12 december 2023
Pers

Betaal nu al voor uw latere hospitalisatiepolis

Zowat 45% van de Belgen heeft een hospitalisatieverzekering via zijn werkgever. Een welgekomen extralegaal voordeel, maar wat als u van job verandert of met pensioen gaat? Een wachtpolis kan het antwoord zijn. Karolien Goethals, adviseur Employee Benefits, licht dit verder toe in De Tijd.

PWF00029
Een wachtpolis is een bijkomende verzekering waarmee u het verlies van de dekking van uw collectief hospitalisatieplan opvangt. U verzekert zich ermee van een betaalbaar individueel hospitalisatieplan.

Bijna 1 op 2 Belgen heeft een hospitalisatieverzekering via zijn werkgever. Wanneer u van werkgever wijzigt of op pensioen gaat vervalt dit extralegaal voordeel. Het individueel verderzetten van een hospitalisatieverzekering kost veel geld. Hoe ouder u bent, hoe hoger de premie omdat er een grotere kans is dat u de verzekering zult aanspreken.

Karolien Goethals, adviseur Employee Benefits: "Met een wachtpolis financiert u op voorhand een deel van de toekomstige premies voor uw individueel hospitalisatieplan. U betaalt maandelijks en ononderbroken een individuele premie voor uw wachtpolis, berekend volgens uw leeftijd bij aanvang van die wachtpolis. Wanneer u later de dekking van uw collectief plan verliest, beschikt u over een individuele hospitalisatieverzekering tegen een verlaagde premie."

Lees het volledige artikel in De Tijd hieronder:

Gere­la­teer­de berichten

Mockup artikel de tijd werknemers

Zie­ke werk­ne­mer kost bedrijf straks 1.700 euro extra

Pers
16.04.2025

Bedrijven die binnenkort twee maanden lang 30 procent van de uitkeringen aan langdurig zieke werknemers moeten betalen, kunnen een extra factuur van ongeveer 1.700 euro bruto per persoon verwachten. In De Tijd geven onze collega's, General Manager Health Care Bob Duys en Product Developer Health Care Astrid Saenen, meer uitleg met behulp van duidelijke cijfers en statistieken.

Lees meer
Lees meer over Zieke werknemer kost bedrijf straks 1.700 euro extra
Mockup artikel AM magazine

De voor­spel­de Chi­ne­se insurt­ech­ty­foon’ werd amper een zomerbriesje

Pers
08.04.2025

Het vorige decennium was iedereen ervan overtuigd: Chinese insurtechs en verzekeraars als ZhongAn, Ping An en Ant Group zouden de wereld gaan veroveren. Dat is niet gebeurd. Maar: wat niet is, kan nog komen. Toch? Jawel. Met de nadruk op 'kan'. Onze CEO Pedro Matthynssens gaf in het Nederlandse AMmagazine zijn visie over de Chinese insurtechgigant ZhongAn.

Lees meer
Lees meer over De voorspelde Chinese 'insurtechtyfoon' werd amper een zomerbriesje
Aesthetic Minimal Laptop On Table Mockup Instagram Post 5

Laat uw werk­ge­ver mee­be­ta­len voor uw gezondheid

Pers
28.03.2025

Steeds meer werknemers willen een tandzorg- of een andere gezondheidsverzekering via de werkgever. Die kan zo'n polis collectief aanbieden of via een cafetariaplan. Ook dat laatste is financieel interessant voor u. Consultant Health Care Steffi Petit en General Manager Health Care Bob Duys gaven in De Tijd meer uitleg over het succes daarvan.

Lees meer
Lees meer over Laat uw werkgever meebetalen voor uw gezondheid
U7353792727 Photorealistic image three people in a business mee 2ffb3126 57b1 497e a2f1 394c8fdecf27

Aan­vul­len­de pen­si­oe­nen opbou­wen in een mul­ti-werk­ge­ver­s­pen­si­oen­fonds: wat is de meerwaarde?

Personen
26.03.2025

109 miljard euro. Zoveel geld is er opgebouwd aan verworven pensioenreserves op 1 januari 2024 in ons land. Deze tweede pijler pensioenspaarpot wordt beheerd door twee types pensioeninstellingen. Volgens het sectorrapport van de FSMA beheren verzekeraars 88 miljard euro, terwijl de overige 21 miljard euro beheerd wordt door instellingen voor bedrijfspensioenvoorzieningen (hierna pensioenfondsen genoemd). Het aantal ondernemingen dat kiest voor een eigen pensioenfonds slinkt. Steeds vaker opteert men voor een multi-werkgeverspensioenfonds. Hoe verklaren we deze evolutie en wat zijn de voordelen?

Lees meer
Lees meer over Aanvullende pensioenen opbouwen in een multi-werkgeverspensioenfonds: wat is de meerwaarde?