Terug naar het overzicht
1 april 2019
Testimonial

“Een optimale opvolging dankzij Vanbreda”

Dekeyzer-Ossaer is een vleesverwerkend bedrijf waar de familiale band nog steeds belangrijk is. Ongeveer 130 werknemers zetten zich dagelijks in om alle klanten op een kwaliteitsvolle manier te bedienen.

Ze richten zich op horeca en grootkeukens, maar ook industrie & retail. Dagelijks zorgen ze voor leveringen aan een sterke prijs en dit alles op een innovatieve manier.

In 2018 zijn ze het slachtoffer geworden van een brute force attack. Dit is een cyberaanval waarbij een externe partij toegang forceerde tot de servers van Dekeyzer-Ossaer. Deze cyberaanval zorgde ervoor dat hun systeem geblokkeerd was en hun volledige productie was stilgelegd. “Op een zeer korte periode vielen alle machines stil”, vertelt Johan Dekeyzer. Ondanks de voorzorgsmaatregelen was de schade enorm. Ze richtten zich daarom meteen tot hun verzekeringsmakelaar Vanbreda.

Directe bijstand

“Vanbreda heeft al enorm veel ervaring opgebouwd in schaderegelingen bij een cyberaanval. Er is één rode draad binnen elk schadedossier en dat is dat er meteen kort op de bal wordt gespeeld”, beaamt Hendrik Van Acker.

Dekeyzer-Ossaer is door Vanbreda meteen in contact gesteld met een gespecialiseerd IT-bedrijf. Zij hebben op de dag zelf alles in werking gesteld om bijstand te verlenen.. Samen met de IT-afdeling van Dekeyzer-Ossaer hebben zij uitgezocht wat er exact aan de hand was, zodat de schade zo snel mogelijk kon worden aangepakt. Zij garanderen ook opvolging in de dagen na de cyberaanval, tot de schade volledig achter de rug is.

Het is belangrijk voor bedrijven om een goede cyberverzekering af te sluiten. Andere verzekeringen, zoals de brandverzekering, bieden onvoldoende dekking tegen deze nieuwe digitale risico’s.

Gere­la­teer­de berichten

DIGF13681

De gemoeds­rust van een cyberverzekering

Pers
09.04.2024

Bij Vanbreda Risk & Benefits stellen we vast dat bedrijven steeds vaker een cyberpolis afsluiten door groeiende digitale bedreigingen en de toenemende afhankelijkheid van technologie. Collega's Jonas Mannaerts en Steven Dierckx lichten in Sterck magazine onder meer toe wat een cyberpolis inhoudt en vooral ook waarom werknemers de belangrijkste schakel zijn om cybercriminaliteit tegen te gaan.

Lees meer
Lees meer over De gemoedsrust van een cyberverzekering
Cyber laptop

Cyber­aan­val­len boven­aan de lijst van risi­co’s voor bedrijven

Pers
08.02.2024

De opkomst van digitale gevaren is in 2023 onverminderd doorgegaan. Volgens de risicobarometer ligt cyberfraude voor op natuurrampen, de energiecrisis en zelfs oorlogsrisico's. Onze cyberexpert Tom Van Britsom gaf meer tekst en uitleg in de Franstalige krant L'Echo.

Lees meer
Lees meer over Cyberaanvallen bovenaan de lijst van risico's voor bedrijven
Snip video autimatic

Inclu­si­vi­teit op de werkvloer

Testimonial
24.10.2023

De samenwerking tussen Vanbreda Risk & Benefits en Autimatic is ontstaan uit een specifieke nood aan sterke profielen met een hoog focus-en concentratiegehalte binnen de afdeling Health Care om data-analyses uit te voeren. Vanuit ons duurzaamheidsbeleid zetten we sterk in op diversiteit en inclusie, waar deze samenwerking een mooi en geslaagd voorbeeld van is.

Lees meer
Lees meer over Inclusiviteit op de werkvloer