Het massale thuiswerk zorgt voor bijkomende cyberrisico's

De impact van thuiswerk op de cyberveiligheid van bedrijven is enorm. Uit onze jaarlijkse cyberstudie blijkt dat 90% van de cyberinbreuken te wijten is aan een menselijke fout. Door de vele cyberincidenten schieten de premies voor cyberverzekeringen bovendien verder de hoogte in. Collega Tom Van Britsom geeft in L’Echo en De Tijd toelichting over onze cyberstudie 2021.

Pexels monstera 5331211

Zowel de digitalisering als het massale thuiswerk zorgen voor bijkomende cyberrisico’s. Uit analyse van de cyberschades bij onze bedrijfscliënten blijkt onder meer dat 40% van de cyberincidenten in 2021 leidde tot een netwerkonderbreking. De impact van een incident wordt steeds groter. Hierdoor neemt niet alleen de gemiddelde schadekost toe, maar zien we ook de premies voor cyberverzekeringen stijgen.

Lees hieronder het volledige artikel.

Meer weten?

TVB
Tom Van Britsom
Manager Business Development & Innovation

Gere­la­teer­de berichten

Vanbreda 20240117 dsc05236 dad7cfb8c35e156357ef68e833c53e8b

Onder­schat de stra­te­gi­sche impact van HR niet

Pers
11.06.2024

Hoe maak je een interne carrièresprong van een commerciële leiderschapsfunctie naar de job van HR-directeur? Collega Marc Van kerckhoven maakte begin dit jaar deze switch en sprak erover in HRmagazine. Hij verduidelijkt ook het belang en de impact van HR op de bedrijfsstrategie bij Vanbreda Risk & Benefits.

Lees meer
Lees meer over Onderschat de strategische impact van HR niet
20240530 DSI BMC 2024 PHOTO WALL LQ ILLIAS TEIRLINCK 077

Van­b­re­da Risk & Bene­fits sleept Deloitte’s life­ti­me achie­ve­ment award in de wacht

Pers
28.05.2024

Voor het zevende jaar op rij mag Vanbreda Risk & Benefits zich een Best Managed Company noemen. Dit levert de organisatie een Platinum label op; de lifetime achievement award toegekend door Deloitte Private, KU Leuven en Econopolis. CEO Pedro Matthynssens: “We zijn bijzonder blij met deze onderscheiding. Dankzij het intensieve traject van de voorbije jaren hebben we veel vertrouwen om te blijven innoveren en duurzaam te groeien.”

Lees meer
Lees meer over Vanbreda Risk & Benefits sleept Deloitte’s lifetime achievement award in de wacht
DIGF13681

De gemoeds­rust van een cyberverzekering

Pers
09.04.2024

Bij Vanbreda Risk & Benefits stellen we vast dat bedrijven steeds vaker een cyberpolis afsluiten door groeiende digitale bedreigingen en de toenemende afhankelijkheid van technologie. Collega's Jonas Mannaerts en Steven Dierckx lichten in Sterck magazine onder meer toe wat een cyberpolis inhoudt en vooral ook waarom werknemers de belangrijkste schakel zijn om cybercriminaliteit tegen te gaan.

Lees meer
Lees meer over De gemoedsrust van een cyberverzekering