Informatieplicht ziekteverzekeringen

Wet Verwilghen

De wet Verwilghen (of de wet op de ziekteverzekeringsovereenkomsten) legt je als werkgever een dubbele informatieplicht op in het kader van een ziekteverzekering. Deze informatieplicht heeft betrekking op de mogelijkheid tot individuele voortzetting en de mogelijkheid tot voorfinanciering. Je vindt hier alle informatie terug om jouw werknemers te informeren.

I Stock 914896742

Ondersteunende dienstverlening

De wet omvat geen concrete bepalingen waarin gepreciseerd wordt hoe je als werkgever deze informatiedocumenten dient te bezorgen aan jouw werknemers. Vanbreda Risk & Benefits laat je dan ook de vrije keuze.

Als je alle discussie bij eventuele latere betwistingen door de werknemer wil vermijden, dan raden wij je aan het integrale informatiedocument te gebruiken. Zoniet kan je enkel de eerste pagina aan jouw werknemers bezorgen.

Download hier onze infofiche over de Wet Verwilghen. 

Docu­men­ten indi­vi­du­e­le verderzetting

Om jouw werknemers te informeren bij elk verlies van collectieve dekking.

Docu­men­ten voorfinanciering

Om jouw huidige verzekerde populatie onmiddellijk te informeren én om de nieuwe personeelsleden in te lichten bij elke indiensttreding.

Jouw scha­de­dos­siers beheerd door Vanbreda:

Jouw scha­de­dos­siers beheerd door verzekeringsmaatschappij:

CTA Image

Wij zijn er voor jou.

Heb je momenteel een Medi-Linkkaart, dan kan je ons online contacteren.

Heb je momenteel een andere of geen verzekeringskaart, dan kan je terecht op het e-mailadres continuation@vanbreda.be.

Gere­la­teer­de inzichten

Picture1

Onze bos­plantac­tie in de pers

Pers
19.03.2025

Zestig vrijwilligers, waaronder een heel aantal collega's, verzamelden zondagochtend om 1.600 bomen te planten tussen de Appeldonkstraat en bedrijvenpark De Veert in Willebroek. De boomplantactie slaat twee vliegen in één klap. De Gazet van Antwerpen kwam ter plaatse voor een kort verslag.

Lees meer
Lees meer over Onze bosplantactie in de pers
ADSF45704

Cyber­aan­val­len: een groei­end risi­co voor de voedingsindustrie

Cyber en Fraude
18.03.2025

In 2024 registreerde Vanbreda Risk & Benefits, de grootste verzekeringsmakelaar van België, elke week een nieuw cyberincident bij Belgische bedrijven. Dit betekent een stijging van maar liefst 64% ten opzichte van het voorbije jaar. Hoewel de meeste schadegevallen beperkt bleven tot 20.000 euro, liep 4% van de bedrijven meer dan 1 miljoen euro schade op. Dit als gevolg van een bedrijfsstilstand. Deze cijfers tonen aan dat cyberaanvallen een steeds groter risico vormen voor bedrijven, ook in de voedingsindustrie.

Lees meer
Lees meer over Cyberaanvallen: een groeiend risico voor de voedingsindustrie
Cyber resized

Elke week één nieuw cybe­rin­ci­dent bij Bel­gi­sche bedrijven

Pers
13.03.2025

Cyberaanvallen treffen Belgische bedrijven harder dan ooit: Vanbreda Risk & Benefits, de grootste verzekeringsmakelaar van het land, registreerde vorig jaar elke week één nieuw cyberincident. Dat is een stijging van 64% ten opzichte van 2023. Hoewel drie vierde van de schade beperkt bleef tot 20.000 euro, liep 4% van de bedrijven meer dan 1 miljoen euro schade op. Toch blijven veel bedrijven in ons land de risico's nog altijd onderschatten. De nieuwe Europese richtlijnen* om de weerbaarheid van bedrijven tegen cyberaanvallen op te krikken, moeten daar in 2025 verandering in brengen.

Lees meer
Lees meer over Elke week één nieuw cyberincident bij Belgische bedrijven
U7353792727 Photorealistic image man in a grocery store selecti 0bbae275 2430 447a 8c39 1bc41fcc7b45

Duur­zaam­heid in de voe­dings­ke­ten: hoe gaat je bedrijf om met nieu­we risico’s ver­bon­den aan je groe­ne ambities?

Voeding
10.03.2025

De roep om duurzaamheid in de voedingsindustrie klinkt luider dan ooit. Niet enkel consumenten geven steeds vaker de voorkeur aan producten die op een verantwoorde manier zijn geproduceerd en verpakt. Ook de nieuwe Europese verordening inzake Verpakkingen en Verpakkingsafval (Packaging and Packaging Waste Regulation) voert de druk op bedrijven op. Wat houdt deze nieuwe wetgeving precies in? Welke duurzaamheidsinspanningen levert jouw onderneming en hoe blijf je ook in de toekomst goed beschermd?

Lees meer
Lees meer over Duurzaamheid in de voedingsketen: hoe gaat je bedrijf om met nieuwe risico’s verbonden aan je groene ambities?