Informatieplicht ziekteverzekeringen

Wet Verwilghen

De wet Verwilghen (of de wet op de ziekteverzekeringsovereenkomsten) legt je als werkgever een dubbele informatieplicht op in het kader van een ziekteverzekering. Deze informatieplicht heeft betrekking op de mogelijkheid tot individuele voortzetting en de mogelijkheid tot voorfinanciering. Je vindt hier alle informatie terug om jouw werknemers te informeren.

I Stock 914896742

Ondersteunende dienstverlening

De wet omvat geen concrete bepalingen waarin gepreciseerd wordt hoe je als werkgever deze informatiedocumenten dient te bezorgen aan jouw werknemers. Vanbreda Risk & Benefits laat je dan ook de vrije keuze.

Als je alle discussie bij eventuele latere betwistingen door de werknemer wil vermijden, dan raden wij je aan het integrale informatiedocument te gebruiken. Zoniet kan je enkel de eerste pagina aan jouw werknemers bezorgen.

Download hier onze infofiche over de Wet Verwilghen. 

Docu­men­ten indi­vi­du­e­le verderzetting

Om jouw werknemers te informeren bij elk verlies van collectieve dekking.

Docu­men­ten voorfinanciering

Om jouw huidige verzekerde populatie onmiddellijk te informeren én om de nieuwe personeelsleden in te lichten bij elke indiensttreding.

Jouw scha­de­dos­siers beheerd door Vanbreda:

Jouw scha­de­dos­siers beheerd door verzekeringsmaatschappij:

CTA Image

Wij zijn er voor jou.

Heb je momenteel een Medi-Linkkaart, dan kan je ons online contacteren.

Heb je momenteel een andere of geen verzekeringskaart, dan kan je terecht op het e-mailadres continuation@vanbreda.be.

Gere­la­teer­de inzichten

Vanbreda Risk Benefits neemt verzekeringskantoor Simplex Employee Benefits over

Van­b­re­da neemt ver­ze­ke­rings­kan­toor Sim­plex Employ­ee Bene­fits Insu­ran­ce over in Hasselt

Bedrijfsnieuws
26.02.2024

Vanbreda Risk & Benefits is bij de start van 2024 meer dan ooit op overnamepad. De verzekeringsmakelaar nam op 5 februari Simplex Employee Benefits Insurance BV in Hasselt over. Simplex is gespecialiseerd in Employee Benefits en actuariële consultancy.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda neemt verzekeringskantoor Simplex Employee Benefits Insurance over in Hasselt
Smartmockups lt31k9la

Has­selts ver­ze­ke­rings­kan­toor onder gro­te­re koepel

Pers
26.02.2024

Vanbreda Risk & Benefits neem het Hasselts verzekeringskantoor Simplex Employee Benefits Insurance over van zaakvoerders Bob Daenen en Miek Debusschere. Director Employee Benefits Evelyne Lauwers licht dit verder toe in Made In.

Lees meer
Lees meer over Hasselts verzekeringskantoor onder grotere koepel
Vanbreda S2 Foto website

Video­pod­cast — Ambu­lant plan

Videopodcast
23.02.2024

Hoe zit het precies met de terugbetaling van kosten voor tandverzorging, een nieuwe bril of een scan? Je kan voor deze zogenaamde ‘ambulante kosten’ geen aanspraak maken op je hospitalisatieverzekering en je ziekenfonds zorgt slechts voor een beperkte terugbetaling. Omdat ambulante kosten hoog kunnen oplopen, biedt 43% van de Belgische werkgevers vandaag al een ambulant plan aan dat aan deze kosten tegemoet komt. In de nieuwe aflevering van onze videopodcast Succes Verzekerd, vertelt verzekeringsexpert Bert Van den Broeck over het belang en de voordelen van deze verzekering voor werkgevers en werknemers.

Lees meer
Lees meer over Videopodcast - Ambulant plan
LYF000553

Onze tips voor een even­wich­tig ver­ze­kerd voedingsbedrijf

Voeding
20.02.2024

Bedrijven die voedingsproducten maken, zijn zich al sterk bewust van de risico’s die ze dienen te verzekeren. Toch ontwaren onze experten Charlotte De Bruyn en Koen Van Weert enkele belangrijke valkuilen. In dit eerste deel gaan ze in op de uitdagingen op vlak van aansprakelijkheid.

Lees meer
Lees meer over Onze tips voor een evenwichtig verzekerd voedingsbedrijf