AssurPharma

AssurPharma is de naam van het samenwerkingsproject tussen de Belgische apothekers en verzekeraars. Krijgt u uw geneesmiddelen terugbetaald door een hospitalisatieverzekering of een verzekering voor ambulante zorgen? Dan kunt u uw BVAC-attesten automatisch en digitaal vanuit de apotheek laten verzenden naar Vanbreda Risk & Benefits.

Dankzij AssurPharma hoeft u als patiënt dus niet langer het papieren BVAC-attest* per post of via mail naar Vanbreda te sturen.

U ontvangt, na registratie via deze link, een persoonlijke barcode van Vanbreda. De apotheker scant die barcode in en Vanbreda doet de rest.

Minder papierstroom dus, om u meer comfort te kunnen bieden.

infografiek assurpharma

* Wat is een BVAC-attest? Hospitalisatieverzekeringen dekken vaak de farmaceutische kosten vóór en na een ziekenhuisopname. Ook de verzekeringen ambulante zorgen dekken vaak die farmaceutische kosten. Om de terugbetalingen hiervan te kunnen doen, heeft de verzekeraar bepaalde informatie nodig, die hij kan terugvinden op het BVAC-attest. Dit BVAC-attest wordt door de apotheker afgeleverd aan de patiënt, die het op zijn beurt overmaakt aan zijn verzekeraar. Op die manier kunnen de kosten op een juiste manier worden verwerkt . BVAC staat voor “bijkomende verzekering/assurance complémentaire”.

Hoe registreren?

U kunt via dit formulier de barcode(s) aanvragen per patiënt/verzekerde.