Vanbreda Risk & Benefits neemt twee verzekeringskantoren over in Vlaanderen

Vanbreda Risk & Benefits doet bij de start van 2024 meteen twee overnames. De verzekeringsmakelaar nam recent twee kantoren over: Dekerf & Partners in Ternat en Simplex Employee Benefits Insurance in Hasselt en Herent. Dekerf is gespecialiseerd in BOAR-verzekeringen, Simplex in Employee Benefits en actuariële consultancy. Met deze overnames versterkt Vanbreda Risk & Benefits haar positie als grootste verzekeringsmakelaar van het land.

Dekerf Verzekeringen en Vanbreda Risk Benefits 3

Pedro Matthynssens, CEO bij Vanbreda: “We zijn erg blij om beide kantoren te verwelkomen binnen onze groep. We staan steeds open voor nieuwe samenwerkingen om naast organisch ook via gerichte overnames verder te groeien. Met 18 entiteiten in de Vanbreda-groep, hebben we intussen meer dan 800 medewerkers aan boord. Sommige dochterondernemingen maken al meer dan een decennium deel uit van ons groeiverhaal. De overgenomen makelaars groeien en bloeien verder en daar zijn we als Belgische onderneming best trots op. We kiezen bewust voor partners met een sterke commerciële drive, lokale verankering én een gelijkaardige bedrijfscultuur. Dat laatste is het belangrijkste ingrediënt voor een succesvolle integratie en een duurzame samenwerking.”

Commerciële en lokale inkoopkracht in Vlaams-Brabant

Pascal Joosten, Director Risk & Broker Services bij Vanbreda over Dekerf & Partners: “Het familiebedrijf, opgericht in 1959, is ondertussen uitgegroeid tot een toonaangevende speler in het Pajottenland. Hun omzet bedroeg 1,4 mio euro in 2023. Dekerf & Partners richt zich tot particulieren, zelfstandigen en kmo’s. Het kantoor heeft een uniek concept rond building & bouw en een eigen herstelnetwerk in schadebeheer. De locatie vormt een perfecte aanvulling van ons regionaal netwerk van kantoren en een ideale uitvalsbasis om in Vlaams-Brabant verder te groeien onder leiding van Dirk Dekerf.”

Dirk Dekerf, zaakvoerder Dekerf & Partners: “Voor ons is de persoonlijke relatie met onze klanten prioritair. We staan hen bij in alle gebeurtenissen in hun dagelijkse leven. Dankzij deze samenwerking zullen wij niet alleen blijven inzetten op onze persoonlijke aanpak, maar ook onze diensten verder optimaliseren. Het productengamma zal uitbreiden waardoor we nog beter zullen kunnen inspelen op ieders behoeften. De bundeling van de krachten geeft ons ook een sterkere onderhandelingspositie bij verzekeraars. Voor Dekerf Verzekeringen is dit een volgende stap in de groei die ooit startte met een eerste klant in 1959 en uitgegroeid is tot een groot netwerk van klanten in Vlaams-Brabant en het Pajottenland.”

Technische expertise in Limburg

Vanbreda Risk Benefits neemt verzekeringskantoor Simplex Employee Benefits over
Vanbreda Risk & Benefits neemt verzekeringskantoor Simplex Employee Benefits Insurance over.

Evelyne Lauwers, Director Employee Benefits bij Vanbreda: “De jarenlange ervaring en expertise die Simplex heeft opgebouwd, is uniek in de markt. Zaakvoerders Bob Daenen en Miek Debusschere beheren een mooie klantenportefeuille van zelfstandigen, kmo’s en grote ondernemingen. Naast de klassieke personeelsverzekeringen (pensioen, overlijden, hospitalisatie, invaliditeit en ongevallen) worden ook de persoonlijke en financiële risico’s van bestuurders en hun ondernemingen afgedekt. We zien duidelijke synergieën tussen onze organisaties en onze cliënten en zijn ervan overtuigd dat we onze dienstverlening dankzij deze samenwerking naar een nog hoger niveau kunnen tillen. Beide zaakvoerders blijven aan boord van Vanbreda Simplex en zullen ook in de toekomst een sleutelrol opnemen.”

Bob Daenen, zaakvoerder Simplex: “Voor ons is dit een opportuniteit om verder te groeien, in expertise, technologische innovaties en draagkracht bij verzekeraars. We zullen onze klanten nog beter kunnen bedienen dankzij de samenwerking met Vanbreda. We hebben vertrouwen in deze volgende stap en verzekeren hiermee de continuïteit van onze organisatie op lange termijn.”

Interview of meer informatie?

Heb je vragen over dit persbericht of ontvang je graag meer informatie? Neem contact op met:

  • Isabelle Hoes
  • Advisor External Communication bij Vanbreda Risk & Benefits
  • Gsm-nummer: +32 487 575 042
  • E-mail: isabelle.hoes@vanbreda.be


Isabelle 150x150
Isabelle Hoes
Advisor External Communication

Gere­la­teer­de berichten

Mockup trends

Ver­ze­ke­rings­ma­ke­laar Van­b­re­da ver­sterkt zich in Bel­gië, maar tem­pert ambi­ties voor Nederland

Pers
25.03.2024

Vanbreda Risk & Benefits neemt zijn sectorgenoot Dekerf & Partners uit Ternat over. In Nederland loopt de overnamestrategie moeizamer. Onze CEO Pedro Matthynssens geeft in Trends meer uitleg rond de overnamegolf en de impact van private-equityspelers in de sector.

Lees meer
Lees meer over Verzekeringsmakelaar Vanbreda versterkt zich in België, maar tempert ambities voor Nederland
Mockup tijd

Ver­ze­ke­rings­ma­ke­laar Van­b­re­da gaat zijn ziel niet ver­ko­pen aan pri­va­te equity

Pers
25.03.2024

De fusie- en overnamegolf onder verzekeringsmakelaars jaagt de prijzen zo fors de hoogte in dat de grootste speler in ons land, Vanbreda Risk & Benefits, zijn internationale ambities bijstuurt. Onze CEO Pedro Matthynssens gaf meer uitleg rond recente overnames en de impact van private equity op de sector in De Tijd. 

Lees meer
Lees meer over Verzekeringsmakelaar Vanbreda gaat zijn ziel niet verkopen aan private equity
Vanbreda Risk Benefits directiecomite januari 2024 resize

Van­b­re­da Risk & Bene­fits ver­sterkt directiecomité

Pers
04.03.2024

Vanbreda Risk & Benefits wijzigt haar directiecomité. Marc Van kerckhoven is aangesteld als Director Human Resources en Marketing & Communication en Evelyne Lauwers treedt toe tot het directiecomité als Director Employee Benefits. CEO Pedro Matthynssens: “Ik heb er alle vertrouwen in dat we met het vernieuwde directieteam de continuïteit van onze bedrijfswerking en onze ambitieuze groeistrategie tegen 2030 zullen realiseren.”

Lees meer
Lees meer over Vanbreda Risk & Benefits versterkt directiecomité
Vanbreda Risk Benefits neemt verzekeringskantoor Simplex Employee Benefits over

Van­b­re­da neemt ver­ze­ke­rings­kan­toor Sim­plex Employ­ee Bene­fits Insu­ran­ce over in Hasselt

Bedrijfsnieuws
26.02.2024

Vanbreda Risk & Benefits is bij de start van 2024 meer dan ooit op overnamepad. De verzekeringsmakelaar nam op 5 februari Simplex Employee Benefits Insurance BV in Hasselt over. Simplex is gespecialiseerd in Employee Benefits en actuariële consultancy.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda neemt verzekeringskantoor Simplex Employee Benefits Insurance over in Hasselt