Sofie en Riet zijn volledig zichzelf in Claims Management

Negen jaar geleden solliciteerden Sofie en Riet bij Vanbreda Risk & Benefits. Ze waren toen elk op zoek naar iets anders: Riet zocht collegialiteit, Sofie een nieuwe uitdaging. Vandaag vormen ze samen een sterk duo in Claims Management, begeleiden ze onze nieuwe starters en hebben ze een mooie vriendschap binnen en buiten het werk. Gezocht en gevonden dus.

Volledig Vanbreda 55 crop landscape

Een goed begin is het halve werk. Hoe was het voor jullie om bij Vanbreda te starten?

Sofie: Toen ik bij Vanbreda solliciteerde, had ik nog geen flauw idee voor welke rol. Ik kwam helemaal niet uit de verzekeringssector. Gelukkig wordt er tijdens het sollicitatieproces de tijd genomen om je te leren kennen en te ontdekken waar je het beste zou passen. Ik stond open voor alles en Vanbreda zag mij binnen Claims Management: zo geschiedde! Negen jaar later begeleid ik zelf de nieuwe mensen in ons team. Je kan hier dus wel degelijk ver geraken, ongeacht je achtergrond.

Volledig Vanbreda 57
Verzekeringen waren volledig nieuw voor mij. Het was een gigantische leercurve, maar dankzij de steun en de kansen die ik hier kreeg, ben ik kunnen groeien tot waar ik nu sta.
Sofie

Riet: Ik begon niet veel later dan Sofie. Overstappen van een klein makelaarskantoor naar de grootste verzekeringsmakelaar van België was een grote stap, maar de warmte en openheid die ik bij Vanbreda voelde, maakten het een makkelijke overgang. Wat me opviel, was hoe welkom ik me voelde op een heel natuurlijke manier. Dat gevoel van acceptatie en diversiteit is iets waar Vanbreda echt in uitblinkt en in blijft groeien.

De juiste match: Jullie komen goed overeen en werken ook goed samen. Wordt daar vaak rekening mee gehouden in het samenstellen van teams?

Riet: Op teamniveau stimuleren we de connecties tussen iedereen met kleine initiatieven om elkaar beter te leren kennen. Zo is het ook makkelijker om nieuwe mensen warm te ontvangen. We zijn hard aan het groeien, dus het is zeker een uitdaging, maar het blijft onze prioriteit om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed voelt in het team.

Sofie: Het is belangrijk om elkaar goed aan te voelen en om een klankbord te zijn. Een vriendin als collega hebben, betekent dat er iemand je volledig begrijpt als je het over werk hebt. Daarom motiveren we elkaar als team en is er altijd ruimte voor luchtigheid tussen de drukte door. We zijn een heel leuk team om in terecht te komen.

Riet: Heel Vanbreda is leuk, maar ons team is het leukst (lacht).

In hoeverre kunnen jullie volledig jezelf zijn op jullie werk?

Sofie: Ik denk niet dat mijn collega’s een andere Sofie zien dan mijn vriendinnen. Als je jezelf moet inhouden, houd je het ook niet vol. Ik gooi niet heel mijn privéleven op tafel, maar we kennen elkaars karakters wel heel goed. We weten bijvoorbeeld wel wie er de snoeper is van de groep. Daarvoor hebben we genoeg sociale babbels en aparte activiteiten om elkaar ook op die manier te leren kennen.

Riet: Aangenaam, ik ben de snoeper (lacht). Ik houd inderdaad ook een stukje van mezelf voor mezelf, maar qua karakter kent mijn team mij wel door en door. Laatst deden we een speeddate met een reeks uitzonderlijke vragen. Zo babbelden we eens over iets anders dan waar het meestal tijdens de lunch over gaat. Dat was heel geslaagd.

Volledig Vanbreda 56
Ik kwam uit een klein makelaarskantoor en had vooral nood aan collegialiteit. Binnen mijn team vond ik meteen meer dan dat. Sofie en ik zijn ondertussen al negen jaar collega’s én vriendinnen.
Riet

Wat maakt Vanbreda uniek als werkgever?

Riet: Je krijgt hier enorme groeikansen. Het is een voordeel dat Vanbreda de grootste makelaar van België is. Als je hier begint, weet je dat je volledig voor kwaliteit zal moeten gaan. Dat is een andere manier van werken, maar eentje die wel haalbaar is dankzij je team. Je bent omringd door mensen die echt gespecialiseerd zijn in hun materie en wiens deur altijd openstaat. Hier doe je niet een beetje van alles, maar word je opgeleid om de beste te worden in jouw specialisatie. Dat onderscheidt ons van anderen en maakt me oprecht trots op wat ik doe.

Sofie: Voor mij zijn het ook de opleidingsmogelijkheden. Zowel intern als extern krijg je een hele waaier aan kansen. Daarbovenop mag je ook zelf met ideeën komen voor zowel technische, professionele als persoonlijke opleidingen. Misschien nog het belangrijkste van al: je krijgt ook de ruimte om de opleidingen effectief te doen. Je agenda wordt vrijgemaakt, je collega’s volgen je werk op, klanten blijven niet in de kou staan en jij kan focussen op je groei.

Waarom zou iemand bij Vanbreda moeten komen werken?

Sofie: Omdat wij hier werken (lacht), en omdat Vanbreda al meermaals bekroond is tot Best Managed Company voor een reden. Je bent hier geen nummer. Als Pedro - de CEO - met je in de lift staat, zal hij altijd met je babbelen én weet hij ook heel goed wie je bent.

Riet: Je komt in een warm open-minded bedrijf terecht met veel mogelijkheden en ondersteuning, ook buiten het werk. Zo kan je bijvoorbeeld je work-life balance optimaliseren via thuiswerk en krijg je een back-up plan in geval van ziekte, waardoor je nog extra wordt opgevangen als je langdurig afwezig bent. Dat geeft heel wat zekerheid.


Sofie vult aan: Bovenop de vele extralegale voordelen krijg je hier ook een interessant personal reward plan. Daarmee kan je extra voordelen opbouwen, waarmee je bijvoorbeeld een fiets kunt leasen, een smartphone kunt kopen of zelfs extra vakantiedagen opnemen.

Riet: Er zijn ook meerdere evenementen per jaar om het team te versterken, zoals de familiedag en de nieuwjaarsreceptie en je krijgt veel ondersteuning en begeleiding van je manager en teamgenoten.
Kortom, je hebt alle voordelen van een groot bedrijf - zoals de zekerheid en voordelen - met de warmte van een kleiner bedrijf.

Sofie: Dat is een goede samenvatting, doe er nog wat hashtags bij en het plaatje is compleet: #bestmanagedcompany #volledigvanbreda


Vanbreda heeft een ruime, open blik op de maatschappij. Daardoor voel je je hier echt welkom voor wie je bent.

Gere­la­teer­de berichten

Volledig Vanbreda 54 crop landscape

Mario en Lies zijn vol­le­dig zich­zelf bij Van­b­re­da — als kop­pel én als collega’s

Testimonial
29.11.2023

Twintig jaar lang vormen Mario en Lies al een koppel, en sinds een jaar zijn ze ook collega’s bij Vanbreda. In januari 2022 zette Lies de stap - op aanmoediging van Mario. Acht maanden later volgde Mario in haar voetsporen. “Mario had al lang een positief beeld van Vanbreda als werkgever. Mijn goede ervaringen hier waren daar nog eens een bevestiging van,” aldus Lies.

Lees meer
Lees meer over Mario en Lies zijn volledig zichzelf bij Vanbreda - als koppel én als collega’s

“Ik kwam uit een klein makelaarskantoor en had vooral nood aan collegialiteit. Binnen mijn team vond ik meteen meer dan dat. Sofie en ik zijn ondertussen al negen jaar collega’s én vriendinnen.”

- Riet

“Verzekeringen waren volledig nieuw voor mij. Het was een gigantische leercurve, maar dankzij de steun en de kansen die ik hier kreeg van het team, ben ik kunnen groeien tot waar ik nu sta."

- Sofie